SON DAKİKA



Haber > Spor > Avrupa olmazsa olmazımız

Avrupa olmazsa olmazımız

17 Nisan 2017 Pazartesi - 11:50




Yazarlarımız Bekir Barçın ve Selim Şener Trabzonspor’u masaya yatırdılar.





Barçın ve Şener, Trabzonspor’un gelecek sezon mutlaka Avrupa biletini cebine koyması yönünde ortak görüş bildirdiler. İki yazarımız, takım için de önemli tespitlerde bulundu.

TEK ÇIKAR YOL

Trabzonspor’un efsane futbolcusu ve gazetemiz yazarlarından Bekir Barçın ve Selim Şener, Bordo-Mavili takımla ilgili özel açıklamalarda bulundular. Barçın, yeni sezon öncesi transfer çalışmaları ve mevcut kadrodaki oyuncuların durumlarıyla ilgili konuşurken Teknik Direktör Ersun Yanal’ı da oyun sistemi konusunda eleştirdi. Barçın, Trabzonspor’un Avrupa’da gelecek sezon yer alması gerektiğini ifade etti. Şener de Bordo-Mavililer’in ikinci yarıdaki çıkışını Avrupa’ya giderek taçlandırması gerektiğini vurguladı.

MEDJANİ’Yİ ALMALIYDI

Son oynanan Beşiktaş maçında Ersun Yanal’ın taktik hatası yaptığını söyleyen Bekir  Barçın, “Bakmayın siz kimse bir şey yazmadı, söylemedi ama bence Ersun hoca çok hata yaptı. Mesela Trabzonspor 3-2’lik üstünlüğü yakaladığı zaman Yanal Medjani’yi oyuna almalıydı. Skoru korumak da önemlidir. 3-3 olduktan sonra Aytaç’ı koymanın bir anlamı yoktu. Yine Medjani’yi tercih etmeliydi. Çünkü deneyimi var, akıllı adam” dedi.


İKİSİ TAŞIYAMAZ

Barçın, takımdaki forvetler N’doye ve Rodallega’yı değerlendirirken şunları söyledi: “Bana göre N’doye iyi ve süratli santrafor arkasında çok iyi bir 10 numara olur. Rodallega Trabzonspor’un oyuncusu değil. Aslına baktığımızda şampiyonluk için ikisi bizi taşımaz.” Barçın, transfer konusuna da değinerek, takıma iki stoper, iyi bir on numara, iyi bir açık, bir de forvet alınması yönünde yönetime çağrı yaptı.

TAÇLANDIRMALI

Trabzonspor’un özellikle ligin ikinci yarısındaki çıkışını Avrupa’ya giderek taçlandırması gerektiğini belirten Selim Şener ise “Fırtınalı bir dönemden sonra takım olma yolunda kazandığı ivme şampiyonluk için yeterli olur mu olmaz mı? Şu anın sorusu olmasa da Trabzonspor’un önündeki maçların önemini kavrayarak, düşünürsek olay, Avrupa Kupası’na adını yazdırmak olmalıdır. Çünkü ikinci yarıdaki mücadele Trabzonspor’u Avrupa’ya çağırıyor. Şimdi iş teknik kadro ve futbolculara kalmış” diye konuştu.

EN BÜYÜK HANDİKABI TRANSFERDİ


“Geçmişten bu güne Trabzonspor’un en büyük handikabı transferleridir” diyen Şener, “Trabzonspor’un bugünkü borçlarının toplamının yüzde 60’ı haybeden transferlerdir. Yok scout ekibi kurulmalı, yok efendim şu yönetimin arkadaşı dedi ki şu futbolcu Trabzonspor’u uçurur, bu futbolcu tribünleri ayağa kaldırır... Bunun gibi safsata hamlelerle bu kulüp zarar görmüştür. Hangi mevkiye futbolcu alınacaksa önemli bir tespittir ki onu önce kendi sahasında, sonra da deplasmanda en az ikişer kez izleyip karar verilmeli. Tabii ki bu gözlem içinde kulvarda bilgili, donanımlı, bu işi bilenler olmalıdır. İşte bir örneği: İskender Günen, Güngör Şahinkaya, Köksal Mesci...

ONUR OLMAZSA...

Efsane futbol adamı, Trabzonspor’un sezona iyi başlayamadığına işaret ederek, “Biz sezon başı kaybettik. Sezon başı iyi kadro kurulmadı. Her şey denendi ama olmadı. Fakat ikinci yarıda Trabzonspor’un şansı döndü. Şans diyorum çünkü hiçbir takım bu kadar kısa zamanda düzelmezdi. Yoksa bu takım küme düşerdi. Bu başarıda Onur’un da büyük katkısı var. Çok güzel kurtarışlar yaptı” dedi.

BİR TESELLİ OLUR!

Trabzonspor’un önünde Antalyaspor ile oynayacağı zorlu bir maç olduğuna dikkat çeken Barçın, “Zor maç. Çünkü rakip de Avrupa için mücadele ediyor. Bunun için Antalyaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmak zorunda. Avrupa’ya gitmek camiaya en azından bir teselli sağlar. Antalyaspor da iyi sonuçlar alıyor. Eto’o gibi yıldız golcüleri var. Dikkatli olmak lazım. Trabzonspor, sabırlı, güvenli ve garanti oynarsa maçı alır düşüncesindeyim. Rodallega ve N’doye maçın gidişatına göre birlikte değerlendirilebilirler” dedi.


YUSUF’U ASLA BIRAKMAM

Efsane oyuncu Barçın, Tolgay Arslan-Yusuf Erdoğan takasına karşı olduğunu ifade etti.

EN İYİSİ O

Bekir Barçın, Yusuf Erdoğan’ın takımdan gönderileceğinin seslendirilmesi üzerine de konuşurken şu ifadeleri kullandı: “Yusuf Erdoğan ile Tolgay Arslan takasına karşıyım. Yusuf, Türkiye’deki en iyi açıklardan bir tanesidir. Süratli, yetenekli bir oyuncu. Onu gönderirsen yerine kolay kolay adam bulamazsın. Bence Ersun hoca bu futbolcuyu yanlış kullanıyor. Hatta sezonun ikinci yarısına baktığımızda futbolcuyu 5 dakika, 10 dakika oynatarak kaybediyor...

MÜTHİŞ İKİLİ OLUR


Ne yani Yusuf’tan intikam falan mı alıyorsun? Bu anlayışla çocuktan nasıl faydalanacaksın? Yusuf kontratak futbolunda en iyi kullanacağın oyuncudur. İyi bir Yusuf Erdoğan her zaman iş görür. Mesela Yusuf, Castillo ile birlikte çok iyi bir ikili olur. İkinci yarıda ikisini koyarım, kontratak futbolunda yorgun rakibe karşı her türlü sana maç alırlar. Bunları görmek lazım. Yoksa 11 kurmak kolay iş.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap