SON DAKİKA



Haber > Spor > Belenenses’te corona kabusu bitmiyor! Omicron çıktı

Belenenses’te corona kabusu bitmiyor! Omicron çıktı

29 Kasım 2021 Pazartesi - 14:40




Takımdaki corona virüs vakaları nedeniyle Benfica maçına 9 kişi çıkan Belenenses'te, 13 futbolcuda Omicron varyantı olduğu tespit edildi.





Portekiz Sağlık Genel Müdürlüğü, 1. Lig ekibi Belenenses’te futbolcular, teknik ekip ve çalışanları etkileyen corona virüs vakaları içerisinde Omicron varyantı olduğunu açıkladı.

Belenenses, Omicron varyantı olduğu ortaya çıkmadan önce Benfica ile kupa maçında karşılaşmış ve corona vakaları nedeniyle sahaya 9 futbolcuyla çıkmıştı. İkinci yarının başında takımın 6 kişi kalmasıyla biten mücadele sonrasında takıma yeniden kontrol yapıldı.

44 KİŞİ KARANTİNADA

Yapılan kontrollerde 13 futbolcu Omicron varyantı tespit edildi. Portekiz Futbol Federasyonu henüz bir açıklama yapmazken, Belenenses kulübünden bir ismi yaptığı açıklamada, “Cumartesi günü oynamayan genç takımdaki futbolcular dışında hepimiz karantina altında, yani 44 kişi evde tecrit altında” dedi.

“İki veya üç oyuncunun yanı sıra iki de personelin semptomları var” diyen kulüp sözcüsü, “Bunun dışında çok ciddi bir durum yok. Semptom gösterenler de ağır geçirmiyor. Geri kalanlar asemptomatik. Sağlıkçılardan bilgi gelince herkes yeniden test olacak” ifadelerini kullandı.

Belenenses’in savunma oyuncusu Cafu Phete, geçen hafta Güney Afrika’daki milli takım kampından döndükten sonra coronaya yakalandığı ortaya çıkmıştı. Ardından tüm takımı yapılan PCR testlerinde vaka sayısı arttı!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap