SON DAKİKA



Haber > Spor > Bir kutu şeker bir şişe kolonya!

Bir kutu şeker bir şişe kolonya!

28 Haziran 2017 Çarşamba - 10:50








Yıllar geçiyor yeşil–mavili kulüpte transfer politikası değişmiyor. Bu şehir üzülüyor, bu camia gözyaşı döküyor, ne var ki birileri bu transferlerde (simsarlar) zengin olmaya devam ediyor. Metin Kalkavan başkanlığında Çaykur Rizespor ne zaman transferde kaliteye sarıldığında Atmaca’nın o sezon kısmen başarıyı yakaladığına şahidiz. Yeşil–mavili ekip dört sezon bir alt ligde çöp transferlerle gelgitler yaşadı.

Devre arası başta teknik direktör Mustafa Denizli olmak üzere Rumen Cernat geldi ve seni sezon sonu uçurarak hayalini kurduğun Süper Lig’e çıkarmadı mı? İlk sezon Rıza Çalımbay eşliğinde devre arasına kendini zor attın. Lua Lua başta olmak üzere Deniz Kadah ve Ümit Korkmaz’ın katkısı ile vites atladın ve ligde kalmadın mı? İkinci sezon ise yine Mehmet Özdilek ile ilk dönem sancı çektin, devre arası Hikmet hoca başta olmak üzere bir kaliteli isim Obraniak seni uçurdu ve ligde tutmadı mı? 3. sezon Hikmet Karaman ile çok iyi ilk devre geçirdin ve 24 puan toplamıştın. Devre arası o puanlara çok güvendin ve sırt üstü yattın.

Oysaki aynı puanda olan Konya takımı devre arasında 2 nokta transfer yaparak sezon sonu UEFA kupasına gitmedi mi? Biz ise sadece Sivasspor’dan Ümit Kurt takviyesi altında sezon sonunu zor tamamladık, kefeni kıl payı yırtmadık mı? Geçen sezonu yazmaya gerek yok. Sezon başı ve devre arası transferlerinde kaliteden uzaklaştın ve beklenen son... Bunlar yönetimin geçmişteki aynası. Bu takımın bir transfer politikası olması lazım.

Yıllardır diyorum. Yok. Ders alıyoruz açıklamaları, transferde nokta atışı yapacağız gazlarına inanarak bu camiayı daha ne kadar oyalayacaksınız? Bu taraftar yıllardır zor günlerde Çaykur Rizespor otobüsünü arkadan vurdurmak için iteklediğinde egzozdan çıkan gazdan daha ne kadar zehirlenecek? Bu camianın gülmeye şoför koltuğuna oturmaya, sevinçten korna çalmaya hakkı yok mu? Düşünün bir kulüp birlik beraberlikten dem vuruyor ama mübarek Ramazan Bayramı’nda kulüpte bayramlaşma töreni yapılmıyor. Sakın ola bana herkes tatilde savunmasını yapmayın.

Diğer kulüplerin futbolcuları tesiste mi yatıyor şu günlerde? Onlar nasıl yapıyorsa Rizespor camiasının da yapması gerekmez mi? Hele de dibe vurduğumuz ve beraberlik adına çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde; “Bir kutu şeker, bir şişe limon kolonyanız mı yoktu?” Anlaşılan bu sezon da transferde değişen bir şey olmayacak. Oyalama taktiği devam... Ta ki, Havalimanı ve AVM projesi bitene kadar. Şimdi yeni masallar vizyona girer. “Efendim, eldeki yabancı oyuncuların sözleşmeleri devam ediyor, mali disiplin, bu ligde para yok hikâyeleri”... Bu takımı yeniden Süper Lig’e çıkarmak istiyorsanız, ne kadar samimi olduğunuzu görmek için ilk önce bu takıma kazandırdığınız çöp transferleri yola koyacaksınız. Bu takıma saha içinde duruşu olan deneyimli Hamit Altıntop ayarında bir baba oyuncu en başta alacaksınız. Giden oyuncuların yerine bu lig ayarında değil Süper Lig ayarında yabancı oyuncu transferi yapacaksınız.


Son olarak da Demirören ve MHK’sına güvenmeyeceksiniz. Onun içindir ki kadronu kurarken kaliteden asla vazgeçmeyeceksin, sonra sahaya çıkan yeşil – mavili oyuncuların foyası bir bir döküldüğünde suçu kimseye atmayacaksın. Bu takımı nasıl düşürdüyseniz, öyle çıkaracaksınız. Bu şehir masal istemiyor, taş gibi takım istiyor. Hakemi de yenecek, kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olsun, o taraftar o takımı gördü mü içeride ve dışarda stadı doldurur, merak etmeyin. Unutmayalım hiçbir başarı tesadüf değildir. Örnek mi arıyorsunuz, alın size beş sezondur Süper Lig’de mücadele eden kasaba takımı Akhisar!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap