SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Yıldırım'dan ABD açıklaması: Utanç verici

Yıldırım'dan ABD açıklaması: Utanç verici

22 Ekim 2018 Pazartesi - 17:31




TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Müttefik diye düşündüğümüz Amerika'nın ne yazık ki bir terör örgütüyle bir stratejik işbirliğine girmiş olması utanç ve





Erzincan'da düzenlenen bir yemekte muhtarlarla bir araya gelen  Yıldırım, Türkiye'nin bir ekonomik taarruzla karşı karşıya olduğunu, dış  politikada da sıkıntılı günler yaşandığını söyledi.
 
Yıldırım, "Zorluklarımız var ancak, sıkıntılarımızın kaynağının büyük  bir bölümü dışarıdan geliyor. Sadece Türkiye'ye mahsus bir sıkıntı değil.  Suriye'de 8 yıldır devam eden savaş nihayet sona doğru geliyor. Hatırlayın en son  İdlib'te Türkiye ile Rusya bir inisiyatif aldı ve bu bölgede masum insanların  hayatının kurtarılmasına vesile oldu. Bütün dünya, Birleşmiş Milletler bu işi  yapamadı, Türkiye ön ayak oldu ve bu işi halletti, bütün dünyada bunu taktir  ediyor. Bölgede çatışma durmuş gibi gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.
"Amerikalılar her zamanki gibi sözlerini yerine getirmedi"
 
Türkiye'nin tüm dikkatini Fırat'ın doğusuna çevirdiğini belirterek,  "Münbiç'teAmerikalılar ne yazık ki her zaman olduğu gibi sözlerini yerine  getirmediler. Ayak sürüyorlar, bir yandan da, Fırat'ın doğusundan ta Irak'a kadar  750 kilometrelik hududumuz boyunca PKK'nın Suriye şubesini PYD/YPG'yi  silahlandırıyorlar, ağır silahlarla tahkim ediyorlar." dedi.
 
Suriye'de rejimin olmadığını ve iç savaşın devam ettiğini ifade eden  Yıldırım, PYD/YPG'nin buralarda Türkiye'ye karşı silahlandığını dile getirdi.
 
Yıldırım, şunları kaydetti:
 
"Müttefik diye düşündüğümüz Amerika'nın ne yazık ki bir terör  örgütüyle bir stratejik işbirliğine girmiş olması utanç verici bir şey.  Bu durum  asla Türkiye'nin kabul edeceği bir şey değildir. Terörünün doğusu, batısı olmaz.  Nasıl Cerablus'ta El-Bab'da, Afrin'de bunların kökünü kazıdıysak, Fırat'ın  doğusunda da kazıyacağız. Hiç yolu yok, ülkemize insanımıza, malına, canına zarar  veren hiç bir örgütün hayat hakkı yok."
 
"Olumsuzlukların yanında olumlu taraflar da var"
 
Ülkenin ekonomide zor günlerden geçtiğini vurgulayan Yıldırım,  Türkiye'nin bu zorlukların üstesinden gelecek iradesinin olduğunu aktardı.
 
Hükümetin ekonomi ile ilgili gerekli tedbirleri aldığını ve almaya  devam edeceğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
 
"Biz esasen buna benzer krizleri geçmişte de yaşadık. 2009'da,  2001'de, 1995'te, geçmiş yıllarda da yaşadık. Bunların da üstesinden geleceğiz  hiç endişeniz olmasın. Olumsuzlukların yanında olumlu taraflar da var. Nedir,  turizmde muazzam bir canlılık var, daha şimdiden turizm de 40 milyona yaklaştık.  İhracatımız artmaya devam ediyor. İthalatımız azalmaya devam ediyor, aradaki fark  cari açığımız azalıyor. İşte az önce söyledim, Cumhurbaşkanımızla bir kalemde  altı buçuk milyar dolarlık çok büyük bir projenin açılışını gerçekleştirdik. Ne  anlama geliyor bu rafineri? Türkiye'nin bütün ihtiyacı olan benzinin, mazotun  yüzde 25'ini tek başına karşılıyor. Yani bağımlılığımızı azaltıyoruz,  alternatiflerini arttırıyoruz. Bu rafinerinin devreye girmesiyle bir buçuk milyar  dolar ithalata daha az ödeme yapacağız. 1100 insan doğrudan çalışacak,  aileleriyle 5 bin kişi buradan ekmek yiyecek."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap