SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ünlü anket firmasından dikkat çeken iddia: Erdoğan sahaya iniyor

Ünlü anket firmasından dikkat çeken iddia: Erdoğan sahaya iniyor

28 Mayıs 2020 Perşembe - 12:42




"Kabinede revizyon olacak" açıklamasıyla kulisleri sallayan Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 1 yıl daha seçim düşünmeyeceğini ifade ederek "Şu an sahaya inmesinin sebebi yeni kurulan iki partiye kayışları engellemek için tabanını diri tutmak" açıklamasında bulundu.





Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, kabinede değişiklik ve erken seçim iddialarıyla ilgili RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk oldu. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede revizyon hazırlığında olduğunu iddia eden Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, kendisine daha önce doğru bilgi veren 'kaynağın' bu kez “kabine revizyonu” haberi verdiğini anlattı.

Erken seçim iddiaları konusunda ise “Erdoğan korona virüs süreci sonrasında dünyada yaşanacak para bolluğundan payımızı alabilirsek diye en az 1 yıl kadar daha seçim düşünmeyecek. Şu an sahaya inmesinin sebebi yeni kurulan iki partiye kayışları engellemek için tabanını diri tutmak” dedi.

Özkiraz olası kabine revizyonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eski Başbakan Binali Yıldırım ile ilgili iddialar dile getirdi. Bunları aktaran kaynağın daha önce kendisine doğru çıkan iki bilgi verdiğini öne süren Özkiraz şöyle konuştu:

“Bana kabine revizyonu bilgisini aktaran kaynağım ‘metal yorgunluğu’ söylemini 1 hafta önceden aktarmış hatta görevden alınacak belediye başkanlarının isimlerini vermişti. Kimsenin aklından Melih Gökçek, Kadir Topbaş gibi isimlerin görevden alınacağı geçmezken söylemişti. Geçtiğimiz 24 Haziran seçimlerinde Bahçeli’nin seçim isteyeceğini, Erdoğan ile bir araya gelinerek İyi Parti’yi seçime sokmayacak şekilde ayarlanacağını da aynı kişiden öğrenmiştim. Ben bunları söylemiştim ve olmuştu.


"Şimdi Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı makamlarına, Binali Yıldırım ile Süleyman Soylu’nun süper bakan yetkisiyle getirileceğini öğrendim. Binali Yıldırım’ın, projeci ve yatırımcı bakanlıklardan sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Süleyman Soylu’nun ise diğer bakanlıklardan sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanabileceğini söyledi. 

"Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı olarak düşünülüyor. Albayrak, Erdoğan’a yani Cumhurbaşkanı makamına bağlı olacak dedi. Berat Albayrak yerine ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ismini söyledi. İçişleri Bakanı için bir isim söyletemedim ama Mehmet Ağar, Süleyman Soylu gibi o minvalde bir ismin seçileceğini söyledi. Erdoğan’a parti yönetiminden ayır diyorlar muhtemelen ve Erdoğan’da partinin genel başkanı olarak en güvendiği ismi Berat Albayrak’ı düşünüyor büyük ihtimalle. Berat Albayrak’ın genel başkanlığına toplum nasıl bakar? Toplum ikna edilebilir mi? Parti ikna edilebilir mi? Bence bunları sorgulayacak.”

"ANKETLERDE ERDOĞAN ÇOK KÖTÜ"

Özkiraz’ın son dönemdeki erken veya baskın seçim söylemleriyle ilgili yorumu ise şu oldu:

"Anketlerde AK Parti çok kötü. MHP barajı geçemeyecek durumda. AK Parti yüzde 35 bandını geçemeyecek durumda. Muhalefet iyi bir çatı adayı çıkarırsa, Erdoğan seçimi farklı derecede kaybedecek durumda.


"YENİ KURULAN PARTİLERE OY VE VEKİL KAYIŞINI ENGELLEMEK İÇİN SAHAYA İNİYOR"

"Toplumun erken seçime zorlamasından kaçınmak için örgütünü motive etmeye çalışıyor. Erdoğan partisindeki yıpranmışlığı daha önceki metal yorgunluğu gibi doğru teşhis ediyor ve partisini diri tutmaya çalışıyor. Özellikle yeni kurulan iki partiye olabilecek kayışları ve milletvekili geçişlerini bir nevi yaprak dökümünü engellemek için örgütlerinin diri tutma çabasına girecek. 

ERDOĞAN GÖVDE GÖSTERİLERİ YAPMAYA ÇALIŞACAK

"Metal yorgunluğu sürecinde olduğu gibi mitinglerle gövde gösterileri yapmaya çalışacak. Aslında erken seçim yok.Korona kimsenin umrunda değil. Çünkü herkesin umrunda olan para. Koronavirüs sürecinde hükümetin yaptığı telafi çalışmaları yani insanların ekonomisinden kaybı, işten kaybı gibi telafi edilmesi gereken çalışmaları yüzde 77’si başarısız buluyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap