SON DAKİKA



Haber > Spor > Ben kapatan değil yaşatan olacağım

Ben kapatan değil yaşatan olacağım

24 Nisan 2017 Pazartesi - 10:05




Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cahit Erdem'den gazetemize çarpıcı açıklamalar.





Yunus MERMERTAŞ

Birçok projeyle amatöre katkıda bulunduklarının altını çizen Erdem, şunları kaydetti: "68 kulübe bilgisayar hediye ettik. Bunu 100’e de çıkarabiliriz. Bu sayede kulüpler arasındaki yazışmayı mail ortamında yaparak iletişimi kolaylaştırdık ve hızlandırdık. KOSGEB ve DOKA ile eğitim projeleri yaptık. Özellikle sağlık konusunda katkılarımız oldu. Örneğin sağlık güvencesi olmayan sporcuların tedavileri ve ameliyatlarının ücretsiz yapılması yönünde protokol yaptık… Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa ödül yönetmeliği çıkardık. Sadece futbol kulüplerine değil futbol dışındaki branşları da ödüllendirdik. Sponsorlar eşliğinde 1500 ihtiyaçlı sporcuyu giydirdik. ASKF sahasının tribünlerine koltuk döşettik. Aydınlatmalarını yenileyip çatısını yaptık. Her yılın belli haftasında süren futbol dışındaki branşlara amatör haftası düzenledik ve ilgiyi, desteği artırdık."

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon Şubesi Başkanlığında ikinci yılını dolduran ve 1 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurulda Hüseyin Balaban ile sıkı bir yarışa girecek olan mevcut başkan Burhan Cahit Erdem, bu güne kadar yaptıkları, yeniden başkan seçilmesi durumunda yapacakları ve kamuoyunda gündemi meşgul eden tartışmalarla ilgili Karadeniz gazetesine özel açıklamalar yaptı. Erdem, bu güne kadar önemli projelerle amatör spora katkıda bulunduklarını, yıkan değil yapan ekip olacaklarını ifade etti. "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" ilkesiyle yola çıkan mevcut başkan Erdem, başkanlığı süresince önemli işlere imza attığını ifade etti. Erdem, her siyasi görüşten olan arkadaşlarla birlik içinde, Trabzon’a örnek sayılacak düzeyde çalıştıklarının altını çizerek, “Tecrübemiz ve bilgi birikimimiz var. Bu özelliklerimizi kullanarak amatöre güzel hizmetlerde bulunuyoruz. İki dönem başkanlık yaptık. Göreve yeniden talibim” dedi.  ASKF’nin kulüplere yardım almadığına dikkat çeken Erdem, “Kulüpler yardımı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla genel müdürlükten alırlar. ASKF’nin bu işlerde bir imzası dahi yoktur. ASKF’nin bir ilişkisi de bağlantısı da yoktur. 30 bin lira alındı diye sözler söyleniyor. Ben böyle bir para görmedim. Alınan kulüpler neyse çıksınlar resmi olarak belge var ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden öğrenip paylaşsınlar” diye konuştu. Başkan Erdem, “Biz ASKF olarak bu işleyişi çok titizlikle takip ediyoruz. Tüm çalışmalarımız açık ve şeffaf. Bizim görevlendirdiğimiz mali müşavir var. Bütün hesaplarımız denetim altında. Ancak bizim dışımızda oluşan işler sorumluluğumuz dışında. Onları gerekli yerlere sormalılar. Altını çizerek söylüyorum. Bu uğurda 30 yılını ASKF ve kulüp yöneticiliğine harcayan insanların tırnaklarıyla kazıyarak yaptıkları Boztepe sahasını satanlar ve bu kararın altına imza atanlar ASKF’de yöneticilik yapamazlar" dedi.

KISIR ÇEKİŞME

ERDEM, şöyle devam etti: "Saha satan değil, saha yapan olmamız lazım. Biz saha yapanlarız. Dün saha satanlar bugün rakip yönetiminde yer almak istiyorlar. Bu beni derinden üzüyor.  Geçmişteki her başkan ASKF’ye bir hizmet vermiştir. Kimi az kimi çok ama illaki bir katkı vermiştir. Hepsine teşekkür ediyorum. Karşıma rakip olarak çıkan Hüseyin Balaban arkadaşımız dahi 'Bizim için ASKF’de güzel işler yapıldı. Ben daha iyisini taahhüt ediyorum' diyerek aday olduğunu açıkladı. Bu seviyeli bir davranıştır. Gayet güzel üslupla mücadelesini veriyor. Ancak Balaban’ın yönetiminde yer alan kişiler kısır çekişmeye girerek karalama yapıyorlar. Ben bunların cevabını 1 Mayıs’ta sandıkta vereceğim." 5

YILLIK DÜŞÜNCE


Birbirinden önemli projeleri olduğuna dikkat çeken Erdem, şöyle devam etti: "Spor şurası projemiz vardı. Bu projeyi hayata geçireceğiz. Bütün spor bileşenleri toplanıp Trabzon’da spora önümüzdeki 5 yılda nasıl yön verebiliriz diye ortak paydada buluşup gerçekleştireceğimiz raporu milletvekili ve başkanlarımızla paylaşacağız. Yine 1500 sporcumuza sponsor kanalıyla giyecek yardımı yapacağız. ASKF bütçesinden bir kuruş çıkmayacak. Bu sayıyı 2000 sporcuya da çıkartabiliriz. Yavuz Selim Sahası yeniden yapılacak. Bu süreçte bir kampanya başlatmamız gerekecek. ASKF, TÜFAD, Hakemler Derneği, Saha Komiserleri Derneği, Gençlik ve Spor, Federasyon bir araya gelip belirleyecekleri kampanyada katalizör olacağız. Sahanın altında kulüplerin yararlanabileceği soyunma odaları olsun. Üzerinde güzel bir futbol sahası olsun. Seçimin ardından bu projemize hız kazandıracağız."

BÜTÇEDEN 1 KURUŞ ÇIKMAYACAK

Erdem, "Daha önemlisi Yavuz Selim Sahası civarında amatör kulüplerimizin başkanları ve yöneticilerinin oturabileceği, sporcularıyla toplantı yapılabileceği 200 metre kare yer alacağız. Yarı parasını bloke etmiş durumdayız. Yarı parasının da sözünü aldım. ASKF’nin bütçesinden bir kuruş dahi çıkarmadan bu projemizi de hayata geçireceğiz. Ve kulüplerin hizmetine sunarak bu işlerle uğraşanların kolaylıkla maç izleyebileceği, vaktini geçirebileceği, toplantılarını yapabileceği bir yuva haline getireceğiz. 4 ayrı noktada semt sahası çalışmamız var. Bir tanesini Büyükşehir Belediyesi ihale etti. 3 tane daha yapacağız. Kavala, Akçaabat Ahanda (Kavaklı), bir diğeri de Pelitli’de. En önemlisi altyapısı olan kulüplerimize, gelişim gruplarına bir antrenörü ücretsiz tahsis edeceğiz. Ücretini kimin vereceği konuşulmuştur. Kulüplerimiz bu ücretten muhaf tutulacaktır. Bu hizmet 8-12 yaş kategorilerinde verilecek. Bütün kategorilerle malzeme desteklerimiz, sosyal yardımlar, kulüp lokallerine tv, masa, sandalye ile toplantı salonu yapılıyorsa yardımlarımız olacak. Zaten bunları yaptığımızda 3 yıl geçer."

BU KULÜPLERDE ONLARIN KENDİ İMZALARI VAR

Kamuoyunda yer alan eleştirilere cevap veren Erdem, "Fason kulüp tabirleri var. Ben bunu kabul etmiyorum. Faaliyeti olmayan kulüpler var. Kaldı ki rakip adayın listesindeki isimler bu kulüplerden geliyor. Bu kulüpler dernekler mevzuatına uygun kulüplerdir. Sadece faaliyetleri olmayabiliyor. Amatörde zaman zaman kulüpler ekonomik dara düştüklerinde bir iki yıl faaliyetlerine ara verebiliyorlar. Rakip arkadaşların da bir kısmı bu kulüplerden geliyor. Bu kulüplerin kurulmasında imzaları var" dedi.


SADECE FUTBOLA DEĞİL TÜM BRANŞLARA HİZMET EDİYORUZ

Erdem, Trabzon’da sadece futbolun değil hizmet veren tüm spor branşlarının kalkınması için mücadele verdiklerinin altını çizdi. Haluk Ulusoy tesisleri ve atış poligonunun yapıldığı yerle ilgili eleştirilere dikkat çeken Erdem, şunları kaydetti: "Cahit Erdem, Özel İdare Spor Kulübü'nün başkanı. O kulüp yaşasın diye orada başkanlık yapıyorum. Ahde vefayı çok iyi bilen biriyim. Yusuf hocamızın ismini yaşatmak için miniklerden tekrar başlayalım diye kulübe katkı sağlıyorum. Ben yaşatan olacağım, kapatan değil. Ben satan değil, yapan olacağım. Haluk Ulusoy Tesisleri’nin Trabzonspor’a verdiğimiz o kısmı ASKF’nin değildi Türkiye Futbol Federasyonu'ndu. İyi mi oldu? Trabzonspor bizim her şeyimiz. Trabzonspor’a katkı sağlamak her spor adamının görevi olmalı. Neden katkı sağladın diye eleştirilmemesi gerekir. Kaldı ki bu yerin bizimle ilgili hiçbir bağı yok. Atış poligonunun yeri de ASKF’nin değil. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin idi. Bu yer meclis kararıyla Gençlikspor’a teslim edildi. Ve atıcılık sporuna hizmet amaçlı güzel bir tesis kazandırıldı. Bana göre güzel de bir iş yapıldı. Biz sadece futbol federasyonu değiliz. Biz bütün spor branşları kalkınsın diye mücadele ediyoruz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap