SON DAKİKA



Haber > Spor > Başarının sırrı aile olmamız

Başarının sırrı aile olmamız

28 Nisan 2016 Perşembe - 10:15




Çotanaklar’ın teknik patronu Sözeri, “Vedat Muriqi ve Waldison ile konuştum. Aile içinde bu tip krizler olabilir. Birbirimize bağlı olduğumuz için bu





PTT 1. Lig ekibi Giresunspor’da, Bolu maçının yaraları sarıldı. Oyuncularıyla toplantı üzerine toplantı yapan Çotanaklar’ın Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Giresunspor’da kriz çıkarmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini söyledi. Çotanaklar’ı bugünlere, takım içerisindeki aile ortamının getirdiğinin bir kez daha kalın çizgilerle altını çizen Sözeri, “Bolu’ya çok güzel taraftarımız gelmişti. ‘Yeşil-Beyaz’ yaptılar her yeri. Biz sadece taraftarlarımıza puan olarak karşılık veremediğimiz için çok üzgünüz. 1461 Trabzon maçında taraftarlarımıza kendimizi affettirmek istiyoruz” dedi.

Bolu maçında Vedat Muriqi ile Waldison arasında yaşanan penaltı krizi hakkında da samimi açıklamalar yapan Sözeri, “Bizim takımımızda maçtan önce her şey bellidir. Anlık planlama yoktur. Orada oyuncular çok isteyebilir ama bir liste yapmışızdır. Penaltı kaçabilir. Vedat da atsa kaçabilir, Dodo da atsa kaçabilir. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Vedat’la da, Waldison’la da konuştuk. Biz aile içinde bu tarz ufak tefek krizleri bu zamana kadar hep hallettik, bunu da hallettik. Bu oyuncular en iyi şekilde yürekten mücadele ediyorlar. Biz bir aileyiz ve onun için buralara kadar gelebildik, birbirimize bağlı olduğumuz için” şeklinde konuştu.

Vedat penaltı listesinde yoktu

35 maçtır oynayan Vedat’ı (dinlendirmek maksadıyla) Bolu maçına yedek başlattıklarını ve o nedenle penaltı listesine almadıklarını ifade eden Sözeri, “Olayın tersinden bakalım. Biz Vedat Muriqi yazmamışız penaltı listesine. Ve bu maçta da dinlendirmek istemişiz. 35 maçtır devamlı oynadığı için, yıprandığı için hem mental hem de fiziksel olarak dinlendirmek için Vedat’ı ikinci yarı oyuna soktuk. Vedat bize play-off’ta da lazım olacak çünkü. Vedat penaltı kullanacak oyuncular listesinde yoktu. Gelse; kaçırsaydı penaltıyı, o zaman insanlar ‘bu takımda nasıl bir disiplin var?’ deseydi, hak verirdim. Ama şuanda kimseye hak veremiyorum çünkü bu takım profesyonel bir takım. Bizim bir hedefimiz var ve bu hedef doğrultusunda penaltıcılarımız var. Atışımızı kullanacak oyuncularımız var. 

Waldison’un morali yerindeydi

Vedat’ın gelip topu alması olabilir, oyuncu atmak isteyebilir ama dakika 83, skor 1-1, Waldison gol atmış maçta ve penaltıyı yaptırmış ve dolayısıyla morali de en üst seviyede. Waldison zaten penaltı listesinde Dodo’dan sonra ikinci sıradaydı. Vedat listede o gün yoktu. İlk onbirde olmadığı için yazmamıştık. Dolayısıyla Vedat gelip atıp kaçırsaydı, o zaman benim sorgulanmam gerekirdi, şimdi değil. Vedat kullansaydı o zaman ‘bu takımda disiplinsizlik var’ diye sorgulanmam gerekirdi. O zaman hak verirdim” ifadelerini kullandı.

Başarılı olmayı en çok biz istiyoruz

Yeşil-Beyazlı camianın kendilerinden beklentilerinin farkında olduklarını ama önce Play-off’a, oradan da Süper Lig’e çıkmayı en çok kendilerinin istediğini kaydeden Erkan hoca, “Biz bu eleştirilere alıştık. En ufak bir şeyde eleştiriliyoruz. Bu takımın geldiği seviye çok iyi bir seviye... Bunlar mazeret değil ama bu takımın bütçesi belli. Bu oyuncular verebileceklerinin en iyisini veriyorlar zaten. Ama maalesef 50 yılda yaşanacak talihsizliklerin hepsi bu sezon bizi buldu. Eleştirilerin sebebi takımın başarılı olmasının istenmesi... Dolayısıyla bu eleştiriler olacaktır. Biz bunlara hiçbir şey söylemiyoruz. Ama şunu herkes bilsin ki, en çok biz istiyoruz başarılı olmayı; önce Play-off’a, sonra Süper Lig’e çıkmayı” dedi.

25 aslan yürekli oyuncum var

“Hiç bir oyuncumla sorunum, problemim olamaz” diyen Sözeri, “Zaten bir oyuncuyla problemim olursa ya o oyuncu olmaz orada, ya da ben olmam. O yüzden benim 25 tane aslan yürekli oyuncum var. Buraya kadar getirdik bu işi, burada da bırakmayacağız. 1461 Trabzon maçını da sabırsızlıkla bekliyoruz, o kadar iştahlıyız. Çünkü bu şehrin 40 yıllık özlemine son verecek, belki de final maçına çıkacağız. Bu tarz şeyleri bırakalım artık” dedi.

40 yıllık özleme son verecekler

“İyi olunca imparator, kötü olunca en kötü antrenör olmaya da alışığız biz” diyen Erkan hoca, “Aynı hataları bizim rakiplerimiz de yapıyor. Dolayısıyla totale bakmak lazım... Ben bu takıma geldiğimde 9 puanla 15. sıradaydı. Ve bu takımın oyuncularıyla beraber yürekli bir mücadele göstererek buralara kadar geldik. Buradan da bu işi bırakmaya hiç niyetimiz yok. Bunu herkesin bilmesi lazım… Yönetimin de, takımımızın da ne şartlarda mücadele ettiği ortada… Biz bunu ajitasyon olarak söylemiyoruz. Bu oyuncular, Giresunspor’un 40 yıllık özlemine son vermek için inanılmaz bir özveriyle mücadele ediyor. Hatasıyla, günahıyla, sevabıyla halen bu mücadelenin içerisindeyiz. Ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

1461 maçını final maçı olarak görüyoruz

1461 Trabzon’un son haftalarda iyi bir çıkış yakaladığını ve dolayısıyla kendilerini çok zor bir 90 dakikanın beklediğini belirten Sözeri, “1461 takımı da çok iyi çıkış yakaladı. Karabük’ü deplasmanda, Göztepe’yi içeride yendiler. Çok koşup mücadele ediyorlar. Bu ligin en çok koşan takımlarının; biz, Altınordu ve 1461 Trabzon takımı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla çok zorlu bir maç bekliyor bizi ama biz maçı çok ciddiye alıp, 40 yıllık final maçı havasıyla çıkacağız 1461 karşısına. Bu belki de bizim hayatımızın dönüm maçı olacak. Rakibimize saygı duyuyoruz ama Cumartesi günü sahada hangi takım olursa olsun, tek hedefimiz 3 puan” şeklinde konuştu.

Mesut ERDOĞAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap