SON DAKİKA



Haber > Spor > Ben kimsenin maşası olmam!

Ben kimsenin maşası olmam!

19 Kasım 2015 Perşembe - 10:54




Özak ve Sümer’in desteğinin arkasında olduğu söylenen Usta mesajı çok açık verdi.





Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta: “Eğer aklınızı ipotek altına aldırmıyorsanız, boynunuza kement taktırmıyorsanız kimsenin maşası olmazsınız.”

Usta: “Bizim bir itibarımız var ve bunu zedelemek için bu itibarı bozuk para gibi harcamayız, Trabzonspor’un da itibarını bozuk para gibi harcamayız.”

Onursal Başkan Yılmaz ile fikir alışverişi yaptı

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı dün makamında ziyaret eden Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, adaylık sürecini ve projelerini değerlendirirken kaygılarını da dile getirdi. Yılmaz'la fikir alışverişinde bulunan Usta, özellikle Trabzonspor'u ekonomik yönden ferahlatacak projelerle başkanlığa soyunduğunun altını çizerek, Bordo-Mavili ekibi adeta küllerinden doğuracaklarını vadetti. 

TVEM’E KONUŞTU

Trabzonspor Başkan Adayı Muharrem Usta, Tvem mikrofonlarına çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk seçimini neden kaybettiği yönünde bir teşhis yaptığını ifade eden Usta, "Çok çeşitli nedeni var ama kendimde bulduğum hata şu olmuştu: Trabzonspor’da başta başkanlar olmak üzere, kulübün önde gelen insanlarıyla benim çok yakın diyaloğum yoktu. İş adamı kimliğimle işimi elbette yapıyordum ama Trabzonspor özelinde çok yakın temas içinde değildim. Elbette tanıyordum ama insanların bizimle ilgili çeşitli kanaatleri vardı. Ve o seçimden itibaren bütün başkanlarla defalarca görüşüp kafamda düşündüklerimi onlarla paylaşmaya çalıştım" dedi.

BÜTÜNLEŞMEK İÇİN

Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacım şuydu: Eğer bir gün bir daha bu işe soyunursam şahsımla ilgili başkan ve Trabzonspor’un önde gelen isimlerinin kafasında bizimle ilgili yanlış bir algı olmasın, beni iyi tanıyabilsinler. Ayrıca bizim bu işi yapıp yapamayacağımızla ilgili insanların kafasında bir şey oluşsun. Bu ilişkilerimle birçok başkanla ve camianın önce gelen isimleriyle toplantılar yaptım, yemek yedim. Bir gün başkan olursam camianın bütünleşmeye ihtiyacı var, benim bütün temaslarımın amacı buydu." Trabzonspor’da bazı isimler var ki anıldığında, 'tamam, yine ilgili kişiler kendi adamlarını başkan yapmaya çalışıyor' diye algılar ortaya çıktığını vurgulayan Usta şunları söyledi:


ALGI ÇOK YANLIŞ

"Bizim gibi birisinin bunları anlamama ihtimali var mı, mümkün değil. Ben o toplumun içindeyim ve bunları görüyorum. Fakat medeni ilişkilerle, saygı çerçevesinde Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz, eski başkanlarımız Şamil Ekinci, Celal Ataman, Sadri Şener, Faruk Özak, Özkan Sümer ve mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile temasımız olmuştur. Ancak insanlar beni eleştiriyor. 'Trabzonspor’da bunca sorunlar varken sen Hacıosmanoğlu’nu da doğru dürüst eleştirmiyorsun, hayrola bir ilişkin mi var' diyerek canımızı yakmaya çalışanlar da var."

Bana isim dayatamazlar

Usta, şunları kaydetti: "Trabzonspor’un saygınlığı açısından insanlarla medeni ilişkiler kuruyorum. Ama benim gibi birisinin listesine bir başkasının birilerini sokmak gibi bir amacı olabilir. Ki herkes Muharrem Usta’nın bunu yapmayacağını bilir. Bana isim dayatırsanız ben de kulübün yarınlarını düşündüğü için kendini, ekibini, Trabzonspor’u düşündüğü için o çalışacağı insanları seçmesini bilir, o sorumluluğun ne olduğunu bilir. O nedenle Muharrem Usta ve ekibine başta Özkan Sümer Bey de dahil olmak kaydıyla şu ana kadar 'ya ne olur şu isim de bizden olursa mutlu oluruz' diyen birisine rastlamadım. Bununla gurur duyuyorum."

Bölen parçalayanla işim olmaz

“Yönetim listeme Trabzonspor camiasında haklı ya da haksız yıpranmış kişileri almam" diyen Usta, "Bu kişiler haklı ya da haksız yıpranmış, çok fazla emek vermiş de olabilirler. Bazen o kişilerle negatif algılar haksız olabilir ama değil mi ki artık camiayı bazı isimler bölüyor, parçalıyor. Ben ne bölen, parçalayanların tarafında olurum ne de bölük pörçük yapan kişileri listeme alırım. Bunu söyleyen insanlar bizim listemiz ortaya çıktığında şunu görecekler: Önceki seçimde bana bu haksızlığı yapan çok insan dönüp 'Muharrem Bey, biz seni yanlış tanıdık, yanlış yaptık, ah keşke' diyenler oldu. Ben bunları övünmek için söylemiyorum. Muhtemelen ben kendimi iyi tanıtamamışımdır o zamanlar. O yüzden herkes müsterih olsun" diye konuştu.

Gurur duyacaklar

Usta, sözlerine şöyle devam etti: "Trabzonspor'un geleceğini inşa eden, proje üreten, takım çalışması yapan birilerinin bizim yapımızdaki uzantısı olan kişilerle çalışmak gibi bir yapıyı benim kabul etme, kurma şansım yok. Çünkü başarı istiyorsanız başarı takım olmaktan geçer. Nasıl ki bir takımda öyle oyuncular olur ki çok değerli görürsünüz takımı bozar. Bir tane yolunuz vardır, bunu takımdan uzaklaştırmak. Ben bile bile yarın takımdan uzaklaştıracağım birisini bugün neden listeme alayım? Üstelik bu kadar hayat tecrübesi olan birisi olarak. O yüzden bütün kamuoyuna sesleniyorum, müsterih olun, rahat olun. Gurur duyacağınız bir yönetim kurulu, kadro ve Trabzon’u yeniden inşa edecek."

Aslanlar gibi büyüyecek

Trabzonspor camiasında büyük korkuyu gördüğünü dile getiren başkan adayı Muharrem Usta, "Şehirde 'Eyvah! Kulüp çok kötü durumda. Biz de Kocaelispor, Malatyaspor gibi mi olacağız?' diye büyük bir endişe görüyorum. Çünkü Trabzonspor’u Trabzon’dan alın, şehir sıradan bir şehir olur, hiçbir şeyi kalmaz. İnsanlar ellerinden kaymakta olan yavrularının hasta olduğunu hissediyor. Ama rahat olsunlar, Trabzonspor ellerinden kaymakta olan bir bebek görünmekle birlikte o bebekler aslanlar gibi yavrular, evlatlar olacaklar" diye konuştu.

Kimse merak etmesin

Eski başkanlar Faruk Özak ve Özkan Sümer’in desteğini arkasına alarak yola çıktığı yolundaki söylemler için de net ifadeler kullanan Usta, "Biz hayatımızı hep aklımızı kullanma yönünde kazandık. Aklını kullanandan hiç kimse korkmasın. Eğer aklınızı ipotek altına aldırmıyorsanız, boynunuza kement taktırmıyorsanız kimsenin maşası olmazsınız. Kimse merak etmesin, herkes müsterih olsun. Bizim böyle bir duruma düşmemiz mümkün değil. Çünkü bir itibarımız var. Bunu zedelemek için bu itibarı bozuk para gibi harcamayız, Trabzonspor’un da itibarını aynı şekilde heba etmeyiz" dedi.

Hedef Avrupa

2015-2106 sezonunun kalan kısmında iddialı olmak zorundayız. Seçilmemiz durumunda diyeceğiz ki; bugünden öncesini gördük, kabul ettik, şu kadar puanımız var, bu dursun. Biz bundan sonrasına yeni bir hedef koyuyoruz. Bu hedef Avrupa'dır. Bizim için gerçekten çok zor olacak. Çünkü çok kaybettik. Sıralamamız kötü. İçimizde bulunduğumuz şartlara bakıldığında seçime kadar oynanacak 3 maçta takımın neler yapabileceğini göreceğiz. Trabzonspor, sorunlarıyla birlikte iddialı bir kulüp olacaktır. Trabzonspor için şampiyonluk var mı? Asla böyle bir şey yok. Bu beklentiyi dile getirecek kişiye de taraftarlarımızın sadece güleceğini düşünüyorum. Fakat bizim önümüzde 50. yılımız var. 

Şampiyonluk vadetmiyorum ama…

2017'de iki sezonumuz var. İki sezona da Trabzonspor bugünden planlamasını yapmalıdır. 50. yıl çok önemli bir yıldır. Geçirilmemesi gereken bir yıldır. 50. yıla hazırlanıyorsanız 4 sene önceden başlarsınız. Dar bir zaman var. Ben burada Trabzonspor'un şampiyon olacağını vadetmiyorum ama 50. yılındaki iki sezonda Trabzonspor mutlak suretle şampiyonluğa oynayacaktır. Çok iyi kurgulanmış, çok iyi planlanmış, açığı gediği iyi bir şekilde tıkanmış, bütçe dengeleri oturtulmuş, camiası bütünleşmiş, bütün unsurlarını harekete geçirmiş, İstanbul'u, Antalya'sı, Ege'si, doğusuyla, Avrupa'sıyla ayaklanmış bir Trabzonspor çok kısa sürede olağanüstü işler yapabilir. Biz bunu geçen sezon basketbolda yaptık.

Hayri Gür'deki büyük heyecan

Trabzonspor Medical Park Avrupa'da finali oynamış ancak son salisede kaybetmiştir. Çocukluğumda Trabzon stadında o büyük heyecanı belki 20 yıl sonra Hayri Gür'de gördüm. 8 bin kişilik salon hiç hayal edilmemiştir dolar diye. 10 bin kişi hınca hınç dolmuş. Düşünün ki FIBA 'en başarılı final' diye nitelendirdi. Camia parçalanmış deniliyor ya, o gün herkes oradaydı. Çok kısa sürede başarılar elde ederseniz camianız paramparça olmaz. Eğer markanız büyükse ayağa kalkmanız kolay olabilir. Trabzonspor bir marka, 2 yılda bunu olağanüstü yapabilir. Bunun bir şartı vardır. Planlamayı iyi yaparsan Trabzonspor 50. yılını en iyi şekilde yaşayabilir.

Geliri 130 milyona çıkarma projesi

Sportif başarı, kulübün kamuoyuna vermiş olduğu algı çok önemli. O nedenle birinci derece kulübün sportif anlamdaki başarısıyla birlikte buraya sponsor olmak isteyen firmalar gözünde evet Trabzonspor bu yönetimle kesinlikle bu başarıyı yakalayabilir, ben erkenden sponsor olayım. Çünkü yatırımcılar böyledir. Eğer limanı sakin görürse ve gelecek görürse oraya hemen atlarlar. Trabzonspor çok değerli, çok büyük bir marka. Ama liman biraz hareketli, hatta birazı aşmış durumda. O nedenle orayı sakinleştirecek platform çıkarıldığında ben inanıyorum Trabzonspor’un sponsorluk gelirleri olağanüstü artacaktır. Yıllık 80 milyon civarında olan geliri 130 milyona çok hızlı bir şekilde çıkarma projemiz var. Bunun da bir kısmı sportif başarıdan gelecektir. Çünkü başarınız arttıkça her maçta elde ettiğiniz gelir artıyor. Camia kenetlendiğinde ve seçilen yönetime 'evet bunlar bunu yapabilir' dediğin anda seyirci gelirlerin artıyor. Yatırımcılar gözünde Trabzonspor başarıya imza atacak. Geleceği iyi kurgulanıyor diye sponsorluklar artacak. Yıllık gelirin 50 milyon daha artacağını düşünün. Bugüne kadar 765-80 milyonun üzerine bir 50 milyondan bahsediyorum.

YARIN: Koltuk sevdam olsaydı önceki seçimi alırdım!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap