SON DAKİKA



Haber > Spor > Cesaretin yoksa!

Cesaretin yoksa!

02 Ekim 2017 Pazartesi - 09:24








Evindeki Alanya şokunun ardından Beşiktaş gibi bir rakip karşısında oyuncuları maça motive etmek pek de zor değildi. Nitekim Beşiktaş karşısında daha disiplinli, daha takım halinde oynamaya çalışan bir Trabzonspor izledik. Daha önceki maçlara oranla orta sahada oyununu kabullendiren, hücuma çıkarken Onazi ve Kucka’nın pozisyonlarda daha dengeli hareket etmesi Trabzonspor’un geriye düşmesine rağmen oyunda kalmasını sağladı. Oyunun son bölümüne bakıldığında Trabzonspor için avantajlı bir bölüm oldu. Gerek oyun gerekse pozisyon olarak Trabzonspor etkiliydi.

Ancak Bordo-Mavililer daha cesaretli olabilirdi. Sosa’nın daha çok hücuma katılması veya Yusuf'un oyuna daha erken alınması skorun da çevrilmesini sağlayabilirdi. Özellikle Abdulkadir takımı öne taşımada etkiliydi. Ancak Trabzonspor o patlayıcı cesareti bir türlü gösteremedi. Kaldı ki son çeyrek dilimde Beşiktaş’ın da yorgun düşmesiyle oyuncular bu patlamayı yapabilirdi. Ersun Yanal’ın derbi on birinde yeni transfer Hubocan’ın sol bek oynatılması, bu oyuncunun idmanda bu pozisyonda denendiğini gösterir. Bu bölgede ne kadar tecrübesi var bilemeyiz ancak defansif olarak çok da kötü oynamadı.

Özellikle Abdulkadir’in cesaretli oyunu ile Yanal Yusuf Yazıcı’yı daha erken oyuna alabilirdi. Orta sahada Kuçka defansif anlamda iyi oynamadıysa da dünkü karşılaşmada Trabzonspor'un çok da eleştirilecek oyuncu kadrosu yoktu. Dünkü karşılaşmada Trabzonspor’un sıkıntısı bir kez daha gözler önüne serildi. Geride kalan 7 haftada Trabzonspor’un özellikle savunma bölgesinde her hafta yeni bir oluşumla sahaya çıkması bu sıkıntıyı bariz olarak gözler önüne serdi.

Özellikle takımların en belirgin yeri olan savunmada bu denli değişim belki de Trabzonspor’un skor alamamasındaki en büyük etken gibi gözüküyor. Ersun Yanal bir an önce gerek savunma gerekse kadroda bir şeyleri belirgin hale getirmeli. Ve kadro istikrarının yakalanması gerekiyor. Kadro istikrarının yakalanması akabinde oyun istikrarını da getirecektir. Hal böyle olunca Trabzonspor’un bir sonraki hafta nasıl bir oyun anlayışı veya formatında sahada olacağını, nasıl bir oyun sergileyeceğini pek de kestiremiyoruz. Kadrodaki değişiklikler takımdaki bütünlüğün de önüne geçiyor. Trabzonspor takım halinde hücuma çıkıp takım halinde savunma yapamıyor. Bu da sıkıntıların ve kaçan puanların sebebi olarak gözüküyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap