SON DAKİKA



Haber > Spor > 1461 Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Ak: Paran yoksa antrenör olamazsın

1461 Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Ak: Paran yoksa antrenör olamazsın

31 Temmuz 2022 Pazar - 12:54




TFF’nin Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin için özel kurs açmasına tepkiler büyüyor...





Federasyonun liyakatı kaldırıp, sadece birkaç ismi kurtarmak adına yaptığı düzenlemeye tepki gösteren 1461 Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Ak, sosyal medya hesabından, “Parası olanın futbol antrenörlüğü kurslarına katılmaya hak kazandığı Antrenör Eğitim Sistemi. Kısacası paran Yoksa antrenör olamazsın” dedi

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun Pro-Lisans kursları için kural değişikliğine gitmesinin yankıları artarak büyüyor. Alınan kararın bazı isimleri mutlu etme ve onları kurtarma adına yapıldığı öne sürülürken, bu uygulamaya bir tepki de 1461 Trabzon Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Ak’tan geldi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Mehmet Ak, “Parası olanın futbol antrenörlüğü kurslarına katılmaya hak kazandığı Antrenör Eğitim Sistemi. Kısacası paran Yoksa Antrenör olamazsın. Oysa ücretleri artırmanın yanında liyakatı da ön plana çıkartsanız, katılım şartlarında çalışma süresini dikkate alsanız daha uygun olurdu” dedi.

MEHMET Ak paylaşımlarına şöyle devam etti: 200 bin TL’ye Pro Lisans veriyorsunuz. Sonra kalkıp başkasının lisansı ile takım çalıştırmaya, hatta oyuncu lisansı, kaleci diploması ve yönetici kartı ile teknik direktörlük yapmaya izin veriyorsunuz. Ya lisans zorunluluğunu kaldırın ya fiyatları normal yapın ya da kurallara uyun.” Eski sistemde Pro-Lisans için 36 aylık süre zorunluluğu vardı. Şimdi ise bu süre 24 aya çekildi. 1 kez milli formayı giyen ve 10 yıl üst düzey ligde oynayan eski futbolcuların kursa katılmasına izin verildi. Kursiyerler, Pro-Lisans başvurusu için 200 bin, Elit Antrenörlük için 80 bin, UEFA, B ve A birleşik diplomasını almak için ise 150 bin TL ödemek zorundalar.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap