SON DAKİKA



Haber > Spor > Bahçecikspor'a çifte gerdanlık!

Bahçecikspor'a çifte gerdanlık!

23 Nisan 2016 Cumartesi - 11:07




İki sezonda iki şampiyonluk coşkusu yaşayan Kırmızı-Yeşilli takımın yöneticilerinden dobra açıklamalar…





Trabzon'un güzide ekibi Bahçecikspor iki sezonda çifte şampiyonluk yaşayarak Bölgesel Amatör Ligi'ne çıkmayı başardı. Kulüp Başkanı Mehmet Emin Genç ve şampiyonluğun yapı taşları bazı yöneticiler 2. ve 1. Amatör Küme serüveninin yanı sıra BAL'daki öncelikli hedeflerini, geleceğe yönelik projelerini anlattılar.

 Alın teri, sabır, takım ruhu, yetenek, ahlak… Futbol kültürünün aynı potada yoğrulduğu kavramlar bunlar. Yeşil sahaların olmazsa olmazları ortaya konulduğunda başarı da kendiliğinden gelir. İşte Trabzon Amatör Küme takımlarından Bahçecikspor da tüm doğruları sahaya yansıtarak hak ettiği başarıları yakaladı. Üstelik kısa zaman diliminde, sadece iki sezonda iki şampiyonluk.

 Mehmet Emin Genç başkanlığında mütevazı bir bütçeyle kurulan Kırmızı-Yeşilli takım, antrenör Fikret Acuner yönetiminde önce 2. Amatör Küme'den 1. Amatör Küme'ye yükseldi, bu sezon da play-off'lar sonunda şampiyon olup Bölgesel Amatör Ligi'ne çıkma başarısı gösterdi. Başarının tüm kıstaslarını harfiyen uygulayan Trabzon'un bu güzide ekibinin patronu ve bazı yöneticileriyle dünü, bugünü ve yarını konuştuk. Biz sorduk, onlar samimi cevaplar verdiler…  

Başarının sırrı karakterli oyuncu

Bahçecikspor Başkanı Mehmet Emin Genç, üst üste iki sezonda başarılı olmalarının karakterli oyuncu kadrosu oluşturmalarından geçtiğini belirtirken, yönetimsel anlamda uyumlu bir kadroya sahip olduklarını söyledi.


Bahçecikspor Başkanı Mehmet Emin Genç, başarılarının sırrının yönetimden tutunda, teknik ekibe ve futbolculara kadar uyum yakalamalar olduğunu ifade etti. Genç, “Biz iki yıl önce takımı 2. Amatör'den aldık. 2. Amatör Küme'de öyle bir yapılanma içerisine girdik ki profesyonel bir anlayışla 2. Amatör Küme'de şampiyon olduk. Yönetici arkadaşlarımız bizim iş hayatında, günlük hayatta birlikte olduğumuz arkadaşlardı. Çok güzel bir uyum yakaladık. Sonrasında takım içerisinde seçtiğimiz oyuncu kadrosunun karakterine çok önem verdik. Bizim için öncelik karakter sonra oyunculuktu.”

 “İyi bir bütçeyle 2. Amatör Küme'de şampiyon olduk. Sonrasında tekrar üst ligde yeni bir takım oluşturduk. Bir önceki yıldan iki oyuncumuz kalmıştı. Bunu yaparken yine önce karakter, adamlık, sonra iyi oyunculuğu benimsedik. Bu felsefeye çok önem verdik. 18 kişilik bir yönetimimiz var. Arkadaşlarımız büyük fedakarlıklar yaptı. Bunların yanında yönetici gibi çalışan kaptanımız oldu. Takım içerisindeki uyumu her an takip ettik. Başarıyı getiren en büyük şeylerden biri bu oldu. Ödemelerimizi gününde yaptık. İnsanların her ne kadar bizim bütçelerimizden haberi yoksa da bu sene hatırı sayılı bir para harcadık.”

 “Çok üst düzey olmasa da en azından orta seviyenin üzerinde bir bütçemiz oldu. Sonrasında bu kenetlenme ile taraftarımız çok etkili oldu, mahalle beklediğimiz kadar olmasa da desteğini verdi. Bu kenetlenme başarıyı getirdi. Bu bütçeyi kimsenin katkısı olmadan tamamen kendi, birkaç yönetici arkadaşımızla oluşturduk. Bu yönetici arkadaşlarımızdan Trabzonlu olmayanlar da var. Bizim bir farklılığımız da o. Gaziantepli, Kahramanmaraşlı, Konyalı bir arkadaşımız var yönetimimizde. Biz dışarıya açılan bir kulübüz. Ödemelerimizde gününde, söylediğimiz sözün arkasında durduk, buna çok önem gösterdik. İki sezondur buna çok önem verdik.”

Biz bu işe baş koyduk

Bahçecikspor Başkanı Genç, BAL’da yüksek bütçelerle karşı karşıya kalacaklarını bildiklerini belirterek, “Herkes bize BAL’a hazırmızınız diye soruyordu. Biz lider olduk ya da lider olmadan bu takım şampiyonluğa koşuyor. Hep aynı soruyu soruyorlardı bize Bunun bir maliyeti var, şöyledir filan sorularıyla karşılaşıyorduk. İnanın biz öyle çalıştık. Öyle hazırlıklıyız bu işe ki şu anda alacağımız oyuncularımız da belli. Birçoğu ile görüşmelerimiz oldu. Kadromuz hazır gibi. Bütçe olarak da kendimize güveniyoruz. Sonuçta bu işe kalkıştık, biz bu işe baş koyduk. Bütçeyi de kendi içimizde yaratırız. Hallederiz, sıkıntı olmayacak” dedi.


Yine hedefimiz şampiyonluk olacak

Oyuncu arkadaşlarımıza şampiyon olduğumuzda söyledim. İnanın bu kadrodan bir tanesini bile bırakmak istemiyoruz yönetim olarak. Bu kadro bu kadar karakterli ve adam ordusu, bu kadar güzel insanlar. Ama işin bir gerçeği var. Biz şampiyon bir kadro kurmak istiyoruz. Şampiyonluğa direkt oynayacak, hatta ilk haftalarda bile bunu koparacak bir kadro oluşturmak istiyoruz. Dolayısıyla birçok arkadaşımızla yollarımız ayrılacak. Hocamız, teknik kadromuz çalışıyor. Biz hocamızla beraber bunun planını yapıyoruz. Ancak hatırı sayılır ölçüde oyuncumuz geçen seneden kalacak. Yeni sezonda hocamızla devam etmeyi düşünüyoruz. Hocamız çok başarılı. Sadece hocalık, takımı çalıştırmak olaylarına bakmıyoruz biz; karakter, insan odaklı bir durumda yola çıkıyoruz. Dolayısıyla hocamızdan çok memnunuz, hocamızla müthiş uyumumuz var.”

Tesisleşmeye  el atacağız

Geçen sene tesis yapalım dedik, şunu yapalım dedik ama hepsi bir arada olmuyor. Ya şampiyonluğa oynayacaksın ya tesisle uğraşacaksın. Bu sene o anlamda çalışmalarımız var. Büyükşehir Belediyemizin bu konuda çok yardımını ve desteğini bekliyoruz. Çünkü bizim kentsel dönüşümde kulüp binamız yıkılacak. Dolayısıyla onların bize yardımcı olacaklarını düşünüyoruz. Bize bir yer tahsis edeceklerini bekliyoruz. Bu bağlamda tesis işini de gerçekleştireceğiz diye düşünüyoruz. Öyle bir yer var, bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Bizim planımızın içerisinde dışarıdan oyuncu getirmek yok. Amatörde oynayan birkaç arkadaşımız var. BAL Ligi ve 3. Lig tecrübesi olan arkadaşlarımız var. Bunların tamamı Trabzonlu arkadaşlarımız, dışarıdan oyuncu getirip başarılı olmak çok zor. Dışarıdan oyuncu şöyle gelebilir. Trabzonlu olup dışarıda oynayan oyuncu gelebilir.”

Altyapıyı canlı  hale getireceğiz


Asıl hedefimiz sezona başlarken alt yapıyı da bir yapılandırmaya sokmaktı. Ama şampiyonluk yoluna girince hedefimizden sapma oldu, alt yapıya çok önem veremedik. Biz bir akademi kurmayı da düşünüyoruz. Bu tesisleşme de olur. Şampiyonluğu birinci plana, tesisleşmeyi ikinci plana bıraktık. Bu dönemde şampiyonluk kadrosunu kuralım, sonra tesisleşmeye bakacağız. İkisini bir arada götürmek zor oluyor. Geçen sene Bahçecikspor olarak kullanacağımız bir saha yoktu. Akbaş Halı Saha'yı kullanıyoruz. Alt yapı anlamında iki tane sahamız var orda ama bunlar yeterli değil. İnşallah artık BAL’a çıktığımız için belediyemiz bize bir saha, bir yer gösterir. Bundan sonra alt yapının daha canlı olacağına inanıyoruz, mahallede o potansiyel var. Tesisimiz olmadığı için bunları toparlama şansımız yok. Ancak alt kategorilerde de takımlarımız çok iyi. Bizim hep şampiyonluğa oynuyor takımlarımız. Bizim en birinci önceliğimiz takımı buradan profesyonel lige nasıl çıkarırız, onun hesaplarını yapıyoruz. Hedefimiz kesin şampiyonluk.

BAL statüsünü eleştirdi

Başkan Genç, BAL statüsünü eleştirdi. Genç, “Şampiyon olamayıp ikinci olursan ligde kalıyorsun. Üçüncü takım düşme çıkma maçı oynuyor. Üçüncü olmak işe yaramıyor BAL Ligi’nde. Bunun federasyonla alakalı durumu da var. BAL Ligi uygulaması bize saçma geliyor. Statü olarak amatör mü profesyonel mi bunun net ayrımının yapılması lazım. Hiçbir geliri olmayan bir kulüp oluyorsun yine amatör ama bu sefer seviye çok yüksek, maliyetler çok yüksek. Biz bu dördüncü lig değerlendirmesini istiyoruz. En azından İddaa'dan bir gelir, pay ayrılması anlamında görüştüğümüz insanlar da var federasyon kanadında. Bu sene olmazsa bir dahaki sene düşünülüyor. Hızlı bir şekilde olursa faydalı olur diye düşünüyorum.”

Birbirimizi kırmadan mutlu sona ulaştık

Bahçecikspor 2. Başkanı Mehmet Yılmaz, şampiyonluğa ulaşmalarında antrenör Fikret Acuner ve takım kaptanının büyük katkısının olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Yönetim olarak oturduk, konuştuk yapacaklarımızı planladık. Sağ olsun oyuncumuz ve takım kaptanımız Sultan Akbaş’ın yardımlarıyla, takımı kurmasıyla, takıma oyuncu katmasıyla, karakterli oyuncularla yola başladık. Hocamızın da çok büyük faktörü oldu. Bize de çok yardımı dokundu. Bu şekilde sezona başladık. Spor camiasında tecrübe olarak iki yıl oldu, yönetim olarak bu işin içine girdik. Burada neler var, ne gibi zorluklarla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Bu iki senede hem iki şampiyonluk yaşadık hem de yönetim olarak tecrübe kazandık. Sonuç itibariyle birbirimizi kırmadan, hem yönetim hem futbolcular olarak birbirimize saygı göstererek, yardımcı olarak iki yılda iki şampiyonluğu yaşadık. Kolay bir iş değil. Bu başarılar arkadaşlık bağımız, yönetim olarak saygımız, oyuncuların saygısı, sevgisi, maddi anlamda hiçbir zorlukların olmamasıyla geldi.”


Spor içinde  dürüstlük yok

Yılmaz, “İlerleyen günlerde kongreye gidip gitmeyeceğimize karar vereceğiz. Bir ay içerisinden kongre yapmayı düşünüyoruz. Yeni bir yönetim, daha güçlü bir yönetim yapmayı düşünüyoruz. Bu yönetime özellikle dışarıdan arkadaşlar katmak istiyoruz. Yoksa Trabzon içinden bu paralarla gitmez, katkısı olacak yöneticilerin olmasını istiyoruz. Çekirdek kadro kalacak ama ona takviye olacak. Mehmet Başkanla çocukluktan beri beraberiz. Hiçbir zaman başarısız olacağımız işe girmeyiz. Allah’ın yardımıyla iki yılda hedeflerimize ulaştık. Üçüncü yılda da inşallah aynı hedefe ulaşırız. Ama sporda biz iki yılda çok şeyler öğrendik. Bizim yönetimimizde ön planda olan şey dürüstlüktür ama sporun içinde maalesef” dedi.

Bize şans tanımayanlar hayal kırıklığı yaşadı

Bahçecikspor Asbaşkanı Muhammet Ali Akbaş, yönetimsel anlamdaki birlikteliğin takıma yansıtıldığını ve sonucundan da bu başarının geldiğini ifade etti. Akbaş, “Biz birlikteliğimiz, abi kardeşliğimizi aynı şekilde takımın içine yansıttık. Takımın içinde bu oluştu ve bir bütünlük sağlandı. Bunun sonunda başarı geldi. İnsanlar bize pek şans tanımıyordu ama biz nerelere gelebileceğimizi biliyorduk. Trabzon kamuoyu için tesadüf olmuş olabilir ama bizim için tesadüf olmadı. Takip etmedikleri için tesadüf olabilir ama içimizde olanlar, bizi tanıyan insanlar bizim nerelere gelebileceğimiz biliyordular. Bu başarıda yönetimdeki insanların katkısı var, hocanın, sporcuların büyük katkısı var. Annelerimiz, eşlerimiz çocuklarımızın bütün maçlarını takip ettiler. 24 saat bu işle yatıp kalktığımız için özel hayatımızı da etkiledi. Ailelerimiz bizi görebilmek için mecburen maçlara geliyorlardı. Önümüzdeki sene inşallah daha başarılı, hedefe oynayan, Trabzon’u il dışında en iyi şekilde temsil eden bir takım oluşturup kimseyi kırmadan başarmak istiyoruz.”  

Herkes büyük  emekler verdi


Bahçecikspor yöneticisi Alptekin Topal ise yönetimde problemli hiçbir kimsenin bulunmadığını ifade etti. Topal, ““Başkanımız bize şans tanıdı, bizi yönetime aldı. İki senedir yönetimdeyiz. Bir şeyler yaptık ama onlar kadar mücadele edemedik. Kurulan yönetim çok iyi. Ben öyleyim, ben böyleyim diye hiçbir adam almadılar. Futbolcular, teknik heyet herkes inanılmaz emek verdiler. Emeklerinin de karşılığını aldılar. Ben başkanıma söyledim, buradan profesyonel lige çıkacaksak bir şeyler yapalım, çıkmayacaksak hiç uğraşmanın bir anlamı yok. BAL Ligi ortada bir lig dediği şey maksat 3. Lig'e çıkmak. Biz 3. Lig’de de başarıyı elde edeceğiz, bundan eminin. Çıkamazsak orda kalmanın anlamı yok, yönetici olmanın da hiçbir anlamı yok. Çünkü inanılmaz kötü şeyler yaşadım son maçlarda özellikle. Futbolun içinde olmadığımız için özellikle son dönemde yaşananları görünce 'futbol böyle mi' dedim” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap