SON DAKİKA



Haber > Spor > BU YARIŞTA BİZ DE VARIZ!

BU YARIŞTA BİZ DE VARIZ!

16 Ocak 2018 Salı - 11:15




Bahçecikspor’un tecrübeli antrenörü Muammer Ayvaz, ikinci yarıdaki 36 puana talip olduklarını, paranın değil, takım olanın hedefe ulaşacağını açıkladı





AYRI BİR HEYECAN

Uzun yıllar Trabzon’u dışarıda başarıyla temsil edip yıllar sonra Bölgesel Amatör Lig ekibi Bahçecikspor ile anlaşıp Trabzon’a dönen tecrübeli antrenör Muammer Ayvaz, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kırmızı-Yeşilli ekiple çıktığı ilk maçta Trabzon derbisinde Zağnosspor’u yenip zirve iddiasını sürdürdüklerini dile getiren Ayvaz, “Uzun yıllar antrenörlük görevi yapmış olsam da Yavuz Selim Sahası’nda maça çıkmak çok ayrı bir heyecan oldu” dedi.

KRİTİK MAÇTI

Gerek statü gerekse zirve iddiası için Zağnosspor ile önemli bir karşılaşmaya çıktıklarına dikkat çeken Ayvaz, “Bu maçın birçok anlamda önemi vardı. Benim için yıllar sonra Trabzon’da ilk maçım. İlk kez yavuz Selim Sahası’nda bir maça çıktım. Bölgesel Amatör Lig statüsü gereği muhakkak kazanmamız gereken bir karşılaşma. Ve en önemlisi de kazanıp moral bulmak ikinci yarı için zirve takibimizi sürdürmek istiyorduk. Kazanmamız gerekiyordu ve bunu başardık, çok mutluyuz” diye konuştu.

Yavuz Selim bambaşka


20 yıl aranın ardından yeniden Yavuz Selim Sahası’nda bir maça çıkmanın kendisini son derece heyecanlandırdığına dikkat çeken Ayvaz, “Bu kadar tecrübeler yaşadım. Ancak Yavuz Selim’in havası, atmosferi bambaşka. Buradaki ilk sınavda, kaldı ki Trabzon derbisinden galip ayrılmak takım adına da benim adıma da son derece keyif verici. Kısa süre önce takımın başına geçmemize rağmen bu süre içerisinde önemli eksiklikleri giderdik. Oyuncu grubumuzun karşılaşmadaki enerjisini beni son derece memnun etti. Bir takım eksiklerimiz olsa da bunları kısa sürede gidereceğimizi düşünüyorum. Başarılı bir ikinci yarı geçireceğimizden eminim” diye konuştu.

Hiçbir şey bitmiş değil

Bahçecikspor’un sezona önemli hedeflerle başladığına dikkat çeken Ayvaz, “İlk yarı sonunda bu hedeflerin uzağında kalındı. Bazen hedefler tutmaya biliyor. Bayrağı biz devraldık. Birkaç transfer yaparak ikinci yarıda zor gibi gözükse de mücadelemizi sürdürmek heyecanı lig sonun kadar yarışta kalmak istiyoruz. Ligde puanlar birbirine çok yakın. Art arda alacağımız seri galibiyetler bir anda bizi yarışa sokacaktır. İnancımızı kaybetmiyoruz. Trabzon’a bu heyecanı yaşatmakta kararlıyız” dedi.

36 puana talibiz

Grupta çok şampiyon adayı olduğuna dikkat çeken Ayvaz, “Puanlar çok yakın. Bu da yarışı o kadar kızıştırıyor. Yatırım yapar birçok kulüp var. Iğdır Aras, Kars, Hopaspor gibi. Ekonomik olarak bizden yüksek gelirde olabilirler. Ancak güç olarak çok fazla farklılıklar yok. Biz de bu yarışta kazanıp üst sıralara tutunmak istiyoruz. İkinci yarıdaki 36 puana talibiz. Ekonomik farklıklar olsa da güç olarak yenemeyeceğimiz takım yok. İyi hazırlandık. İyi konsantre olduk. İlk maçımızda aldığımız galibiyet bizi daha da umutlandırdı. Sonuna kadar zirvenin peşindeyiz” şeklinde konuştu.


Bahçecikspor yönetimine ayrı bir parantez açan Ayvaz, “Bahçecikspor bir mahalle takımı. Hiçbir geliri yok. Genç arkadaşlar kendi ceplerinden geçen yıl 1 trilyon bu yıl yine aynı destekleri devam ediyor. Futbolu çok seviyorlar. Bu arkadaşlar yalnız bırakılmamalı. Onların mücadelesi örnek bir mücadele tebrik takdir etmek gerekiyor. Müthiş bir katkı yapıyorlar” dedi.

Kum üzerine yapılmış baraka gibi

Kulüplerin plan ve programlarının olması gerektiğine vurgu yapan tecrübeli çalıştırıcı Ayvaz, “Futbolu, futbolcuyu geliştirmek için yöneticiler daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bizim zamanımızdaki idareciler yok. Şimdi kulüpler genç ve tecrübesiz bireylerden oluşuyor. Tabi bu olabilir ancak bu arkadaşlar futbolu seven, heyecanı yüksek arkadaşlar olmuyor. Biraz da paraları oluyor. O heyecanla en iyisini yapmaya çalışıyorlar ancak sonuç oluşmuyor. Bu kulüplerin her yıl bir-bir buçuk trilyon harcayacak gücü yok. O yüzden kulüpleri kum üzerine kurulmuş bir baraka gibi görüyorum. Küçük bir fırtınada dağılıp gider. O yüzden kulüplerin belli plan ve programı olması gerekiyor. Altyapıya önem vermesi gerekiyor. Bu kulüplerin gelirleri dahi yok. Alttan futbolcu gelmiyor. Eksiden 2.Lig’e 3.Lig’e amatörden oyuncu alırdık. Şimdi ise oyuncu gelmiyor” dedi.

Baştan aşağıya yanlış bir statü

Bölgesel Lig’in statüsünü eleştiren Ayvaz, “Berbat bir statü yapılmış. Amacı gayesi. Futbola kazancı nedir bir anlam veremiyorum. 5-6 yıldır Bölgesel Lig’de görev yapıyorum. Türk futbolu yaygınlaşsın diye hedeflenmiş ancak. Aksine kalitenin düşmesini bir kenara koyarsak bu statünün futbolu getirisi olmadığı gibi götürüsü bir o kadar fazla. Kulüplerin olduğu gibi antrenörler ve futbolcular için de hiçbir yatırımı olmayan bir lig ve bir o kadar da kötü statü. Öyle kulüpler var ki trilyonlar harcıyor şampiyon olmadığı takdirde küme düşebiliyor. Ligi ikinci sırada bitirsen dahi küme düşme tehliken var. Bir nevi başarı köstekleniyor gibi. Bunun yanı sıra anlaşmalar yapılıp parası alamayan antrenörler futbolcular var. Veyahut peşinatını alıp antrenöre yöneticisine kızıp çekip giden oyuncular oluyor. Yaptırımı olmadığından kulüpler futbolcular antrenörler kopuk ilişkilerden mağdur oluyor. Ankara’da Bölgesel Lig temsilcisiyle yaptığım görüşmede açıklaması ‘Masraf yapmasınlar’ oldu. Bu kadar kolay olmamalı. Bu statü Trabzon futboluna da darbe vuruyor. Normal statü olsa belki de Bölgesel Ligde 3 değil de 10 takımımız olacak. Ancak statü gereği 2.üçüncü sıradaki takımlarımız bile küme düşürülüyor” diye konuştu.


Yunus Mermertaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap