SON DAKİKA



Haber > Spor > Alkışlar Samet’e

Alkışlar Samet’e

14 Ağustos 2023 Pazartesi - 15:59




Ortopedik engelli Samet Sezer, çocukluk döneminde fizik tedavi amacıyla başladığı yüzmede antrenör olmayı başardı. Trabzonlu antrenör, 4 yıldır, 5-15 yaş arasındaki çocuklara yüzmeyi öğretiyor.





TRABZON’DA kollarının dirsekten aşağı kısmı normalden kısa olan ortopedik engelli Samet Sezer, yaklaşık 10 yıl önce kaslarını güçlendirmek amacıyla yüzmeye başladı. Zaman içinde yüzmeyi çok seven 23 yaşındaki Sezer, aynı zamanda da tekvando kursuna devam etti. Paralimpik Tekvando Milli Takımına seçilen Sezer, lise eğitiminin ardından Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümüne kaydoldu. Eğitimine devam ettiği sırada yüzmede antrenörlük belgesi alan genç, Trabzon'da 4 yıldır, 5-15 yaş arasındaki çocuklara yüzmeyi öğretiyor.

YÜZDE 79 ortopedik engeli bulunduğunu fakat bu engelini spor yaparak ve çocuklara yüzme öğreterek unuttuğunu söyleyen Sezer, “İnsan istediğinde her türlü zorluğu yenebilir. Ben yüzmeye 13 yaşında ablamın desteği ile başladım. Engelli bir birey olduğum için o destek benim için çok önemliydi. Yüzme kursuna giderken küçük bir çocuğun kelebek şekliyle yüzdüğünü gördüm, çok hoşuma gitmişti. Sonra dedim ki 'Bu çocuk yüzüyorsa ben de yüzerim' ve başladım yüzmeye. Benim en büyük artım hırsım oldu. Yüzmeyi öğrettiği çocuklar önce şaşırıyor, sonra alışıyor” dedi.

Çocuğa bir şey öğretmek paha biçilemez bir duygu

ÇOCUKLARA bir yandan şefkatle yaklaşırken bir yandan da spor disiplinini aşılamaya çalıştığının altını çizen Sezer, şöyle devam etti: "Çocuğa bir şey öğretmek apayrı, paha biçilemez bir duygu. Bunu bir ağabey olarak yaptığın zaman çocukta daha çok etki, daha çok sevgi bırakıyor. O şekilde daha rahat yaklaşıyor, soru soruyor, hiç çekinmiyor. Fakat sadece hoca olursan çekiniyor biraz. Ağabey ve hoca olarak dengeyi kurduğun zaman daha rahat ve daha güzel oluyor."

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap