SON DAKİKA



Haber > Spor > Adrenalin deyince akla Off-Road gelir!

Adrenalin deyince akla Off-Road gelir!

10 Kasım 2015 Salı - 08:58




Trabzon Off Road Kulübü Başkanı Mustafa Güven, adrenalin tutkunu insanların buluştuğu Off-Road sporunu ve yaşadıkları sorunları tüm açıklığıyla Karade





ÇOK SIKINTILAR VAR

Trabzon’da son dönemlerde hızla yayılan Off-Road sporunu TROFF (Trabzon Off Road Kulübü) Başkanı Mustafa Güner tüm açıklığıyla Karadeniz Gazetesi’ne açıkladı. Off-Road’ın çok zevkli ve heyecanı yüksek bir spor dalı olduğuna işaret eden Güner, her spor dalında olduğu gibi kendilerinde de sıkıntıların var olduğuna dikkat çekti. Off-Road’ın Trabzon’da son yıllarda hızla yaygınlaştığına değinen Güner, “Off-Road’ın en büyük farkı diğer spor dalları ayrıştırıyor. Bu spor dalı ise aksine çok sıkı dostluklar edindiriyor” dedi.

BÜYÜK HEYECAN

Bir çok sıkıntılarının olduğuna dikkat çeken Başkan Güner şu açıklamalara yer verdi: Şuan iki aracımız var. Ve Trabzon’da Sinan Aydın kardeşimizle sadece ikimiz varız. Ben Sinan’ın co pilotuydum. Sinan kardeşim benden önce bu spora başladı. Daha sonra ben de dahil oldum. O heyecan ile bu sporun içinde bulduk kendimizi ve Off-Road ile birlikte çok güzel dostluklar çok büyük heyecanlar yaşadık.”

TAŞIMA SU İLE


Her anlamda büyük şehirlere oranla bir adım geride olduklarına değinen Güven, “Tüm şehirlere uzağız. En büyük sıkıntı araçların yarış alanlarına nakliyesi. Rakiplerimiz İstanbul’da ve büyükşehirlerde, büyük şirketlerle, firmalarla anlaşma sağlıyorlar. Bizim öyle bir avantajımız yok. Biz kendi çapımızla, kendi nakliye gücümüzle, kulüp üyesi arkadaşlarımız destek olursa, kendi çabamızla götürüyoruz. Bir nevi, taşıma suyla değirmen döndürmenin çabasını veriyoruz” dedi.

NE ZAMAN İFLAS EDERSEK

Bu sporun aşığı olduklarına dikkat çeken Güven, “Şimdilik kendi imkanlarımızla kavruluyoruz. Eğer kalıcı sponsorluklar. Destekler bulamazsak da nerde iflas edersek orada bu sporu bırakırız. Bu spor önemli sponsorluklarla ayakta duruyor. Ve büyük şehirlerde Bu işin yaygın olduğu illerde firmalar sponsorluk için sıraya giriyorlar. Ancak Trabzon’da henüz böyle bir katkı göremedik. Henüz yeni yeni de yaygınlaşıyor. Eminim ki zamanla bu düzen oturacaktır” diye konuştu..

KOLAYLIKLAR VAR

Güven, “Federasyonlar artık şöyle bir kolaylık da getirdi. Firmalar bu tür spor ya da sosyal organizasyonlara destek bulunduğunda bu ödenekler vergiden düşürülüyor. Bu aslında çok büyük bir avantaj. Hem şirketler için hem de sporcular için. Bizim öyle harcırahlara ihtiyacımız oluyor ki; İstanbul’da bir yarışın düzenlendiğini düşünürsek, aracın Trabzon’dan İstanbul’a nakliyesi 5 bin lira. Bir de araba parça kırarsa o da cabası” dedi.

OFF-ROAD’UN FARKI DOSTLUK

Trabzon Off Road Kulübü Sporcusu Sinan Aydın çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarına dikkat çekerek, “Sadece yarışa harcadığımız para 30 bin lira. Sesimizi duyuramadık. Ancak Trabzon’da yeni yeni gelişen bir spor dalı. 2016 sezonunda araç sayısı 3 kesin olacak. Bu sayı zamanla 4’ü de bulur. Federasyon’un başına gelen başkanlar da önemli. Ne zaman federasyonun başına Off Road’dan anlayan biri geçerse, bu spor tüm Türkiye’de kurtulur” dedi.


İDMAN ALANI ŞART

Aydın şöyle devam etti: “Bizim kulüp olarak şuan belli bir yerimiz yok. Tütünspor’a dolgu sahasında konteyner yeri verildi. Biz de bir spor kulübü olarak onun gibi bir yer istiyoruz. Toplantılarımızı yapabileceğimiz, oturabileceğimiz bir yer. Kulüp yok, alan yok, çalışabilecek olduğumuz bir pistimiz de yok. Yarışmada AKP ilçe yönetimi tuttu elimizden. Konaklama sağladı. Onun haricinde resmi makamlardan hiçbir şey alamadık. AKP İlçe Başkanı Emre çok ilgilendi. Kendisine teşekkür ediyoruz.”

En büyük ödül birliktelik 

“Bu sporun en büyük avantajı çok sıkı dostluklar ve arkadaşlıklar ediniyoruz. Türkiye’nin hangi noktasına gidersek gidelim, güven ortamında sıkı birlikteliklerimiz var. Kulüp bazında seviliyoruz dışarıda. Biz bir yarışa gitmediğimizde telefonlarımız susmuyor, ‘niye gelmediniz?’ diye arıyorlar. Bu sporun dostluğu çok güzel. Hiçbir spor dalında böyle bir dostluk yoktur. Karabük Türkiye Şampiyonası’nın ilk ayağında start aldık, 14 kilometre orman etabı. Çıktık geldik bitişte motorumuz patladı. Yahya indi derecemizi yazdırıyor, ‘en iyi derecemizi yaptık’ diye sevinirken baktık motor gitti. ‘Fenerbahçeli’ dediğimiz çocuk takla attı etabın içinde. Lastiği yarıldı, benzin pompası patladı. Biz arabamızın içinden komple her şeyi söktük ellerimizle onun aracına taktık, adam gitti orada birinci oldu, biz kupasız döndük. En büyük rakibimizdi, klasmanımızda şampiyon o oldu, biz gitsek 3. oluyordu, yarışamıyordu. Yardım etmesek devam edemiyordu. Onunla dostluğumuz çok güzel. En büyük ödül dostluk.” 

Önemli düşüncelerimiz var

TROFF (Trabzon Off Road Kulübü) Başkanı Mustafa Güner, kulüp üyeleri Sinan Aydın, Yahya Şahin, Erhan Pınar, Cemil Usta sahibi Cemil Kalkışım’ın oğlu Enes Kalkışım’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Gençlik Spor’un kapısını çaldıklarına dikkat çeken Güven şöyle devam etti: “Başta zorluk çıktıysa da, işleyişi görünce işin ciddiyetini anladılar. Daha sonra çok güzel destek oldular. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bakış açısı şuan çok güzel. Karadeniz genelinde ‘Karadeniz Off Road Platformu’ diye bir oluşum kurduk. Yaklaşık 15 kulüp var içinde. Aralık’ta gala yapacağız. Daha sonra 6 ayaklı bir yarış düşünülüyor. Seneye Karadeniz’de Artvin’den buraya doğru 6 tane yarış planımız var. Her ay bir tanesine düşse bu tüm yazı kapsar.  Ve Trabzon’u bu spor dalında da kısa sürede istediği yere ulaştırırız.”

İdman yapacak yerimiz yok

Şuan acil olarak idman yapacak bir yer ve kulübe ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Güven, “Belediye Başkanı’ndan yarış düzenlediğimiz alanı kendimize istedik. Ancak Başkan bize, ‘orası müsait veriyoruz ancak seneye orası için başka planlarımız var’ deyip bizi kapıya koydu. Trabzon merkezde öyle bir yer yok. Ardeşen gibi bir yerde Kaymakamlık yardım ediyor. Biz de ‘Akçaabat Kaymakamı’na gidelim’ dedik. Kaymakamımız böyle bir yardım yapamayacağını söyledi bize. ‘Organizasyonunuz çok güzel’ dedi, tebrik etti ama yardım yapamayacağını söyledi. Yurt dışından gelen misafirlerimizin konaklamasının sağlamasını istedik; öyle bir ödenekleri olmadığını, Turizm Otelcilik’te bize indirim yaptırabileceğini söyledi. Halbuki  Ardeşen’de Çaykur geldi halka çay dağıttı ve kulübe de 10 bin lira da para verdi. Biz Akçaabat’ta Ofçay’a dedik öyle bir çalışmalarının olmadığını söylediler” dedi.

Kapılar yüzümüze kapandı

Kısa süre önce Trabzon’da bir organizasyon düzenlediklerine dikkat çeken Güven, “Tüm halk ve kamuoyu tarafından büyük bir beğeni ve heyecanla izlendi. Her yerden çok güzel tepkiler aldık. Ancak gel gör ki; bu desteğe dönüşmedi, hangi kapıyı çalsak yüzümüze kapandı. Yarışlarda hakemler için, Trabzonspor’un maçlarında dağıtılan yağmurluklardan istedik. onu bile alamadık. Araçlarımızın önünde Trabzonspor amblemi var. Karşılıksız sevgi ve aşkımızı yansıtıyoruz. Ancak öylesine bir istek oldu ki, bunu Trabzon için istiyoruz. Bu yarışta ülkenin her yerinden insanlar geldi.  Yarışa gidenlerin buna ihtiyacı yok. Ama bu bir güzelliktir” diye konuştu.  

Türkiye’de çark ters işliyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan organizasyonla kendisinin ilgilendiğine dikkat çeken Güven, “Off-Road Trabzon’da yaygın gibi gözükmese de seyircisi olan bir spor dalı. Ve seyirci için 4 tane seyyar tuvalet talep ettim. Ancak 2 tanesini zorla aldım. Ne yaptıysak kapıları yüzümüze kapadılar. İtfaiye, ambulans gelecek, saatine 160 lira ücret istediler. Onu da özel bir hastaneyle ücretsiz hallettik. Bütün yollar maddiyata çıkıyor. Hâlbuki Azerbaycan’dan yarışa katılanlar oldu.  Onların tüm masraflarını Federasyon karşılıyor. Hatta derece elde etme halinde ödül de veriyorlar. Bizim ülkemizde de tam tersi, Yarışlara katılmak için bile Federasyon para talep ediyor” dedi.

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap