SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Zafer Şahin iddiası: Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor

Zafer Şahin iddiası: Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor

03 Haziran 2022 Cuma - 14:42




Zafer Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı'na aday olmak istediğini iddia etti.





Milliyet yazarı Zafer Şahin, sürekli olarak güçlendirilmiş parlamenter sistemin başbakanı olmak istediğini ve partisinin iddiasının birinci parti olmak olduğunu ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini iddia etti.

" CHP İL BAŞKANLARI 'ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU' DİYE AÇIKLAMA YAPACAK"

Ankara kulislerinde Meral Akşener'in adaylığının "kulaktan kulağa yayıldığını" öne süren Şahin, "CHP altılı masaya Kılıçdaroğlu’nu önerecek. CHP’nin 81 il başkanı, belediye başkanları önümüzdeki 10 günde 'Adayımız Kılıçdaroğlu” diye açıklamalar yapacak' dedi.

İYİ Parti'nin "bekle-gör" politikası güttüğünü belirten Şahin, "Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmiyormuş gibi davranıyor ama masadaki diğer partilerle bir tutulmayı da kabul etmiyor. Başbakanlık sistemine geçiş için CHP liderinden takvim istediği belirtiliyor. Akşener herkesin kendi adayıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesine de sıcak bakmıyor. Bu durumda CHP’nin gerisinde kalacağını biliyor ve milletvekili de olamayacağı için partide kontrolü kaybedeceğini düşünüyor. Kafasındaki senaryo masanın Kemal Bey’in adaylığına onay vermemesi ve kendi isminin öne çıkması… Ankara’da son durum böyle. Sonuç: Tehlike çanları Kemal Kılıçdaroğlu için çalıyor..." ifadelerini kullandı. 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap