SON DAKİKA



Haber > Spor > Ali Koç; ''Trabzonspor sırtını devlete dayadı!''

Ali Koç; ''Trabzonspor sırtını devlete dayadı!''

12 Ocak 2020 Pazar - 16:32




Fenerbahçe başkanı Ali Koç, kulübünü yönetemeyişinin faturasını Trabzonspor üzerinden görmeye çalıştı. Koç daha da ileriye giderek Trabzonspor'un sırtını devlete dayadığını söyledi.





Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Antalya'da basın toplantısı düzenledi. TFF'nin kurallarına uymayan ve uyarılara rağmen transferler yaparak kulübünü zora sokan Koç, TFF talimatlarına harfiyen uygulayan Trabzonspor'a laf attı. Koç, Bankalar Birliği'nin getirdiği ödeme sisteminin Trabzonspor'a göre uyarlandığını söyledi. Bununla da yetinmeyen Koç haddini aşarak bordo mavililerin sırtını devlete dayadığını iddia etti.

Koç'un açıklamaları şöyle;

Harcama limit ve UEFA FFP konusu çarptırıldı. Biz şeffaf olmak istiyoruz. Sabır noktasında çatladık. Biz tahkime harcama limitimiz artsın diye başvurmadık.

Beşiktaş da tahkime gitti onlar faiz noktasındaydı. Biz, faizlerin hesaplanmaya olan etkisi gözden geçsin. Hesaplamada yüksek kullanılıyor, piyasa farklı dedik. Zaten 6 ay gerçekleşmiş. Bunun için tahmini bir faiz kullanmanın anlamsız olduğunu söyledik. TFF de böyle düşünüyor. Ne hikmetse bu konuda ilerleyemiyoruz.

İkinci nokta ise takım harcama limitlerine itiraz ettik. Bu konu sadece futbol operasyonlarını kapsayan bir faiz var. Ancak ana para ödemeleri hem futbolun hem de derneğin ödemelerini kapsıyor. Faizi hesaplarken sardece futbol, ana para için hem dernek hem futbol faizleri hesaplanıyor. Kabul edilebilir bir konu değil.Zaten müthiş bir kamuoyu baskısı var. Reddedilen başvuru bu. 


Bankalar Birliği ile yapılan meseleye gelince; 

Bu model çalışacaksa 4. senede muhtemelen, 5. senede kesinlikle çekecek bir model. Çünkü eksi harcama limiti diye bir şey olmaz. Yeniden yapılandırmaya dönecek olursak, tüm rakiplerimize göre herhalde en çok borcu olan kulüp biziz. Belki bir kulüp bizden daha az borcu var ama daha az da geliri var. Bunu dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık.

Biz neden imzalamıyoruz? Çünkü 250 milyon Fenerbahçe'nin hiçbir borcunu karşılamıyor. Vadeyi 10 yıl yapalım diyoruz, 'talimat 5 yıl' diyorlar. İmzalayan kulüpler memnun mu? Benim konuştuğum sadece bir takım memnun. Hatta bir konuşmada Mustafa Cengiz bana dönüp 'Sizin durum nasıl, sizden haber bekliyoruz' dedi. Bu ne demek? Yani Fenerbahçe imzalarsa diğer kulüpler de imzalar.

Geldiğimiz noktada, insan istemez şunu düşünüyor; bu 250 milyon TL'lik ana para, 5 yıllık süre en fazla Trabzonspor'a yarıyor. Yani insan ister istemez şunu düşünüyor; kendi başkanları da biliyorsunuz ne kadar kötü durumda olduklarını kendisi söylüyordu. Ne olduysa geçtiğimiz Mayıs ayında rahatladıklarını söyledi. O ara ne oldu bilmiyorum. Trabzonspor'a göre kurgulanmış bir model, zorunlu olarak da diğer kulüplere aynı model sunulmuş. Dolayısıyla bunu da bir yere koyalım.

"Gelelim Trabzonspor'a. "


Ben futbolcu ödemelerinin arasına koydum bunu diyebilirsiniz. Bu şeffaf mı, değil mi, buna kamuoyu karar verebilir. Gelelim Trabzonspor'a. Trabzonspor sağ olsun Türkiye'de adil rekabet konusunda gün aşırı konuşmalar yapıyor. Sırtını devlete dayamış olabilir Türkiye'de pekçok stadı devlet yapıyor, ama kendilerinin yaptığı açıklamalarda sayın Ünal Karaman istifa etti. Bizi ilgilendiren bir şey değil. Ama böyle zorla konunun içine çekiliyoruz. Hatırlayın bizim hocamızın istifası söz konusu değil, sayın Karaman istifa etti 2 gün gazetelere yansımadı. O da bizim işimiz değil. Biz bu kavganın içine çekiliyoruz.

Soruyoruz sayın Ağaoğlu'na: Kaç devlet kurumu stadınızdan loca aldı? 

Bu karmaşayı dönüp Fenerbahçe'ye bağladılar. Koskoca şehrin belediye başkanı bu açıklamayı yapıyor. Ben bunları neden gündeme getiriyorum? Burada bazı maddeler var. Bir bakanın adı geçiyor. 'Trabzonspor'un hiçbir işleyişine karışmadı, sadece Trabzonspor ne zaman kapısını çalsa her zaman yardımcı oldu, öyle bir yardımcı oldu ki Trabzonspor şampiyonluğa oynayacak kıvama geldi.' ifadesi kullanılıyor.

Soruyoruz sayın Ağaoğlu'na: Kaç devlet kurumu stadınızdan loca aldı? Trabzonsporlu olmayan ama bir şekilde devletle iş yaptığı için Trabzon'da loca alan iş adamları var mı? Bizim bu destekte hiçbir gözümüz yok. Ama çıkıp da adil rekabeti konuşmasın. Ben söylemiyorum, sizin belediye başkanınız, milletvekiliniz söylüyor. Bunları söylemek zorunda kalmak dahi beni üzüyor.

TFF'nin de işi zor. İnşallah kararları en bağımsız şekilde verebiliyorsunuzdur. Daha önce söylediğimiz gibi Türkiye'de adil bir rekabet için elimizden geleni yapmaya hazırız. Herhangi bir dosyada, avantajlı konular da olabilir, dezavantajlı konular da olabilir. Ama ne hikmetse hep Fenerbahçe aleyhine olan konular sızdırılıyor. Yaratılan kamuoyu ile federasyonunun manevra alanı kısıtlanıyor. Ama lehte olan hiçbir bilginin de sızdırılmaması bize çok enteresan geliyor.

Beğendim
1
Sevdim
4
Beğenmedim
8
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap