SON DAKİKA



Haber > Spor > Akyazı'da ciddi eksikler

Akyazı'da ciddi eksikler

05 Ağustos 2015 Çarşamba - 08:15




Trabzonspor için yapımına devam edilen Akyazı Stadı inşaatında 9 önemli eksik tespit edildi. Eksiklerin tamamlanması için yoğun bir çalışma programına





Trabzonspor Akyazı Spor Kompleksi koordinasyon toplantısında stadın geleceği masaya yatırıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Bölge Müdürü, TİSKİ Genel Müdürü, TOKİ Daire başkanı ve Trabzonspor’dan yetkililerin yanı sıra yüklenici firmadan birçok kişinin hazır bulunduğu toplantıda önemli kararlar alındı. Stat için belirlenen eksikler ise oldukça fazla. Devre arasına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanan stadın bazı eksiklikleri şu şekilde;

“1-Doğalgaz ve elektrik firmaları hala Akyazı Stadı ile ilgili bir çalışmaya başlamadı.

 2-Karayolları kendi protokolleri dahilinde bulunan yolları, bağlantıları ve kavşakları bir an önce bitirmeli.

3-TİSKİ’nin komplekse getireceği içme suyunun yetersiz kalabileceği gerekçesi ile kapasite artırımına gidilmeli.

4-Elektrik firmasının komplekse getireceği enerji miktarında da kapasite artırımına gidilmesi.


5-Taşkın deresi imalatının hala başlanamadığını ve bu imalatın TOKİ tarafından projelendirilerek imalata başlanmasına.

6-Kompleks bünyesinde yapılmasına karar verilen 5 bin kişilik tribün imalatının yapımı için Gençlik Spor Bakanlığı’nın hareke geçirilmesine karar verildi.

7-Çatı çelik ve membran imalatının yavaş gittiği yüklenici firmaya bildirildi. Müteahhit firmada imalatın çok detaylı ve özel olduğunu aceleye getirilmemesi gerektiğini gerekli hassasiyet göstererek çalışmaya devam ettikleri bildirildi.

8-Genel olarak yüklenici firmaya işlerin yavaş gittiği ve daha hızlı çalışması yönünde görüşler bildirildi. Özellikle stat yapısı, dışında kalan iki yapının, çevre düzenlemesinin ve spor sahalarının bir an önce bitirilmesi gerektiği ve bu imalatlara engel bir konu bulunmadığı bildirildi.

9-İl Emniyet Müdürlüğü’nün talebi olan spor kompleksinin güvenliğine hizmet edecek olan emniyet binası talebi iletildi. Bu binanın vaziyet planında uygun bir yere yerleştirilmesine karar verildi.


Bu kritik maddelerin masaya yatırıldığı toplantının bir sonraki ayağı ise 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Bu zamana kadar aksaklıkların giderilmemesi durumunda daha radikal yaptırımlar konusunda kararlar alınması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap