SON DAKİKA



Haber > Spor > Anadolu ağlıyor!

Anadolu ağlıyor!

04 Kasım 2015 Çarşamba - 00:01




TFF Başkanvekili İbrahim Usta, sadece Trabzonspor değil diğer Anadolu kulüplerinin de hakkının yendiğini savunarak, “Bu sıkıntıları dile getirmek bizi





Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası yaşanan olaylardan dolayı PFDK’ya sevk edilen TFF Başkanvekili İbrahim Usta, sessizliğini bozdu. Hakem odasının kapısını tekmelediği, temsilci yumrukladığı ve küfürler ettiği iddia edilen Usta, yaşananları tek tek özetledi. Özel bir TV kanalına konuşan Usta, “Hakkımda iddia edilen bir tekmeleme ya da yumruklama olayı kesinlikle söz konusu değildir” dedi. Usta, şöyle konuştu: “Net ifade kullanıyorum; Müsabakada hakem yine son dakikada bir penaltıyı vermeyince, ondan önceki maçlarda da aynı şekilde hakem hataları olduğundan dolayı bütün Trabzon istim üzerindeydi. Son dakikada yine bu hatayı yapınca, orada protokolde bu sefer bana hareketler olmaya başladı. Ben de onlara karşı tabi ister istemez cevap verdim. Orada sıkıntı oldu. Onunla beraber hakem maçı bitirince ben de soyunma odasının bulunduğu koridorlarına gittim. Hakemin kapısını çaldım fakat hakem kapısı kapalıydı. İçerden de herhangi bir cevap vermediler. Ondan sonra geri döndüm. Net söylüyorum küfür edip etmediğimi hatırlamıyorum. Ama eğer o gün o andaki heyecanla bir şey çıkmışsa onu hatırlamıyorum. ‘Kapıyı yumrukladığımı’ filan yazıyorlar, böyle bir şey söz konusu değil. Hakemler kapıyı içerinden kilitlemiş. Kapılarına normal el arkasıyla nasıl vuruluyorsa öyle vurdum. Vuracak olsam söylerim ama kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmadı.” Usta, hakemlerin dışarıya çıkması için gerekli görüşmeleri yaptığını vurgulayarak, “Yani hakemlerin içeride kalıp kalmamasıyla ilgili herhangi bir şey olmadı. Temsilci raporunda ‘İşte gelmişim, temsilcinin birini yumruklamışım. 5-6 kere kapıyı şiddetli bir şekilde yumruklamışım. Ondan sonra çıkmayınca küfür etmişim ve ayrılmışım’ yazıyor. Tekmeleme filan yazmıyor” dedi.

Masum değiller

Trabzonspor'un Galatasaray maçından beri özellikle içeride oynadığı bütün müsabakalarda çok büyük hatalar yapıldığının altını çizen Usta, “Bakın mesela sadece Trabzonspor'a değil, Kasımpaşa'ya da, Bursaspor'a da, Kayserispor'a da, Osmanlıspor'a da yapıldı. Yani bunları, Anadolu kulüplerinin özellikle bu anlamda sıkıntılarını dile getirmek TFF yönetim kurulu üyelerinin görevi değil midir? Spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bir müsabakada yüzde yüz ele vurduğunu görüyorsunuz, vermiyorsunuz. Başka bir müsabakada vurmadığını veya görmediğinizi veriyorsunuz. Yani çok masumane olduğunu düşünmüyorum. Çok şeffaf bir şekilde gözünün önünde ele vurduğunu görüyor ama İstanbul'daki müsabakada hiçbir şey görmüyor. Görmemiş olabilir diyenler var bir şey söylemiyorum. Yani o da bir takdirdir” diye konuştu.

Demirören cevap vermedi

Usta, Federasyon başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmeye çalıştığını da belirterek, “Maçtan sonra sadece arkadaşların bırakılması yani oradan gitmesi şeklinde bir telkinim oldu. Belediye Başkanı aradı beni. Hep üst düzey bürokratlar aradı. Ben de tabi ki bunların bırakılmasını yani normalde oradan huzurlu bir şekilde gitmelerini istedim. Ben şunu da söyleyeyim, Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'i de aradım istişare yapmak için. Ama Demirören telefona cevap vermedi. Başkanvekili Servet Yardımcı'yı da aradım. Servet Yardımcı da ‘sabahleyin görüşelim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Beni kongre seçti

İbrahim Usta, istifa edeceği yönündeki söylentilere şöyle cevap verdi: “Beni kongre seçti. İstifam söz konusu değil. Ama yarın, ertesi gün bekleyip göreceğiz. PFDK'ya sevk edilmem sonrası toplantılara filan katılmayacağım galiba.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap