SON DAKİKA



Haber > Spor > Başlangıç için iyi

Başlangıç için iyi

16 Ağustos 2015 Pazar - 11:18








Avrupa kupalarına erken veda eden Trabzonspor'un geçen yılın flaş takımlarından Bursaspor'la ligin ilk mücadelesindeki görüntüsü eminim taraftarları çok memnun etmemiştir. Ama alınan üç puan taraftarı çok mutlu etti. 

Geçen yılki kadrosundan yedi eksikle Trabzonspor deplasmanına gelen Bursaspor da geçen yılki performansından çok uzaktı. Bu sene Setubal takımından transfer ettikleri Advincula birçok takımın canını yakacak cinsten bir oyuncu. İlk yarıda yakaladığı pozisyonun direkten dönmesi kendisi adına şanssızlık olurken Trabzonspor adına şans anıydı. 

İlk yarıda her iki takım da rakip kalelerde birer pozisyonun dışında pozisyon bulamadı. Trabzonspor oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen özellikle Cardozo’nun bir antrenman havasında top oynaması, topla fazla buluşamaması Trabzonspor’un gol yollarında suskun kalmasına neden oldu. Cardozo’nun daha hareketli bir oyun ortaya koyması gerek, yoksa bu oyunla takıma gram faydası olmaz. 

Dün akşam Trabzonspor’un bir geri vites oyuncusu da Erkan Zengin’di. Bu kadar lakayt top oynayan, top kaptıran, topu oyuna sokamayan, kabiliyetsiz bir oyuncu olursa anca bu kadar olur. Ama kaderin cilvesi Trabzonspor'a üç puanı getiren golü atan oyuncu oldu. Golden sonra da ne olduysa anlaması zor; daha iyi, daha istekli, daha arzulu bir performans gösterdi. İnşallah hep böyle devam eder. İkinci yarı o da aklını başına topladı.

Sahada hiçbir varlık gösteremeyen Cardozo’nun yerine giren 'flaş transfer' N’Doye en azından hareketli oyuncu olması sebebiyle Bursa savunmasına zor anlar yaşattı. Trabzonsporlu diğer oyuncuların daha rahat, daha baskılı bir oyun kurmalarını sağladı. Özellikle son yirmi dakika bu vesileyle Bursa savunmasına zor anlar yaşattılar. N’Doye için kırk beş dakika da bir şey söylemek zor. Ama en azından Cardozo’dan daha faydalı olacağı kesin. 


M’bia'yı yürekten oynamasından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyuncu olduğu ve yürekten oynadığı kesin. 

Yüreğini ortaya koyan bir diğer oyuncu da Yusuf ama çok çalışması lazım; çok zayıf. Okey masalarında başkalarına laf yetiştireceğine kendini daha da güçlendirmesi gerek ama kendisine yapılan iki tane harekete de penaltı verilebilirdi. Hakem Özkahya kötü bir yönetim sergiledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap