SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu sefer olmadı

Bu sefer olmadı

17 Mart 2015 Salı - 16:21








Bir türlü istenen istikrarı kurmakta başarılı olamadık. Sanki bir var bir yok gibi mücadele edip geçen haftaların başarısını bir sonraki haftaya taşıyamıyoruz.

Sebep ne, neden bu başarıların istikrarına sahip olamıyoruz anlamak çok zor.

Gerçek olan bir şey varsa, bu maçta ofansın etkinliği gereklerini bir türlü yerine getiremedik.

***

Geçen haftanın başarılı takımı olan bordo-mavililer son haftalardaki kötü gidişine son vermek isteyen Gaziantepspor karşısında geçen haftanın oyun kurgusunu bir türlü uygulayamadı.


İlk devrenin ortalarında rakibinden yediği golün ardından sahayı bir türlü ele geçiremeyen Trabzonspor bu dakikalardan sonra da oyundan oldukça koptu.

Bunun sebebi ise rakibinin oyunda son derece hırçın, kızgın ve saldırgan olmasıydı.

Trabzonspor bu denli hırçın futbola tepki göstermeyince, hele de yediği golden sonra oyunu tamamen dışarı ve oyun dışı hareketlerle zaman çalmayı yeğleyen rakibi karşısında dengeyi kuracak golü bulamadı.

***

Geçen haftanın flaş adamı Mehmet’in yanı sıra Erkan da bu hafta içerisinde basının fazla yüklenmesi sebebiyle olacak sahada bir türlü yer bulup etkili futbollarını ortaya koyamadılar.


Takımın ikbalini artık serbest atışlarda Mehmet'in vuruşlarına bağlamanın bu maçta bedelini ödedi Trabzonspor. Her zaman frikiklerle rakibini haşlayan Trabzonspor'un tüm şansını Gaziantepli Muhammed'in serbest atıştan attığı ikinci gol bitirdi.

***

İkinci devre Trabzonspor yaptığı değişikliklerle oyunda gol bulmaya çalışmışsa da istediği düzene bir türlü sahip olamıyordu. Üstelik üst sıraların puan kaybettiği bir haftada alınacak bir galibiyet bordo-mavililer için çok önemliydi.

Ne yazık ki Trabzonspor üstteki rakipleri puan kaybettiği zaman onlara nazire yaparcasına puan kaybetme hastalığından bir türlü kurtulamadı.

Hele 50. dakikadan sonra şuursuz yüklenmeler Trabzonspor'a kuru baskıdan başka bir şey kazandıramadı.


Zira yine ofansif anlamda etkisizliği sürüyordu. Kendisini etkinleştirecek düzgün ortaları ve geriden destekleri bulamayan Cordozo bu maçta bir türlü istenilen sayıyı da bulamadı.

Zaten ikinci golü yedikten sonra sahada ortaya koyduğu oyunla ilk golün altından kalkamayan bordo-mavili ekibin 2-0'dan sonra bu sahada puan alması da mümkün değildi.

Netice olarak Trabzonspor teknik sorumluların ifade etmeye çalıştıkları gibi başarılı olmak için "kazanmayı alışkanlık haline getirmek gerekir" söylemi futbolun bu seviyede olması ve oynanması ile asla gerçekleşmez. Karşınızda dört haftadır gol atamayan ve maç kazanamayan bir takım var beyler.

Ondan iki gol yiyip de üç puanı bırakıyorsan alışkanlık kelimesinden bahsetmek biraz bilgiçlik taslamak olmaz mı?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap