SON DAKİKA



Haber > Spor > Bekle bizi Avrupa

Bekle bizi Avrupa

17 Mayıs 2016 Salı - 10:52




Marmaris’ten bir altın, bir de bronz madalya ile dönen Bordo-Mavim Spor Kulübü sporcuları Deniz Dağdelen ve Zehra Tanışman, Avrupa Şampiyonası’nda mil





10-14 Mayıs 2016 tarihinde Marmaris’te organize edilen Ümitler 21 Yaş altı Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda iki sporcuyla mücadele eden Bordo Mavim Spor Kulübü, şampiyonadan bir altın bir de bronz madalya ile ayrılarak göğsümüzü kabarttı. 172 sporcunun yer aldığı şampiyonada 54 kiloda Deniz Dağdelen Türkiye Şampiyonluğunu ilimize taşırken, 46 kiloda Zehra Tanışman ise Türkiye 3.’lüğüne imza atarak gururumuz oldu.

Aynı gün içinde 8 rakibini dize getiren Deniz Dağdelen, üstün başarıyla Milli takıma katılma hakkını elde ederken, yarı finalde Bursalı rakibine hakem kararıyla mağlup olan Zehra Tanışman ise Milli takım öncesi seçmelere katılacak. Temmuz ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda yer almak isteyen başarılı sporcular bu süreci en iyi şekilde atlatıp, Milli forma ile Türk bayrağını göndere çekmeyi arzu ediyorlar.

 

İki sporcusuyla da ayrı ayrı gurur duyduğuna dikkat çeken Bordo-Mavim Spor Kulübü antrenörü Erdal Aydemir, “Deniz de Zehra da kalitelerini ispatlamış birer sporcu. Zehra kariyerinin başında olmasına rağmen, gelecekte çok büyük işlere imza atacağına inanıyorum” dedi. Deniz’in olimpiyat misyonu üstlendiğine dikkat çeken Aydemir, “Uzun süredir Trabzon’dan olimpiyata giden sporcu yok. Bu açlığı Deniz ile sonlandırmak istiyoruz” dedi.

O MADALYAYI KAZANMAK İSTİYORUM


Kariyerinde Balkan Şampiyonluğu bulunan ve 1999 doğumlu olmasına rağmen 21 yaş altında dövüşen Zehra Tanışman, Türkiye’nin parlayan yıldızı olarak gösteriliyor. Zehra Tanışman önünde çok uzun bir yolculuğun olduğuna vurgu yaparak, “Bir gün olimpiyatlarda Milli forma ile madalya kazanmak istiyorum. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Yine de, çalışarak her zorluğun üstesinden gelinebileceğini gösterdim. Bunu başaracağımdan eminim” dedi.

RÜYALARIMI OLİMPİYAT SÜSLÜYOR

Avrupa Kulüpler Şampiyonluğu ve bir çok başarıda imza bulunan Deniz Dağdelen ise basamakları birer birer çıktığına vurgu yaparak, “Önümde önemli bir Avrupa Şampiyonası var. Türkiye’de elde ettiğim başarıyı Avrupa’da da sürdürmek istiyorum. Bu konuda hocamdan büyük destek alıyorum. Çok iyi durumdayım. Her sporcunun olduğu gibi benim de hedefimde olimpiyat var. Bir gün neden olmasın?” diye konuştu.

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap