SON DAKİKA



Haber > Spor > Akyazı Stadı'nı aceleye getirmeyin

Akyazı Stadı'nı aceleye getirmeyin

15 Temmuz 2016 Cuma - 11:15








Trabzonspor’un şu aralar fevkalade kaynak sıkıntısı içerisinde olduğu malum. Esasen bu sıkıntı sadece Trabzonspor’un değil tüm Türkiye ligleri kulüplerinin içerisinde bulunduğu bir durumdur. Usta yönetiminin çalışmalarında yavaş adımlarla fakat köklü bazı çalışmalar içerisinde olduklarını da görüyoruz. Bir yandan da Trabzonspor için gelecek vaad etmeyen bazı isimlerle de yollarını  ayırmasının yapılması muhtemel transferlerden de daha önemli adımlar olduğunu da hatırlatmak isterim. Dün açıklanan ve QNB ile yapılan forma sponsorluk anlaşması üç yıllık olarak gerçekleşmiş ve yılda ortalama 2.5 (İki buçuk) milyon Euro olarak söz kesildiği şeklindedir.

Trabzonspor’un bunun dışında stadın isim hakkı için bazı çalışmalar peşinde olduğu ve bunun da yakında gerçekleşeceği haberini alıyoruz. Şimdi Akyazı Stadı isim hakkından bahsederken şu konuya değinmeden geçemeyeceğim... Bu konuda tek korkum ne biliyor musunuz? Buradan elde edilecek paranın bir an evvel kasaya girmesi için şu an bitmemiş ve de bitmesi öyle denildiği gibi iki ayda tamam olacak gibi gözükmeyen stadın karambole getirilmesi fevkalade kötü sonuçlar doğuracağıdır.Geçen hafta bu işlerden anlayan bir uzman arkadaşla stat ve çevresini gezdik.

O arkadaştan bu stadın iki ay içerisinde tamam olması ihtimalini tartışıp sorguladığımızda,yüzüme bakıp güldü. “Sen ne diyorsun yahu ağabey, bu stadın adam gibi, inşaat kurallarını uygulayıp şartlara ve şartnameye uygun bitmesi için en az 6-8 aya ihtiyacı var” demez mi! Şaştım kaldım.“Ne diyorsun, burayı Eylül ayında kullanmayı  düşünüyorlar” deyince güldü. Tabii, inşaat bizim branşımız değil.

Sadece uzmanların görüşüne göre konuşuyor, yazıyoruz.Arkadaş çevre düzenlenmesinin dahi en az 3-4 ay alacağını söyledi. “Sonra stadın etrafını acilen kapatıp kullanayım derseniz bir yıl geçmez stadyum kel tavuğa döner “ demez mi! Bir de bana bakıp şöyle dedi: “Bak etrafa...hiç bu inşaatta iki ay sonrasına bu stadı teslim edecek bir ekip çalışması var mı?”Sahi, ben de gözlerimi bir açıp etrafta çalışan işçi ve makineleri saymaya kalktım bir elin parmakları kadar dahi yok. “Şu an damda en azından koskoca bir vincin monte olmuş olması gerekirdi” dedi.

Eee öyle ya, bu inşaat nasıl bitecek?Yahu bizim köyün kıytırıktan bir buçuk kilometrelik yolunun parke çalışmasında dahi dört adet makine ve en az on beş adet işçi yollarda çalıştı bu yol iki ayda bitti. Bu şeklide bir mukayese yaptığımda arkadaşa hak vermemek mümkün mü? Ha, şimdi stadın ne zaman biteceği beni ilgilendirmiyor.


Beni ilgilendiren ve tasalandıran, birileri Trabzonspor’un maddi sıkıntılarını kullanıp çabuk çabuk Avni Aker’i teslim alıp işe girişmek için “Trabzonspor yönetimini gaza getirip oradan postalamaya mı çalışıyor?”diye merak ettim. Hani herkes kendi kesesini düşünür tamam da,ortada bir tarih var onu sildik, artık Avni Aker tarihimiz Orhun anıtlarında kaldı da, bari şu Akyazı Stadı’nı harabe olarak teslim almasak diye düşündüm ve dahi endişe ettim o kadar. Eee bu işin ana organizatörü,alan da satan da TOKİ olduğuna göre onların ne acelesi var? Yoksa hasır altında başka işler mi var da bizim kafamız basmıyor dersiniz?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap