SON DAKİKA



Haber > Spor > Basketbol Şampiyonlar Ligi formatı güncellendi

Basketbol Şampiyonlar Ligi formatı güncellendi

04 Aralık 2020 Cuma - 15:12




Koronavirüs salgınındaki en son gelişmelerin ardından Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) Yönetim Kurulu, BCL’nin 2020-21 sezonu play-off ve finallerinin format değişikliğini onayladı.





Basketbol Şampiyonlar Ligi, turnuvanın bu sezonki yüksek seviyesini korumak ve normal sezonu en iyi derecede tamamlayan takımlarına, başarıya giden yolda en iyi şartları sağlamak için final aşamalarının formatını güncellemeye karar verdi. Buna göre play-offlar, grup formatında, dörder takımlı dört grupta oynanacak.

Normal sezonda her bir grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar yeni formattaki play-offlara yükselecekler. Normal sezonun sona ermesi ile, play-offlar için kura çekimi yapılarak yeni dört grupta yer alacak dörder takım belirlenecek. Maçlar, mart ayında iç ve dış saha formatında oynanacak.

Kulüpler, rövanş usulü sistemde (üç iç saha, üç deplasman) 6 maç yapacak ve her gruptaki ilk iki takım, 2021’de mayıs ayının ilk haftasında oynanacak Sekizlii Final'e katılmaya hak kazanacak.

Play-offlar 2-3 Mart 2021'de başlayacak. Güncellenen turnuva takviminin tamamı, şubat ayında gerçekleşecek play-off kura çekimi sonrasında duyurulacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap