SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu anlayışla kulüp sayısı nüfusu geçer

Bu anlayışla kulüp sayısı nüfusu geçer

20 Mayıs 2017 Cumartesi - 08:46




Beşirlispor Başkanı Bülent Marapoğlu, yeni sezonda şampiyonluğa oynayacaklarını belirterek, “Fason kulüplerin önü kesilmeli. Yakında bakarsınız Trabzo





Yunus MERMERTAŞ

UZAKLAŞTIRIYOR

Trabzon 1.Amatör Küme ekiplerinden Beşirlispor'da Başkan Bülent Marapoğlu, Kırmızı-Beyazlı camianın geleceği ve ASKF seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Beşirlispor olarak saha sonuçları pek istedikleri gibi gitmese de başarılı olduklarına inandıklarını söyleyen Marapoğlu, “Futbol her zaman sahada oynanmıyor. Süper Lig’de ne oluyorsa artık amatörde de bu işler dönüyor. Bu yüzden bazen insanlar spordan uzaklaşabiliyor” dedi.

UYUM İÇERİSİNDE

Sezon başında aldıkları kararlar doğrultusunda uyum içerisinde çalışmalarını tamamladıklarına dikkat çeken Marapoğlu, “Başarılı bir ekibiz. Beşirlispor’u seviyoruz. Bir aksilik olmadığı sürece Beşirlispor’a sahip çıkacağız. Beşirli elit bir mahalle. Bir sürü zengin iş adamı olduğu halde hiç destek göremedik, hiç kimse sahip çıkmadı. Biz bu kulübü kapanmak üzereyken aldık” diye konuştu.

GÖRMEZDEN GELEMEZDİK


ASKF seçimlerine de değinen Marapoğlu, "ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, İl Temsilcimiz Zeki Kurt ve bütün yönetici arkadaşlarla bire bir ilişkilerimiz var. Bireysel olarak hiçbir sıkıntımız yok. Yalnız, insanların bazı yanlış işler içerisinde olduğunu gördüğümüzde bu olaylar içimize sinmiyor. Tasvip etmediğimiz olaylar olabiliyor. Bu olaylar da yol ayrımı gerektiriyor. Bu yanlışları gördüğümüz için ASKF yöneticiliğimden ayrıldım" dedi.

HİÇ ADİL DEĞİL

Marapoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Biz de kendilerine oy vermememiz için sebeplerimiz olduğunu, diğer adaya oy vermemiz ya da vermememiz için sebebimizin olmadığını söyledik. Bu da Balaban açısından artı demek. Son akşam her iki arkadaş da bizi listesinde görmek istedi. Biz de tercihimizi Balaban’dan yana kullandık. Balaban’ın bu seçimde kaybedeceği aslında belliydi. Çünkü adil olmayan durumlar vardı.

KAYBEDECEĞİ BELLİYDİ

Balaban’dan 40-0 gibi geride başlaması -ki bu sayının aslında 100’ü bulduğu da dile getiriliyor- bu korkunç bir rakam. Bu durum oy verecek insanları da etkiliyor. İnsanlar güçlünün yanında olmak ister. Ben bunu bile bile Balaban’a oy verdim. Ama bunu herkes yapmaz. Üyelerin birçoğu vermek istedi ama nasılsa kaybedecek diye veremedi. Bu da kaybetme sebeplerinin bir sebebi.


SPORDA YANLIŞ OLMAMALI

Sporun içerisine yanlış bulaşmasın istiyoruz. Kongrede söyledim. Fason kulüplerin önü kesilmeli. Bu durumu Trabzonspor’da da yaşadık. Adamlar geliyor üyelerin geçmişe yönelik aidat borçlarını ödeyip oy topluyor. Bu çok yanlış. Şimdi biz de oy için kalkıp 20-30 kulüp kurarsak ve herkes bunu sürdürürse bu iş çıkılmaz bir hal alır.

YENİ SEZON ŞAMPİYONLUĞA

"BAL’da olmasına rağmen talibi yoktu. Sahip çıktık ve 5. yılımızı geride bırakarak kulübü ayakta tutuyoruz. Bu işi de severek yapıyoruz" diyen Marapoğlu, şunları kaydetti: "Yeni dönemle ilgili projelerimiz var. Bir aksaklık olmazsa bu yıl şampiyon olacak bir ekip kuracağız. Antrenörümüz ve etrafımızdakilere bu hedef için oyuncu araştırması konusunda direktif verdik. Bizi hedefimize ulaştırabilecek oyuncular ile anlaşabileceğimizi taahhüt ettik. İnşallah kuracağımız ekiple yeni sezonda şampiyonluğu kovalayacağız."

ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Koltuğu korumak için madem bu yapılıyor, bunun hukuken de yaptırımı yok. Ele geçirmek için kulüp kuruluyor. Hukuken yaptırımı da yok. Nasılsa kurulan kulüpler oy da kullanabiliyor. Bu durum öyle bir hal alır ki yakında bakarsınız Trabzon’un nüfusundan çok kulüp olur. Bunun önüne geçmemiz şart. Biz emeğimizi, mesaimizi, çoluk çocuğumuzun rızkını bu işe harcıyoruz. Tüzük değişimi yapılması gerekiyor.

BAŞARILI OLAMADIK

Seçim günü slayt gösterisinde mevcut spor kulüpleriyle buluşmaları, cenazeleri, toplantıları izledik. Ama bu fason kulüplerin sporcuları, yöneticileri yok. Çünkü ortada kulüp yok. Bu anlayıştan vazgeçilmeli. Cahit Erdem başkanlığında üçüncü dönemini geçiriyor. Bu süreçte Trabzonspor’a bir futbolcu verememişiz. Demek ki ASKF ve biz amatör kulüpler olarak başarısız. Bir tane sporcu yetiştirip veremiyoruz.

SEVİYEYİ DÜŞÜRMEYELİM

Erdem’in seçim öncesi verdiği sözlerin ve projelerin takipçisi olacaklarını bildiren Marapoğlu, “Erdem ‘Amatör kulüplerin altyapılarına hoca temin edeceğiz’ dedi. Biz bunun çabucak hayata geçirilmesini bekliyoruz. Seçimden sonra kazanan ve kaybeden bireyler arasında sosyal medyada seviyesiz tartışmalara girdiler. Bu olmamalı. Burada herkes arkadaş, dost. 3-5 kişilik koltuk var diye birbirimize girmenin anlamı yok” dedi.

OLAN GENÇLERE OLUYOR

Trabzon’da ciddi tesis sorunu olduğuna vurgu yapan Marapoğlu, “Semt sahaları var ama birçoğunda resmi maç oynanmıyor. Bu sahalar yapılırken ASKF, Belediye ve Gençlik Spor arasında kopukluklar var. Sahalar 5 metre daha büyük yapılsa resmi müsabakalara uygun olacak. Ancak bu sorun bir araya gelinip giderilemiyor. Çünkü Trabzon’da insanlar çözüm üretmekten kaçıyor. Burada olan gençlere, spor kulüplerine oluyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap