SON DAKİKA



Haber > Spor > Altay'da Marco Paixao tarih yazacak

Altay'da Marco Paixao tarih yazacak

11 Mart 2021 Perşembe - 13:23




Spor Toto 1. Lig'de Altay formasıyla ilk yılında 29, ikinci yılında 22 gol atarak iki kez gol kralı olan, bu sezon da attığı 19 golle yine zirvede yer alan Portekizli forvet Marco Paixao, üst üste üçüncü kez gol kralı olması halinde lig tarihinde bir ilke imza atacak.





Şampiyon olacaklarına inancının çok yüksek olduğunu ifade eden Portekizli forvet, "Süper Lig şansımızı oran olarak soracak olursanız, yüzde 200 olduğunu söyleyebilirim. Teknik direktör Osman Özköylü geldikten sonra iyi bir ivme yakaladık, daha iyi oynamaya başladık. Hocamız mentaliteyi değiştirdi. Özellikle topa sahip olmamız gerektiğini bir çok kez bize iletti ve bunun için çalışmalar yaptı. Osman Özköylü daha önce gelebilseydi belki de şu anda birinci sırada olabilirdik. Kendisiyle psikolojik olarak güzel bir toparlanma periyodu geçirdik. Maç maç düşünüp kazanarak devam edeceğiz" yorumu yaptı.

Altay taraftarına da seslenen tecrübeli golcü, "Büyük Altay taraftarından her zaman pozitif olmalarını istiyorum çünkü onların enerjisi bizimkiyle buluştuğu zaman bu takımın Süper Lig'e çıkmaması için hiçbir neden yok. Sonuna kadar olumlu olalım" dedi.

"FUTBOL TARAFTARLA OYNANIR"

Koronavirüs salgını nedeniyle maçların seyircisiz oynanmasına çok üzüldüğünü belirten Marco Paixao, "Futbol taraftarlarla güzel olan bir oyun. Taraftar olmadan futbol olmuyor. Taraftarların statta bir şekilde olması lazım. Bir deplasmana giderken uçakta 300 kişiyle beraber kapalı bir alanda kalabiliyoruz. Statlar açık hava. Yüzde 50 kapasiteyle bazı yerlere gidip oturabiliyoruz. O yüzden taraftarlarımızın statta yerlerini almaları gerekiyor. Sadece Türkiye için değil bu tüm dünya bu şekilde biliyorum fakat bunun yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü taraftarlarımıza gerçekten ihtiyacımız var" diye konuştu.

"EREN VE KAZIM ÇOK ÇALIŞMALI"


Altay altyapısında potasiyeli yüksek oyuncular olduğunu ifade eden Paixao, "Eren, Kazım ve diğer bir çok genç futbolcu potansiyele sahip futbolcular. Büyük potansiyele sahip olan Cenk zaten Olimpique Lyon'la anlaşıp kulüpten ayrıldı, transfer yaptı ve bunu hak ediyordu. Kazım, Eren ve diğerleri de büyük potansiyeli sahaya yansıtmaları gerekiyor. Onlarla sürekli konuşuyorum, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlatıyorum. Zihinsel olarak her zaman daha iyi nasıl olabilirim diye kendilerine sormaları gerekiyor. 1-2 sene sonra belki sahada olacaklar, kulüp olarak onları psikolojik olarak hazırlamamız gerekiyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap