SON DAKİKA



Haber > Spor > Bursa'da Ata Sporları nefes kesti

Bursa'da Ata Sporları nefes kesti

24 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:25




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6’ncısı organize edilen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, 55. Keles Kültür Şöleni ile birlikte Kocayayla’da yapıldı. Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olan ata sporları, birbirinden renkli müsabakalarla günümüze taşındı.





Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Bursa Valiliği, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Dünya Etno Spor Konfederasyonu, Türksoy ve Keles Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 6’ıncı Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, yoğun bir katılımla Keles Kocayayla’da yapıldı. Orhan Gazi’nin Nilüfer Hatun’la evlendiği, Murad-ı Hüdavendigar’ın savaşa hazırlandığı alandaki programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atlı cirit ve kökbörü müsabakaları, rahvan binicilik, atlı okçuluk, atlı akrobasi gösterileri, aba, kuşak, karakucak, şalvar ve yağlı güreşler, Alpagut savaş sanatları gösterileri beğeniyle izlendi. Oluşturulan ok meydanında vatandaşlar ok atma talimi yaparken, Türk okçuluğu atış teknikleri eğitimi de verildi. Geleneksel çocuk oyunları alanında ise aşık atma, körebe, ip atlama, yakan top, halat çekme, çuval yarışı oynayan çocuklar gönüllerince eğlendi. Oba alanında yöresel konserler ve halk oyunları gösterileri düzenlenirken, oldukça çekişmeli geçen yağlı güreş müsabakaları da vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap