SON DAKİKA



Haber > Spor > Acun Ilıcalı'nın satın alacağı Hull City kulübü ile ilgili detaylar

Acun Ilıcalı'nın satın alacağı Hull City kulübü ile ilgili detaylar

11 Kasım 2021 Perşembe - 17:58




Acun Ilıcalı'nın satın alacağı futbol takımı Hull City hakkında detaylar merak ediliyor. Championship'te mücadele ediyor ve son büyük başarısı 2014'te Arsenal'e karşı oynadığı FA Cup finali oldu.





Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından İngiltere'nin Hull City kulübüyle ilgili bir paylaşım yaparak 'Geri sayım başladı' ifadelerini kullanmış ve İngiliz ekibini satın alacağı yönündeki söylentileri güçlendirmişti. Peki Ilıcalı'nın satın alacağı Hull City nasıl bir kulüp, tarihi ve başarıları neler? İşte Hull City kulübü ile ilgili detaylar...

1904 yılında İngiltere'de kurulan Hull City, maçlarını 25 bin kişi kapasiteli KCOM Stadyumu'nda oynuyor ve İngiltere'de Premier Lig'in bir alt ligi olan Championship'te mücadele ediyor.

Son olarak 2016/2017 sezonunda Premier Lig'de mücadele eden o sezonu 18. sırada tamamlayarak küme düşmüştü.

Yorkshire ve Humber bölgesinde yer alan Hull kentinin bir takımı olan İngiliz ekibinin şu anki sahibi ise Mısırlı iş insanı Assem Allam.

HULL CITY'NİN BAŞARILARI


Premier Lig'de kayda değer bir başarı elde edemeyen Hull City, tarihinin en büyük başarılarından biri 2013/2014 sezonunda oynadığı FA Cup finali oldu. 

Finalde Arsenal'e karşı 2-0'lık üstünlüğünü koruyamayarak uzatmalarda maçı kaybeden Hull City, sonraki sezon Avrupa Ligi'nde Belçika Ekibi KSC Lokeren'e elenmişti.

Hull City tarihinin en golcü oyuncusu olan Jarrod Bowen, turuncu formayla 131 maça çıkarak 54 kez gol sevinci yaşamıştı. Hull City formasını tarihte en çok giyen isim ise 284 maça çıkan Andy Dawson olmuştu.

HULL CITY'NİN REKOR TRANSFERLERİ

Hull City şu ana kadar Jarrod Bowen'ın 21,3 milyon euroya, Sam Clucas'ı 16,3 milyon euroya, Shane Long'u 14,9 milyon euroya ve Harry Maguire'ı 13,7 milyon euroya satarak en yüksek gelirleri bu dört futbolcudan elde etti.


İngiliz ekibinin transfer ettiği en pahalı futbolcular ise Ryan Mason (15,4 milyon euro), Abel Hernandez (12 milyon euro), Kamil Grosicki (9 milyon euro) ve Shane Long (8.5 milyon euro) olmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap