SON DAKİKA



Haber > Spor > Akyazı büyüleyecek

Akyazı büyüleyecek

08 Eylül 2016 Perşembe - 10:41




TOKİ Başkanı Turan, Ekim ayı içerisinde stadı teslim edeceklerini açıkladı





Trabzonspor taraftarlarının sabırsızlandığı Akyazı Spor Kompleksi için geri sayım sürüyor. TOKİ tarafından deniz doldurularak, dolgu zemini üzerine inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi'nde çalışmaların hızlandığı ve sona yaklaşıldığı bildirildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, stadyumu ekim ayı içerisinde teslim edeceklerini belirtti. Turan, çatı kaplamasında şeffaf, kendini temizleme özelliğine sahip membranın büyük bölümünü çatı bloğuna serdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

 “İnce imalat işlerini de hızlandırdık. Stadyum içerisinde bulunacak skorboardların yerleştirilmesine başladık. Stadın koltuklarının tribünlere yerleştirilmesi işlemi de son hızla devam ediyor. Bodrum katta da döşeme imalatlarında sona yaklaşıldı. Stadyumun kırlangıç kanatlarının kompozit imalatı da devam ediyor. Elektrik mekanizması, çevre düzenlemesi ve peyzaj yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.” 

Bir ilk olacak

Turan, kompleksin Türkiye'nin göz bebeği olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Akyazı Stadyumu, çatı sistemi ile Türkiye’de bir ilk olacak. Stadyumun çatısı, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip 'akıllı çatı' olarak bilinen 'Smart Roof' sisteminde inşa ediliyor. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğerdir. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap