SON DAKİKA



Haber > Spor > Avrupa Kulüpler Birliği'nden FIFA’ya "Dünya Kupası" mesajı

Avrupa Kulüpler Birliği'nden FIFA’ya "Dünya Kupası" mesajı

24 Eylül 2021 Cuma - 14:53




Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), FIFA’nın gündeme getirdiği Dünya Kupası’nın dört yerine iki yılda bir düzenlenmesi fikrinin futbol için "yıkıcı sonuçları" olabileceğini ifade etti.





Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), FIFA’nın gündeme getirdiği Dünya Kupası’nın dört yerine iki yılda bir düzenlenmesi fikrinin futbol için "yıkıcı sonuçları" olabileceğini ifade etti.

Birliğin internet sitesinde yapılan açıklamada, kadınlar ve erkekler futbolunda uluslararası maç takvimi konusunu görüşmek amacıyla 30 Eylül Perşembe günü oyunun tüm taraflarıyla çevrim içi toplanacak FIFA’nın, Dünya Kupası’na yönelik planlarına destek vermeyecekleri vurguladı.

Söz konusu toplantıda gündeme gelmesi planlanan konuya sıcak bakılmadığı kaydedilen açıklamada, "FIFA’nın, Dünya Kupası’nın iki yılda bir düzenlenmesine ilişkin planları ve bunu gündeme getiren reklam çalışmaları, bizde derin endişeye yol açıyor. Birçok futbol paydaşı, bu fikre katılmadığını son dönemde ifade etmesine rağmen, taraflarla gerçek bir fikir alışverişi içinde bulunulmadan FIFA’nın bu konuyu sürekli gündemde tutması, ulusal ve uluslararası futbolda doğrudan yıkıcı sonuçlar doğurabilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Avrupa Kulüpler Birliği, bu yönde bir gelişme olması halinde futbolcuların sağlığını korumanın daha zorlu olacağını belirterek, "Futbolcular, yoğunlaşan maç takvimi nedeniyle sağlıklarını riske atmak zorunda kalacak. Dünya Kupası’nın iki yılda bir yapılması, kulüp ve ülke düzeyindeki organizasyonların değerini azaltacak. Kadın ve gençler kategorisindeki organizasyonlar, erkeklerinkiyle çakışacak. Futbol takvimi daha da sıkışacak." ifadeleri kullanıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap