SON DAKİKA



Haber > Spor > Busenaz Sürmeneli finalde!

Busenaz Sürmeneli finalde!

04 Ağustos 2021 Çarşamba - 09:47




Tokyo'da devam eden Olimpiyat Oyunları'nda yarı final mücadelesine çıkan Busenaz Sürmeneli, Hint rakibini yenerek finale yükseldi. Milli boksör cumartesi sabahı altın madalya için ringdeki yerini alacak.





Kokugikan Arena'da Busenaz, Hindistan'dan Lovlina Borgohain'le ringe çıktı. Busenaz çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5'inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10'ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı.

Tokyo'da finale çıkarak büyük bir başarıya imza atan Busenaz Sürmeneli, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllardır bu finale hazırlandığını ifade eden Sürmeneli, ülkemizde son dönemde çıkan yangınlara da değinerek şöyle konuştu: "13 senedir sabah akşam gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Yemek yemiyorum, çalışıyorum, psikolojik sıkıntılar... Her şey burası için. Biz hazırız, hazır geldik buraya. Türkiyeme inşallah altın madalya getirmek istiyorum. Dualarını eksik etmesinler.

Biz hazırız hazır geldik buraya. Altın madalyayı almak için geldik buraya. O yangınları çıkaranlara mesajım var, 'Bir ölürüz bin diriliriz' Türk'ü hafife alıyorlar. Bu saatte alarmını kurup ekran başında geçen, beni izleyen ve destekleyen herkese de teşekkür ederim."

Busenaz'ın final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak.

 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap