SON DAKİKA



Haber > Spor > Bir yemin ettik dönemeyiz

Bir yemin ettik dönemeyiz

08 Mayıs 2015 Cuma - 10:07




Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu, Karadeniz aracılığıyla çarpıcı açıklamalarına devam etti.





Hekimoğlu, “İnsanlar benden bir tek şey istiyor, ‘sakın geri dönme’ diyorlar. Ben o insanları satamam, ben o sandığa girerim. Cenab-ı Allah nasip ettiği sürece o sandıktayız” dedi.

Trabzonspor başkan adayı Celil Hekimoğlu, Karadeniz aracılığıyla çarpıcı açıklamalarına devam etti. Kongrenin Aralık ayında olmasının kulüp açısından facia olacağı görüşünü öne süren Hekimoğlu, şunları söyledi: “Allah’ın izniyle bu yoldan dönüş yok. Cenab-ı Allah nasip ettiği sürece o sandıktayız. Kim olursa olsun biz sandığa gideceğiz çünkü delegeden çok sıcak bir destek alıyoruz. İnsanlar benden bir tek şey istiyor, ‘sakın geri dönme’ diyorlar. Ben o insanları satamam. Ben o sandığa girerim, ne kadar destek alırsak yolumuza devam ederiz.”

HAZİRAN‘DA KONGRE OLUR

“Genel kurul artık Yargıtay'da. Yargıtay benim düşünceme göre bu tür davalarda 10-15 gün içinde karar veriyor. Bence bu kararı verecekler ve en geç haziran sonunda kongre yapacağız. Gönlüm ister ki yönetim kurulu bunu görerek lig bitiminde mayıs sonunda kongre kararı versin. Yeni sezona yeni bir yönetimle hazırlanalım, yani teknik kadromuzu, oyuncu kadromuzu yeni yönetimle yapalım. Mevcut yönetim de seçilebilir. O da yeni yönetimle yapsın. Bence yönetim kurulu bu süreyi uzatarak kulübe zarar veriyor. Ben genel kurul kararı bekliyorum. Haziran sonundaki genel kurula güveniyorum. Bu kongre haziran sonunda olmalı, hatta mayıs sonunda olmalı.”

ARALIK HIRSINI ANLAMIYORUM


“Şu an kimse maça gitmiyor, gitmeme sebepleri işte bu bölünmüşlük, kavgalar... Ben diyor maça gitmeyeceğim, kombinesi var gitmiyor. O heyecanı geri getirebilmek için, belki Hacıosmanoğlu yeniden seçilecek, seçilebilir, hakkıdır, delege onu desteklerse seçilir. O bile gelecekse taze kanla gelmeli. Bitmiş bir yönetim kurulu var. O yüzden buna mutlak suretle ihtiyacımız var. Bunu aralık ayına götürme hırsını ben anlamıyorum. Bu çok yanlış bir şey.”

Arkama baktığımda geleceği görmeliyim!

“Trabzonspor kısa vadede altyapıdan gelen oyuncularla şampiyonluğa koşamaz. Madem camia şampiyonluk bekliyor, altyapıya döneceğiz, bilmem ne dersem hayal olur. Tabii altyapı çalışacak, üretecek. Şu an Trabzonspor’un kadrosunda yaklaşık 50 profesyonel futbolcu var. Büyük bir yığın var burada. Mesela geçen yıl çok güzel bir pilot takımımız vardı, sonra dağıtıldı, yaşlı bir takım oluşturuldu. Trabzonspor’da ekonomik sorunla mücadele etmek için takımın 18’ini, ana iskeletini çok güçlü oyunculardan kurmak lazım, geri kalan 20, 25, 30 oyuncuyu pilot takımdan takip etmek lazım. Ben geçenlerde maça gittim. Arkamda kadroya giremeyen oyuncular oturuyordu. Bu hafta da aynı. Bir baktım şöyle arkama: Waris, Yatabare, Constant, Sefa, İshak ve diğerleri... 18’e giremeyen 40 milyon euroluk oyuncular... İşte ben diyorum ki, arkamda pilot takımdan gelenler otursun, 40 milyon verdiğim futbolcu orada oturmasın. 18’deki oyuncu güçlü olacak, arkasını öz kaynaklarımızla dolduracağız. Bugün Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav bir açıklama yaptı, "Benim kadromda yılda 25 milyonluk 6 oyuncu var" dedi. Ne yapıyor bu adam, bütçeyi dengeliyor bu arada. Şu an bizim 18’e, 24’e giremeyen futbolcularımız milyon euro alıyorlar. Bu planlama işi. İyi yönetim diyorum ya, herkes diyor: Bunu nasıl halledeceksin? Herkes mucize bekliyor. Benzin istasyonu alacak, arazi alacak. İyi yönetim, camia ile barışıklık birçok sorunu çözer.”

Onursal Başkan Yılmaz büyük bir değerdir

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın Bordo-Mavili camia için büyük bir değer olduğuna dikkat çeken Hekimoğlu, şöyle dedi: “Onun bilgi birikiminden, tecrübelerinden mutlaka faydalanmalıyız. Böyle değerleri her zaman el üstünde tutmalıyız. Trabzonspor sevdası ile yanıp tutuşan değerleri asla yok sayamayız. Bizim yönetim anlayışımız da bunu gerektirecek. Onların ışığı doğrultusunda Trabzonspor’u şaşaalı günlerine döndüreceğiz. Bunu birlikte başaracağız.”


Yavuz Selim’i kimse yıkamaz!

“Ben Trabzonspor başkanı olduğum sürece Yavuz Selim’i kimse yıkamaz. Yavuz Selim bizim mabedimizdir, evimizdir, camimizdir, her şeyimizdir. Ben Trabzonspor başkanı isem Yavuz Selim’i kimse yıkamaz. Gerekirse belediye başkanı ile kavga edeceğim. Trabzonspor başka yer bulsun kendilerine. Sadece Yavuz Selim değil 19 Mayıs Spor Salonu da yıkılamaz. Maçka-Zağnos maçını belki 10 bin kişi seyretti. Ben bu sene Doğanspor maçını hiç seyretmedim, zamanım yoktur. Ama gittim seyrettim final maçını. 10 kişi seyretti orada. Zağnos-Maçka maçını ASKF’de oynatsaydık belki bin kişi bile gitmezdi, ancak iki kulübün yöneticileri giderdi. O yüzden Trabzon’un buraya ihtiyacı var. Yavuz Selim sahasını mutlaka koruyacağız. Bu konuda yönetimi de eleştiriyorum. Bu konuda hiçbir faaliyette bulunmuyor, hiçbir şey yapmıyor. Geçen Orhan başkanı dinledim. ‘Orada bir şehir hastanesi kurmak istiyorum’ dedi. Git başka yerde kur kardeşim! Hastane yapmaya yer mi yok? Sen Trabzon’da sporun kalbine hastane yapmaya kalkıyorsun. Sporu hasta ettin. Olmaz öyle şey! Ben başkan olursam sonuna kadar karşısında duracağım.”

Kimseye muhtaç olmayacağız

“Çok güçlü bir yönetim kuracağız, kuruyorum zaten. Geldiğimiz zaman bizi bekleyen çok ciddi bir ekonomik sıkıntımız olacak. Bu kaynağı kısa vadede çözecek, sıcak desteği sağlayacak ekonomiyi kuracağız. Kimseye muhtaç olmayacağımız, mağdur olmayacağımız bir ekonomi sağlayacağız. Kendi cebimizden çıkacak tabii ki. Kulübe bağış yapacağız demiyoruz ama kulübün o günkü sıkıntılarını çözüp iyi imkanlar sağlayacağız. Zaten şu an yönetim kurarken yarısını ekonomik gücü yüksek insanlar, diğer yarısını da sahada çalışıp kulübü yönetecek insanlardan oluşturuyoruz.”

Kurumsal kadro şart


“Bir kere Trabzonspor’un kurumsal kadrosunu geliştireceğiz. Ben kurumsal yapıya çok hayranım, işimi de kurumsal yönetiyorum. Fakat Trabzonspor bir spor kulübü. ‘Ben Trabzonspor’u tam kurumsal yöneteceğim’ dersen hata yaparsın. Ben Trabzonspor’u bilen, daha önce burada çalışmış bir insanım. Nihayetinde yönetici katkısına, desteğine ihtiyaç var. Ne yaparsanız yapın işi profesyonele bırakırsanız bu iş olmaz. Trabzonspor’un yönetim şemasına, idari şemasını baktığınız zaman bir genel müdür var tepede, altı boş. Burayı mutlaka dolduracağız. Trabzonspor’da kurumsal yapıya destek sağlayacağız. Avrupa gibi yapalım dersek, Türk futbolu buna henüz hazır değil. Biz yavaş yavaş buna geçiş yapacağız.”

Bu dönem Trabzon’dan olmalı

“Ben kalkıp Trabzon sevdalılarının ayağına gidip, bütün delegelerle bire bir görüşüyorum, insanlarla çok güzel kaynaşıyorum. Zaten seçildiğimiz zaman camia ile çok sıcak olmamız lazım. O yüzden diyorum ki, Trabzonspor’un başkanı, her zaman demiyorum, bu dönem Trabzon’da olmalı. Çünkü çok mesafe kaybetti, çok sıkıntılarımız var. Şu an her dakika şehirde, takımın ve taraftarın yanında olan bir başkan ve yönetim lazım ki bu işle mücadele edelim. Biz dışarıdaki başkanlara her zaman açığız. Trabzonspor’u sadece Trabzon’a hapsedemezsin. Trabzonspor bir dünya takımı. Trabzonspor başkanı İstanbul’dan, Ankara’dan, Almanya’dan, Amerika’dan da olur ama şu dönem o dönem değil.

Medenice ayrılırız

“Trabzonspor’un şu an hocası var, kontratı var. Hoca varken ben bir hoca ile uğraşmam. Trabzonspor’un bence hoca sorunu yok. Geçmişte yapılanlar gibi hocaları rencide edecek hiçbir şey olmaz bizim yönetimimizde. Eğer hoca ile ayrılırsak bile medenice ayrılırız. Ama hoca varken, yeni bir hocayı konuşmaya gerek duymuyorum ben. 1 yıl daha kontratı olan bir hoca var, oraya göreve gelirsek, oturur konuşuruz. Yeni hoca, başka bir isim asla telaffuz etmem.”


Şampiyonluğa giden yol...

“Transfer politikasını değiştireceğiz. Trabzonspor böyle 20-30 transfer yapmayacak, büyük bir yanlış zaten. Yaptık da ne oldu? Neticede iki rakibimizin kaybettiği haftada biz hala altıncıyız. Biz de transfer yapacağız mutlaka ama 2-3 tane nokta transfer yapacağız. Orada yanılmayacağız. Şu ana kadar transferde o kadar çok savurganlık yapıldı ki, her gün 3 transfer... Özel uçak bulamadık; özel uçak bize futbolcu yetiştiremedi. Aslında elimizde öyle ya da böyle çok transfer yaparak iyi de bir kadro var. Bu kadronun çok kötü olduğuna inanmıyorum. Bu kadroyu bir defada düzeltemeyiz. Biz ne yapacağız? Fenerbahçe bile şampiyonluklara giderken öyle yaptı. Her dönem 2-3 transfer yaptı ve bunun sonunda şampiyonlukları yakaladı. Biz de kadroya direkt girecek 2-3 oyuncu alacağız. 2-3 sene sonra çok güçlü bir kadro oluşturacağız. Sıradan oyuncu almayacağız.”

Mehmet Ekici’yi Ekici olmadan almalıyız

“Çok fazla değil 2-3 tane transfer yapacağımız için mutlak süratle yönetim dışında sportif direktörümüz olacak, iyi bir genel menajerimiz olacak. Onun haricinde scout ekibimiz olacak. Ben sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da bir scout ekibi düşünüyorum ve bunun üzerinde çalışıyorum. Bazısını belirlerdim. Yurt dışında İngilizce, Almanca bilen, Almanya’da yaşayan iki tane hoca ile anlaşarak Avrupa’daki genç Türk oyuncuları hem A takıma hem de pilot takıma kazandırmak için çalışıyoruz. Metin Tekin var, orada yaşıyor. Onlar 2-3 bin lira maaşa razılar. Orada dolaşacaklar. Biz Mehmet Ekici'yi Mehmet Ekici olmadan almamız lazım, 1,5 milyon euro değil 100 bin, 50 bin euroya almamız lazım. Avrupa, Türk futbolcu cenneti. Bunları belirleyip Trabzon’a getirmemiz lazım. Ekonomimizi düzeltecek proje diyorlar, işte proje! Oradan 100 bin euroya, 50 bin euroya 5 futbolcu bulup, bunları 1 yıl sonra A takıma kazandırmalıyız. Örneğin Tolgay Aslan gibi çok oyuncu var Avrupa’da. Suat düşündüğüm isimlerden bir tanesi.”

Miraç ÖZAĞCI

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap