SON DAKİKA



Haber > Spor > Adam gibi oynamalıyız!

Adam gibi oynamalıyız!

29 Ağustos 2015 Cumartesi - 08:49




Trabzonspor’un yıldız futbolcusu N’doye Türkiye’deki ilk röportajını Karadeniz’e verdi.





N’doye büyük projeler doğrultusunda Trabzonspor’u seçtiğini belirterek, “Birbiriyle kavga eden değil, rakiple kavga eden; istediğini alana kadar mücadele eden bir takım olmalıyız” dedi.

Trabzonspor’un üç senelik gecikmeyle kadrosuna kattığı Dame N’doye Türkiye’de ilk kez Karadeniz Gazetesi’ne konuştu. Spor müdürümüz Gökmen Özağcı’nın sorularını yanıtlayan Senegalli golcü, 3 yıl önce Bordo-Mavili takımın kapısından dönmesiyle ilgili pişmanlık duymadığını ve doğru zamanda Trabzon’da olduğunu vurguladı. Transfer sürecini anlatan N’doye, “Bildiğiniz üzere 2012 senesinde nerdeyse buraya transferim gerçekleşiyordu. O zamanda değerli, kıymetli bir teklif almıştım ama şartlar her iki taraf için de istediğimiz gibi olmadığı için o zaman gerçekleşmemişti. Bu dönem İngiltere’de de bir takım teklifler vardı ama buranın daha cazip olduğu, daha farklı projeleri olduğu, büyük bir kulüp olduğu gerekçesiyle böyle güzel bir teklif sundular. Ben de yapabileceklerim doğrultusunda burayı tercih ettim. Benim için yeni bir etap olacaktı tabi ki de ama ben bu maceraya bu etabı almaya hevesliydim, o şekilde gerçekleşti. Üç sezon öncesini konuşmaya gerek yok. Neden olmadı, olsa iyi mi olurdu, pişman mıyım, değil miyim? Kesinlikle öyle bir duygum yok. Kesinlikle pişmanlık hissetmiyorum. Demek ki doğru zaman bugünmüş” dedi.

11_16

Papy beni aramadı

Trabzonspor’un gündemindeki vatandaşı Papy Djilobodji ile görüşüp görüşmediğini sorduğumuz N’doye, “Ne Papy ne başkası için. Eğer şöyle bir durum gerçekleşirse; o oyuncular beni ararlarsa, kendilerine sadece pozitif şeylerden bahsedebilirim. Çünkü şükürler olsun ki buraya geldiğimden beri insanların bana yardımı, bakış açısı, ilgisi, hep beni teşvik etmeleri genel anlamda pozitif şeyler, olumlu şeyler gördüm. Papy şuana kadar beni aramadı. Öyle bir şey olursa, mutlaka kendisiyle konuşurum” dedi. 

İngiltere zor lig

İngiltere ligi ile Türkiye ligini kıyasladığın zaman aradaki farklar neler? “İngiltere ligi daha fazla hızlı oynanan daha fazla fiziksel güce dayalı. Orada çok güçsüz oyuncu göremezsiniz, herkes fit, o ligin temel özelliği odur. Buraya geleli çok fazla olmadı ama tecrübeme dayanarak, çok iyi bir lig olduğunu söyleyebilirim. Belki burada biraz daha fazla alan ve zaman bulma imkanınız oluyor ama orada o düzen daha iyi işliyor. Daha az boşluklu bir lig oynuyorsunuz ama burada o boşluklara belki girebiliyorsunuz.”

Kim iyiyse o oynar

Transfer olduğu ilk hafta Cardozo’dan formayı alan N’doye, “Burada artık isimler çok fazla konuşulmamalı. Onun kararını veren teknik ekibiyle birlikte başımızdaki hocamızdır. Onun aldığı karara da saygı duymak zorundayız, duyacağız da. Kim dışarıda kalıyorsa, içeriye girmiş olan oyuncuyu sonuna kadar destekliyor. Şuana kadar da hep öyle oldu. Takım halinde kazanıyoruz ya da takım halinde kaybediyoruz. O yüzden takımı her şeyin, isimlerin de üstüne koyduğumuz zaman, işin büyük bir kısmını görmüş olacağız. Tek nihai hedefimiz Trabzonspor’u hak ettiği yere taşımak. Kim iyiyse, günün sonunda mutlaka o oynayacaktır” dedi. 

12_22

Şampiyonluk zor değil!

30 yaşındaki futbolcu ‘başarıya giden yolda yıldızlar mı savaşan bir takım mı önemlidir?’ sorusuna şöyle cevap verdi: “Yıldızlar tabi ki bu oyunu güzelleştiren, belki daha fazla ilgi çeken tarafı ama işin aslı öyle olmuyor. Şampiyonluğa gidecekse bir takım, yumruk halinde kenetlenmesi gerekiyor. Savaşan bir takım olmak zorundayız ki, şükürler olsun öyle bir takımımız var. Birbiriyle kavga eden değil rakiple kavga eden, diğer bütün faktörlerle kavga eden, ta ki alacağı puanı alıncaya kadar. Böyle bir takım görmek istiyoruz. İşin temelinde daha önceki röportajlarımda da söylediğim gibi adam gibi oynayan, erkek gibi oynayan ve birbirine bu konuda destek olan, öyle bir takım görmek istiyoruz her zaman.”

Herkes başarıya aç

N’doye “Bizim buradaki bulunma amacımız şampiyonluk. Burada ben dahil bütün oyuncular başarıya aç, başarıyı kazanmak, bu kupa ile taçlanabiliyorsa kupa, bunun için buradalar. Hem maçlardaki ortaya koyduğumuz iştahla, antrenmanlarda birbirimizi zorlamamız, forma rekabetimiz, soyunma odasındaki kenetlenmemiz bunların hepsi tek bir amaç, kupa kaldırmak uğruna. Herkes taşın altına elini koymak istiyor. Buradaki oyuncuların o iştahlı hali bizim için bu senenin belki de en büyük avantajı olacak” dedi.

Gol sınırım yok

Kariyerindeki altın yıllarını Danimarka’nın Kopenhag takımında yaşayan ve burada çıktığı 150 maçta 82 gol 34 asistlik performans ortaya koyan N’doye, kendi özellikleri hakkında konuşurken gol sınırının olmadığını vurguladı. N’doye, “Futbol bir bütündür. Şunları bunlardan ayırıp ön plana çıkarmak gibi bir durumum yok. Her yerde her özelliğimize ihtiyacımız var. Ama temel özelliğim ‘vazgeçmemek’ diyebilirim. Gol rakamı hiçbir zaman yapmıyorum, böyle bir sınırlamam yok” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap