SON DAKİKA



Haber > Spor > Basit fauller çalınmayacak

Basit fauller çalınmayacak

07 Ocak 2016 Perşembe - 16:31




Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) BaşkanıKuddisi Müftüoğlu , "Seminerlerle hataların nedenlerini ortaya koyup, hakem hatalar





Antalya'daki Kaya Palazzo Golf Resort'ta gerçekleştirilen MHK Kış  Semineri'nin bugünkü bölümüne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya  Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Spor  Genel Müdürü Mehmet Baykan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkan Vekilleri  Servet Yardımcı, Nihat Özdemir ve Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih  Terim, aralarında Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın da bulunduğu bazı  teknik direktörler, hakemler ve gözlemciler katıldı.

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıda tartışılan hakemlere sahip çıkan MHK  Başkanı, şöyle konuştu:

"Bizim için affedilmeyecek tek şey cesaretsizliktir. Hata illaki  oluyor. Yeryüzünde bir maçı sıfır hatayla yöneten hakem hiç olmadı, olmayacaktır.  Herkes bu gerçeğin farkında olmalı. Hakem hatalarını minimize etmemiz, sonuca  tesir hataları azaltmamız lazım. İlk yarı hata yapılan maçlar oldu. Hiçbir zaman  sıfır hata olmayacak. Seminerlerle hataların nedenlerini ortaya koyup, hakem  hatalarını en aza indirmeye çalışacağız."

Sezonun ilk yarısında en fazla tartışılan konuların başında elle  oynamalar olduğunu anlatan Müftüoğlu, "Bu konuda hakemlerin yanlış yorum  yapabildiğini gördüğümüz gibi kamuoyunda da kriterlerin doğru yorumlanmadığını  gördük. Basına ve futbolculara bilinçlendirme toplantıları yapmayı düşünüyoruz.  10-11 santimetre ofsayt tartışmaları var. Konuyu, elinizi vicdanınıza koyarak  değerlendirin. Malzememiz insan. Bunu unutmayın. Tabii ki açık yanlışlar varsa  düzeltmek, gerekirse bir süre dinlendirmek bizim görevimiz. Sizden ricam, ufak  detaylara takılmayınız" ifadelerini kullandı.Müftüoğlu'nun bu sözlerinin ardından Süper Lig'de 2014-2015 ve bu  sezonun ilk yarılarıyla, geçen sezon Avrupa kupalarında yaşanan bariz hakem  hataları sinevizyon eşliğinde gösterildi.

Avrupa'nın önde gelen 6 liginden hakem istatistiklerini de gösteren  Müftüoğlu, şunları kaydetti:


"İkinci yarıdan başlamak üzere yüksek tempolu oynanan maçlarda daha  fazla korakor mücadelelere izin vereceğiz. Başlıklarımızdan bir tanesi basit  fauller. İkinci yarıda arkadaşlarımız basit faulleri oynatarak oyuna katkı  sağlamaya çalışacaklar. Basit temaslara çalınan düdükler oyunun seyir zevkini de  düşürüyor. Avrupa'nın bazı liglerine göre en fazla faul yapılan lig Türkiye. Bu  istatistikler bize bir şeyi anlatıyor, hakemlerimiz bundan sonra basit faullere  düdük çalmayarak faul sayısını düşürecek."

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın başarılarından da bahseden  Müftüoğlu, "Bu başarılar sadece Çakır ve ekibinin olarak kalırsa Türk hakemliği  istasyonda bekler. Trenin hiç durmadan dünyanın dört bir yanına yol alması  gerekir. Bu en büyük hedefimiz" dedi.Profesyonel hakemlik konusunda önemli adımlar attıklarını ve bu  uygulamanın Türk hakemliğinin geleceği olduğunu vurgulayan Kuddusi Müftüoğlu,  gözlemci notlarının kamuoyunda tartışılmasını da eleştirerek, "Gözlemcilerin  gerekli notlarını alıp, kendi değerlendirmelerimizi koyarak kanaate varıyoruz.  Bizi sabrederek değerlendirmenizi rica ediyoruz. İstikrar için sabır şart"  değerlendirmesinde bulundu.Bu arada, ikinci yarıdan itibaren Spor Toto Süper Lig'de görev alacak  yeni hakemler Arda Kardeşler, Oktay Taş, Hasbi Dede, Emre Malok ve Emre Altun'u  kürsüye çağıran Müftüoğlu, kendilerini tebrik etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap