SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ünlü iktisatçıdan dikkat çeken iddia: ''İktidar erken seçim istiyor''

Ünlü iktisatçıdan dikkat çeken iddia: ''İktidar erken seçim istiyor''

19 Ekim 2021 Salı - 11:30




İktidarın faiz indirimlerine devam ederek büyüme temposunu artıracağını belirten Prof. Dr. Korkut Boratav, hedefin 'erken seçim'e gitmek olduğunu iddia etti.





İktisat dünyasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Korkut Boratav, döviz fiyatlarındaki yükseliş, büyüme ve faizle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın hedefinin erken seçim olduğun savunan Boratov, ekonomide yaşananların başka bir mantıklı açıklaması bulunmadığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'a konuşan Boratav, Türkiye'nin büyüme öngörüsüyle ilgili genel bir kanı olduğunu belirtti. "Kredi derecelendirme kuruluşları, IMF ve Türkiye’deki gözlemciler sanayi istatistiklerine, öncü verilere bakarak büyümeyi öngörüyor." diyen Boratov, kırılganlıkların daha da yükseleceğini belirtti.

"ASIL HEDEF ERKEN SEÇİM"

Kısa dönemli bir büyüme temposunun hedeflendiğini belirten Boratov, asıl hedefin ise bu durumun yarattığı algı ile erken seçime gitmek olduğunu iddia etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap