SON DAKİKA



Haber > Spor > Akyazı’da umuda yolculuk

Akyazı’da umuda yolculuk

19 Aralık 2016 Pazartesi - 08:53




Son yıllarda mazisini arayan Trabzonspor’un yeni stadında başarıya koşması için birlik mesajları verildi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akyazı Stadı’nın açılışında yaptığı konuşmada, spor kompleksinin ve stadın adını Şenol Güneş olarak koydu. Erdoğan daha sonra sahaya inerek, yeni statta ilk golü attı. Başkan Muharrem Usta da açılışta yaptığı konuşmada umutlu mesajlar verdi. Usta, “Yeni bir 50 yıla, nice 50. yıllara burada hep birlikte gireceğiz. Görüyorsunuz, olağanüstü bir statta yeni yolculuğumuz başlayacak. Bu muhteşem stadın şehrimize, ülkemize kazandırılmasında tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız” dedi.

AKYAZI’DAN NOTLAR

Kimler katıldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani Şenol Güneş Stadı ve Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirirken katılım üst düzeyde oldu. Açılışa Katar heyetinin yanı sıra Gürcistan’dan gelen davetliler, bakanlar Süleyman Soylu, Recep Akdağ, Akif Çağatay Kılıç, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Bülent Tüfenkci, Faruk Özlü, Faruk Çelik ve Nihat Zeybekci, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor eski kulüp başkanları, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti milletvekilleri ile binlerce taraftar katıldı.

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR

İlk gol Erdoğan’dan


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılış töreninde boy gösteren içişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a büyük ilgi gösterildi. Erdoğan, Soylu ve Albayrak’ı bağrına basan Trabzonspor taraftarları, tribünleri “Trabzon sizinle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla inletti.

Trabzonspor'un yeni yuvası Şenol Güneş Stadyumu’nun başlama vuruşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaparken penaltıdan da gol attı. Bordo-Mavililerin eski kalecisi Metin Aktaş'ın bulunduğu kaleye penaltı atışı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şutunda tecrübeli isim yerinden kıpırdayamadı. 40 bin Türk bayrağı STAT açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle stat çevresindeki yollar adeta kilitlenirken, heyet güçlükle stada ulaştı. Aynı zamanda çok sayıda taraftar ve öğrencilerden oluşan grup Avni Aker Stadı’ndan sahile kadar yaptıkları veda yürüyüşünün ardından otobüslerle stada hareket etti. Açılış öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin Katar bayrağı bırakıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap