SON DAKİKA



Haber > Spor > Barcelona'da tarihi ayrılık kapıda! Messi kontratın bitiminde

Barcelona'da tarihi ayrılık kapıda! Messi kontratın bitiminde

04 Temmuz 2020 Cumartesi - 13:17




Şampiyonluk yarışında 4 puan geriye düşen Barcelona, yıldız futbolcusu Messi ile de yol ayrımına geldi. Barça ile ismi özdeşleşen Lionel Messi’nin, mevcut kontratın bitiminde başka bir takıma gideceği bildirildi.





Arjantinli oyuncunun sıkıntılarının büyümesinin ardından, sözleşme yenileme görüşmelerini de durdurduğu ortaya çıktı. Futbolculuğunda formasını giydiği tek takım olan Barça ile ismi özdeşleşen Lionel Messi’nin, mevcut kontratın bitiminde başka bir takıma gideceği bildirildi.
 
Barcelona’nın LaLiga’da üst üste iki maçta puan kaybederek liderliği Real Madrid’e kaptırması ve puan farkının dörde kadar çıkması, takım içindeki sorunların da gün ışığına çıkmasına neden oldu. Celta Vigo ve Atletico Madrid maçlarındaki kayıplarla birlikte alınan yara, geriye düşülen yarışta şampiyonluk şansının azalmasına ve morallerin bozulmasına neden oldu.
 
Katalan ekibinin antrenmanlarında son günlerde soğuk rüzgarlar esiyor. Futbolcular ve teknik ekibin yüzlerinden de okunan motivasyon kaybı objektiflere yansırken, kritik son beş maç öncesinde bu karşılaşmalara yönelik endişelerin de tavan yapmasına neden oldu. Kulüp içersindeki çekişmelerin birer birer açığa çıkmasını beraberinde getiren sürecin, takımın yıldızı Lionel Messi’nin ayrılığına kadar varacak bir süreci de başlatabileceği dillendirilmeye başladı.


 
Arjantinli futbolcunun Barcelona’dan ayrılmak istediği bildirildi. Cadena Ser’e göre kulüple sözleşmesi 2021 yılında sona erecek Messi, mukavelesini uzatmak yerine bu sürenin sonunda yolları ayırmayı kafasına koydu. Yıldız futbolcunun bugüne kadar her sözleşme bitiminde sorunsuzca masaya oturup yeni anlaşmalar yaptığı kulübüyle bu kez, bitecek olan sözleşmesini uzatacak görüşmeleri durdurduğu ve gelecek yaz takımdan ayrılacağı belirtildi.
 
Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid ile ayrılığının ardından iki ezeli rakip arasındaki mücadelenin heyecanının azaldığı yorumları yapılırken, Lionel Messi’nin ayrılmasının ardından ise El Clasico artık Arjantinli futbolcunun da olmadığı yıllardır alışık olunmayan bir eksikliğe bürünecek. 20 yıldır bünyesinde bulunduğu Barça, formasını giydiği tek takım olan Messi’nin ismi Paris Saint Germain, Manchester City ve Inter gibi takımlarla birlikte anılmıştı.
 
Özel maddeli bir sözleşme

Lionel Messi’nin kulüple olan sözleşmesi özel şartlarıyla dikkat çekiyor. Yıldız ismin kontratını her yıl gözden geçirerek tamam veya devam deme hakkını kendisine sağlıyor. Sözleşmedeki bir madde nedeniyle Messi’nin 10 Haziran’da Barcelona ile yollarını ayırma imkanı vardı. Ancak bu opsiyonu kullanmayınca mukavele otomatik olarak 2021’e uzadı. Kulübün, 30 milyon euro yıllık maaş alan Lionel Messi’ye 2023 kadar geçerli olacak ve benzer koşullar taşıyan yeni sözleşme teklif ettiği belirtiliyor.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap