SON DAKİKA



Haber > Spor > Altın madalyaya kadın eli değdi

Altın madalyaya kadın eli değdi

29 Haziran 2023 Perşembe - 11:02




Polonya’da düzenlenen 3’üncü Avrupa Oyunları’na, Ay-Yıldızlı ekibin kadın sporcuları damga vurdu. Organizasyondaki 7’nci günün itibarıyla Türk kadın sporcular, 3 altın madalya zaferi ile kürsüde yer almayı başardı.





Polonya’da düzenlenen 3’üncü Avrupa Oyunları’nda, 7’nci günün sonunda kadın sporcular 3 altın madalya zaferi yaşadı. Organizasyonun 6’ncı gününde Türkiye, 2 altın madalya elde etti. Milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, kadınlar -73 kiloda mücadele etti.

Uzunçavdar, son 16 turunda Macar rakibi Rebeka Furedi’yi 2-0, çeyrek finalde Fransız Althea Laurin’i 2-0, yarı finalde ise Hırvat Nika Klepac’ı 2-0 yenerek finale yükseldi.

Milli sporcu, finalde ise Sırp rakibi Nadica Bozanic’i de 2-0 ile geçerek altın madalyanın sahibi oldu. Diğer altın madalya da tekvandodan geldi. Kadınlar +73 kiloda milli sporcu Nafia Kuş, son 16 turunda Macar Orsolya Padla’yı 2-0, çeyrek finalde Bulgar Kalina Boyadzhieva’yı 2-0, yarı finalde ise Fransız Solene Avoulete’yi 2-0 yenerek finale adını yazdırdı. Kuş, finalde ise Polonyalı Aleksandra Kowalczuk’u 2-0 ile geçerek Avrupa Oyunları şampiyonu oldu.

7. günde üçüncü altın madalyayı kazanan Bediha Tacyıldız oldu. Muaythai kadınlar 63.5 kiloda finale yükselen Bediha Tacyıldız, Çekya’dan Tereza Stechova’yı mağlup ederek altın madalya kazandı.

Öte yandan Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’na 6 isimle katılan Muaythai Milli Takımı, bütün sporcularıyla madalya alarak organizasyona damga vurdu. Krakow’daki organizasyonda 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya alarak önemli bir başarı elde eden milli takım, büyük sevinç yaşadı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap