SON DAKİKA



Haber > Spor > Çember daraldı

Çember daraldı

19 Eylül 2017 Salı - 18:00




Ersun Yanal’ın artık hünerlerini ortaya koyması gerektiğini dile getiren Aslan, “Artık Yanal için mazeret devri bitti. Üzerine düşen görevi yerine get





Trabzonspor’un son oynadığı Başakşehir maçını mercek altına alan yazarımız Hamdi Aslan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili ekibin Başakşehir karşısında akıllı bir futbol ortaya koyduğunu dile getiren Aslan, “Rakibe göre oynayıp, baskı yaptılar. Rakibi çok öne çıkarmadılar. Bunun yanında top ayağındayken doğru pas trafiği gerçekleştirdiler. Bunlar Trabzonspor adına hep artı değerdi” diye konuştu. Bordo-Mavili ekibin teknik patronu Ersun Yanal’ın oyuna geç müdahale etmesinin faturasının 2 puan kaybı olduğunu dile getiren Hamdi Aslan şunları şöyledi: TOP ERSUN HOCA’DA “Oyuna müdahale olması gereken yerlerde müdahil olunmadığından dolayı bazı aksaklıklar ön plana çıktı. Ersun hoca Başakşehir maçında 70.dakikalarda oyunun gidişatını iyi analiz etseydi çok şey değişirdi. Ersun hoca da bu durumun farkına varıp artık bundan sonra hünerlerini ortaya çıkarması gerekiyor. Her kaybedilen puanın ardından eleştiri oklarını üzerine çeken Ersun hoca için çember daralmaya başladı. Ersun hoca bundan sonraki süreçte takımına iyi hakim olup Trabzonspor’un başarılı işlere imza atması gerekir”

Yanal’ın elinde zengin kadro var

“Trabzonspor’un geçen sezondan çok daha farklı olacağını düşünüyorum” diyen Aslan, “Geçen sezon kadro içerisinde çok fazla alternatifiniz yoktu. Şimdi ise kenara baktığınız zaman hangi oyuncuyu çekip alabilirse içeriye atabilecek kadar oyuncu zenginliğin var. Bu tablo doğru rekabeti arttır. Yusuf, Abdülkadir çok becerikli oyuncular ama yarın bakmışsın kulübedeler.  Yarın stoperlerin birisi Durica olacak, Okay da asıl mevkiine dönecek. Ersun hocanın marifetlerinin en üst düzeyde olması gereken bir döneme giriyor Trabzonspor. Çok doğru hamleler, doğru oyun yapısı, doğru kurgu ve iyi oyuncu ilişkisi şuan Trabzonspor’un en çok ihtiyacı olduğu şeyler” dedi.

Sorumlusu bulunmalı

Başakşehir – Trabzonspor maçında çok çirkin ve futbol kültüründen uzak bir görüntüye istemeden şahit olduk. Başakşehir tribününde maç izleyen iki minik Trabzonsporlu taraftarın formaları çıkartıldı. Her ne olursa olsun bugün Avrupa’da maçlar izliyoruz, maç sonrası insanların birbirlerini kutlamalarını görüyoruz. Tribünde farklı taraftarların aynı yerlerde oturduğu maçları gördüğümüzde bunları alkışlıyoruz ‘ne kadar hoş görüntü’ diyoruz. Ama geliyorsun sen kendi tribününde ‘o çocuk niye orada oturuyor’ diyorsun. Öyle bir madde mi öyle bir kanun mu var? Varsa öyle bir yasa desin ki tribünde Bordo-Mavili formalı kişi oturamaz. Böyle bir şeyi konuşmak bile çok ayıp. Çok cahilce bir düşünce. Futbol kültürünün uzağında bir davranış şekliydi.

Kucka istenilen seviyede değil

Çok büyük umutlarla Milan’dan kadroya dahil edilen Kucka’nın hala beklentileri karşılayamadığını vurgulayan Hamdi Aslan, “Üst düzey bir kulüpten gelen bir oyuncudan taraftarların tabii ki beklentisi üst düzeyde futbol olacak. Ancak Kucka hala o beklenen patlamayı yapabilmiş değil. Bundan sonraki süreçte takıma ne kadar katkı sağlar o da düşündürücü.  Şu bir gerçek ki geride bıraktığımız 5 haftada Kucka kafalarda önemli soru işaretleri bırakmıştır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap