SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Temel Karamollaoğlu'ndan bomba 3. ittifak açıklaması! Hangi partiler yer alacak

Temel Karamollaoğlu'ndan bomba 3. ittifak açıklaması! Hangi partiler yer alacak

15 Şubat 2021 Pazartesi - 10:42




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'a gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.





“Saadet Partisi, AKP ile ittifaka girecek mi?” şeklindeki bir soruya “‘Başkanlık sistemini terk ediyoruz’ demeden bir işe girilmez. Benim burada üzerinde durduğum noktalar çok net. Zor da olsa biz kendi temel prensiplerimizden taviz vermeye yanaşmayız belli imkanlar tanınsa bile. İttifak meselesini detaylandırmak istediğimiz havayı doğurmaz” ifadelerini kullandı.

3. İTTİFAK OLABİLİR

Üçüncü bir ittifak ihtimaline dair konuşan Karamollaoğlu, “Bu olasılık her zaman var. Ben daha temel sorunların üzerinde durmayı, kutuplaşmayı son buldurmanın üzerinde durmamız gerek. Bir kutuplaşma, bir ittifak bunu kırmamalı. Birbirine taban tabana zıt fikirlere sahip olan insanlar bile meseleleri müzakere edebilmeliler, benim için önemli.” diye konuştu.

KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARIRIZ DİYE HESAP YAPIYORUZ

Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “İttifaklar, en fazla milletvekillini çıkaracak tarzda oluşturulur. İttifak yaptığınız zaman aynı oranda oy olacağınızda kaç milletvekili çıkaracaksınız, yapmazsanız kaç milletvekili çıkaracaksınız buna bakılır. Herkes bunlar üzerinde yorum yapabilir. Bu yorumların bile bizi sağduyu ile meseleye yaklaştırması gerektiğinin kanaatindeyim. Bu zihniyeti oluşturabilirsek bütün meselelerin üzerinde geliriz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap