SON DAKİKA



Haber > Spor > Bursaspor Kulübü’nden yeni İsmail Çokçalış açıklaması

Bursaspor Kulübü’nden yeni İsmail Çokçalış açıklaması

17 Ocak 2022 Pazartesi - 19:36




Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu, resmi internet sitesinden Adana Demirspor’a transfer olan İsmail Çokçalış’la ilgili olarak yeni bir bildiri yayımladı.





Bursaspor’da İsmail Çokçalış’la ilgili yeni bir açıklama geldi. Yeşil-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyelerinin imzasının bulduğu açıklamada, “Kulübümüzle sözleşmesini tek taraflı fesih eden İsmail Çokçalış’ın Adana Demirspor ile sözleşme imzaladığının duyurulması üzerine resmi hesabımızdan; Bursaspor’umuzun menfaatlerini korumak adına yasal yollara başvurulacağı ve konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılacağına dair kısa bir bilgilendirme yapılmış ancak içinden geçtiğimiz hassas süreç göz önünde bulundurularak, Erzurumspor karşılaşmasından sonra yaşanan süreci tüm şeffaflığı ile anlatan kapsamlı bir açıklama yapılması uygun görülmüştür” ifadeleri kullanildı.

İsmail Çokçalış geçtiğimiz günlerde Adana Demirspor'la sözleşme imzalamış ve Başkan Murat Sancak'la bu pozu vermişti.

“Haksız bir şekilde feshedilmiştir”

Açıklama şu şekilde devam etti:

“Değerli futbol kamuoyu; Bursaspor Kulübü Derneği ile futbolcu İsmail Çokçalış arasında 13.08.2021 tarihinde Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi imzalanmış olup, sözleşme İsmail Çokçalış tarafından tek taraflı olarak haksız bir şekilde feshedilmiştir. Bu fesih haksız fesih niteliğinde olup, feshe neden olarak sunulan alacak talepleri ve diğer fesih sebepleri Bursaspor Kulübü Derneği tarafından kabul edilemez durumdadır. Zira, İsmail Çokçalış tarafından Bursaspor Kulübü Derneği’ne çekilen 21.10.2021 tebliğ tarihli ilk ihtarnamenin akabinde, İsmail Çokçalış’ın muaccel (doğmuş) hale gelen tüm alacakları banka yolu ile ödenmiş olup, ödeme yapıldığına ilişkin 08.11.2021 ve 20.11.2021 tarihli ihtarnameler ve eklerindeki banka dekontları İsmail Çokçalış’a noter kanalıyla gönderilmiştir.”


“İsmail Çokçalış savunma vermemiştir”Bursaspor Yönetim Kurulu, İsmail Çokçalış’ın antrenmanlara katılmadığı belirtilerek, “İsmail Çokçalış’ın, 20.11.2021 tarihinden itibaren mazeretsiz, izinsiz ve herhangi bir bilgi, beyan, belge sunmadan antrenmanlara katılmamış olduğu, bu süreçte tesislere giriş dahi yapmadığı noter vasıtasıyla tespit edilmiştir. Bu nedenle taraflar arasında bulunan sözleşmeye dayanılarak İsmail Çokçalış’ın savunma vermesi noter kanalıyla talep edilmiş, ancak İsmal Çokçalış savunma vermemiştir. Kulübümüz, taraflar arasında akdedilmiş olan sözleşmeye uygun bir şekilde tüm sorumluluklarını yerine getirmiştir. Buna rağmen İsmail Çokçalış, gelinen noktadan da anlaşılacağı üzere malum menajerin de yönlendirmeleri ile kötü niyetli bir şekilde kulübümüzü zarara uğratmak amacı ile 26.11.2021 tarihinde aramızdaki sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etmiştir. İsmail Çokçalış tarafından çekilen haksız fesih ihtarnamesine, ihtarname tebliğ edildiği gün kulübümüz tarafından cevap verilmiş olup, fesih sebeplerinin haksız olduğu vekiline bildirilmiştir. Sigorta girişlerinde ve sigorta prim ödemelerinde mevzuat hükümleri çerçevesinde hareket eden ve kayıt dışı çalıştırma yapması mümkün olmayan Bursaspor Kulübü Derneği’ne yönelik olarak, İsmail Çokçalış tarafından atfedilen suçlamalar da iftira niteliğinde olup kulübümüzün tüm yasal zorunluluklarını harfiyen yerine getirdiği belgeleriyle kayıt altındadır” denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap