SON DAKİKA



Haber > Spor > Beşiktaş’a değil Federasyon hakemine yenildik

Beşiktaş’a değil Federasyon hakemine yenildik

06 Kasım 2016 Pazar - 10:30








Bir takımın güzelliği ancak iyi oynamaya başladıktan, oynadığı futbolla maçı yöneten hakemlere rakip ve de taraftarlarına 'işte ben buyum' dediğinde ortaya çıkar. Trabzonspor elindeki bu kadro ile bunu başarmıştır; ama hakemi geçememiştir. Hepimiz biliyoruz ki sezon başından bu yana Trabzonspor’da işler iyi gitmiyor. Ortada bir gerçek var ki yönetim başlangıçlara dikkat etmediğinden şimdi bizler sonuçların kendiliğinden geldiğine bakar bakar dururuz. Beşiktaş maçına bakıldığında Trabzonspor sahaya çıkacaktır. Lakin durmayacaktır. Oynanmadan maç kazanılmadığına göre mücadele edecektir. Takım oyunu olgusu içerisinde yardımlaşmayı üst seviyede tutarak rakibini hataya zorlayacak ve pozisyonlar üretecektir. Biliriz ki futbolda duran değil, golü bulan kazanıyor. 7. dakikada bir kademe hatasından Beşiktaş 1-0 önde olsa da sonrasında
rezil bir penaltıyla SiyahBeyazlı takım 2-0’ı yakalamıştır. Bütün spor yorumcuları bu penaltıya gönüllerinde isyan edeceklerdir. İlk yarı iki takım da başa baş mücadele ederken Beşiktaş bir adım daha önde görünse bile Trabzonspor için söylenecek tek söz 'ellerinden geleni yaptılar' olur. Geçen hafta da eleştirmiştim. Kenarda anlayan ve bilen bir teknik adam olacak ki kesin gerçekleri kesin olmayanlardan ayırt edebilelim.

Onun için Onazi’yi her yönü ile Ersun hocaya havale ediyorum. Beşiktaş 20’ın verdiği avantajla oyunu forse eden takım görünümünde olsa bile işte bu anlarda Trabzonspor orta sahadan hızlı çıktığı pozisyonlarda rakip takım kalesini her zaman bulmuş, nitekim Yusuf'la gole de ulaşmıştır. Umutları yükselten Trabzonspor ikinci yarıda daha derli toplu bir mücadele içerisinde, zaman zaman da Beşiktaş’tan üstün oynadığı dakikalarda öyle vahim bölümler vardı ki yine hakem kıyımı sahadaki yerini alırken, yüzde yüzlük penaltı verilmezken işte bir takımın gardı ancak böyle düşürülür. Maçın başından sonuna kadar Beşiktaş’ın bir avantajı vardı ki o da terazinin kendi tarafındaki hakemdi. Trabzonspor oyun temposunu yükselttikçe yükseltirken, gole yaklaşan takımken, sahada takımı adına hiçbir katkıyı sunmayan futbolun sahte kurnaz tilkisi Onazi’yi de unutmamak gerekir. Kim ne derse desin Trabzonspor bu maçta 10 kişi oynamıştır. Ellerinden geleni yapan futbolcuları kutlarken Onazi’yi bu kadar dakika sahada tutan Ersun hocayı da eleştiririm. Yenildik ama ezilmedik. Böyle mücadele olsun, en azından bu takım günden güne bu kadro ile elinden geleni yapacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap