SON DAKİKA



Haber > Spor > Başakşehir'den Avrupa Süper Ligi kararı

Başakşehir'den Avrupa Süper Ligi kararı

21 Aralık 2023 Perşembe - 22:34




RAMS Başakşehir, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemediklerini açıkladı.





Avrupa Birliği Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına karşı çıkmasının, rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket olduğuna hükmetti.

Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın, Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, "FIFA ve UEFA kuralları, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmaktadır. Ama, FIFA ve UEFA kurallarının; şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olmasıyla ilgili bir yapısı yok." denildi.

Açıklamada, "FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına ilişkin kuralları, AB hukukuna aykırıdır." ifadesi kullanıldı.

RAMS Başakşehir, Avrupa Kulüpler Birliği'nin Avrupa Süper Ligi hakkında yayınladığı açıklamaya katıldığını ve UEFA turnuvalarına destek verdiğini açıkladı.

'SÖZDE SÜPER LİG PROJESİNİ DESTEKLEMEYEN KARARI DİKKATE ALIYORUZ'

Süper Lig ekiplerinden RAMS Başakşehir, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu ve UEFA turnuvalarına destek verdiğini bildirdi.

İşte Başakşehir'in açıklaması:

"İstanbul Başakşehir FK, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili olarak verdiği ve hiçbir şekilde sözde Süper Lig projesini desteklemeyen kararı dikkate almaktadır.

İstanbul Başakşehir FK olarak, Avrupa futbolunu tanımlayan değerleri korumak için Avrupalı kulüp arkadaşlarımızla birlikte Avrupa Kulüpler Biriliği aracılığıyla çalışmaya %100 bağlıyız. Bu da ancak Avrupa Kulüpler Biriliği'nin UEFA ile sahip olduğu güçlü ortaklık sayesinde mümkün olacaktır."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap