SON DAKİKA



Haber > Spor > Bu anlayış şarampole getirecek!

Bu anlayış şarampole getirecek!

20 Eylül 2017 Çarşamba - 08:31




Avukat İsmail Kaynar, Bordo-Mavili yönetimin yapmış olduğu yanlış transferler ve mali hataların, kulübü şarampolün eşiğine getireceğini belirtti.





Selahattin ÖZCAN

Trabzonspor Kulübü’nde de bir süre avukatlık görevi yapan İsmail Kaynar gazetemize konuştu. Kaynar, yönetim kurulunun transfer konusunda yanlış yol haritası izlediğini belirtirken Ersun Yanal ile başarıya gidilemeyeceğini öne sürdü. Avukat Kaynar, şike sürecinin sportif başarıyı olumsuz yönde etkilediğinin altını çizerken Divan ve Hukuk Kurulu’na da eleştirilerde bulundu. İşte Kaynar’ın açıklamaları…

REVİZYON ŞART

“Mali tablo ilerde sportif başarıyı olumsuz etkileyecek. Çünkü takım devre arasında tekrar transfer yapmak zorunda kalacak ve borç açığı artacak. Borç noktasında artık durmamız lazım. Yoksa Trabzonspor bu anlayış ile şarampolün eşiğine gelecek. Aynı zamanda Yönetim Kurulu’nda kopukluklar var. Zaten istifalar bunu açıkça gösterdi. Bu noktada Usta’nın yönetiminde bir revizyona gitmesi gerekiyor. ”

ŞAMPİYONLUĞA KİMSE İNANMIYOR

“Bu yıl Trabzonspor’un şampiyon olacağına kimsenin inandığını sanmıyorum. Bir takım uzun vadede başarı gösterir 2-3 yılda ancak ekip kurulur. Trabzonspor’da birbirine uyum sağlayabilen bir takım görüntüsü ne yazık ki yok. Bu da sonucu doğal olarak etkiliyor. Ersun Yanal her maç farklı bir kadroyla sahaya çıkıyor.” 

Siyasiler ‘şike var’ diyemedi

“Siyasetin Trabzonspor’un içine girmemesi gerekli. Hiçbir milletvekilinin Trabzonspor atkısıyla gezmemesi lazım. Çünkü bu suistimale giriyor ve Trabzonspor üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar. Ancak görev  kulübün hakkını savunmaya gelince şike konusunda hiçbir milletvekilinin açıklamasını duymadım. Hiç kimse açık açık ‘Fenerbahçe şike yapmıştır, Trabzonspor temizdir. Futbol Federasyonu’nun karşısındayız’ diyememiştir.”

Tamamen hukuksuz

“Hukukçu olarak Trabzonspor’da toplu üye yapılmasını uygun bulmuyorum. Bu hukuksuzluktur. Trabzonspor elbette ki şehrin kulübüdür ama toplu üye yapmak yanlıştır. Sırf oy kaygısıyla kendi akrabalarımı kaydedeyim anlayışı bu kulübe zarar vermektedir. Geçen sezon birçok başkan adayı Trabzonspor’a üye aidatı yatırdı bu da kulübün yapısına ve itibarına zarar veren usulsüz bir olaydır.”

YANAL’LA OLMAZ

“Bir derede iki kere yıkanılmaz. Ersun Yanal buraya daha önce geldi. Kendisine Fenerbahçeli de deniliyor ama bence birçok teknik adamdan daha iyidir Trabzonspor için ancak şehrimiz biraz mikro milliyetçi şehirdir. Daha yöresel olmasa bile bize hitap edecek insanlar ister bizim insanımız. Ben Ersun Yanal’ı heyecanlı görmüyorum. Yanal’ın bu yüzden başarılı olacağını düşünmüyorum. Trabzonspor başarıya aç futbolu bilen bir teknik direktöre teslim edilmeli.”

Biz neden bulamadık?

“Milli takımı izlediğimizde gurbetçi gençler dikkatimizi çekiyor. Emre Mor’u neden Trabzonspor’un transfer ekibi bulamadı? Orada bir sürü gençler var. Çok etkili gurbetçi çocuklar var. Bu da gösteriyor ki biz ülke olarak Türkiye’de alt yapıdan futbolcu yetiştiremiyoruz. Bize futbolcu Avrupa’dan geliyor. Onun için Trabzonspor bu konuyu daha yakından takip etmeli ve Avrupa’daki Türk sporculara ulaşabilmelidir.” 

OLUMSUZ ETKiLEDi

“Hukuki anlamda da çok büyük sorunlar oluştu. Şike sürecinde sürekli hukuk kurulları değişti ve UEFA ve FIFA’ya yapılan başvurularda  eksiklikler meydana geldi. Bunun akabinde defalarca ‘başvuru reddedildi’ dediler. Sonra tekrar başvuru yapıldı ama TFF bize olumlu yanıtı bir türlü vermedi. Hal böyle olunca da şike süreci sportif başarıyı olumsuz yönde etkiledi.” 

Kurullar görevini yapmıyor

“Trabzonspor kendi kaderine terk edilemez. Özellikle borç konusunda kurulların tavsiye verme hakkı vardır. Divan Kurulu da, Hukuk Kurulu da diğer kurullar da tavsiye vermelidir. Olumsuz gelişmelerde kurullar görevini yapmıyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap