SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Temel Karamollaoğlu, yeni ittifakın hangi partileri kapsadığını açıkladı

Temel Karamollaoğlu, yeni ittifakın hangi partileri kapsadığını açıkladı

16 Nisan 2022 Cumartesi - 14:09




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'ittifak içinde ittifak' dediği model ile Saadet çatısı altında hangi partileri görmek istediğinin bilgisi paylaşıldı. İşte o partiler...





Yeni seçim kanunu sonrası ittifak içinde ittifak konusunu gündeme getiren Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, “Ama üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilse, üç partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koyarsanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar" ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Şafak'tan Mehmet Acet, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bu sözleriyle ilgili kendi yakın çevresinin nabzını yokladığını aktardı.

kendisine iletilen notları paylaşan Yeni Şafak'tan Mehmet Acet, şu ifadeleri kullandı:

1-Temel Bey, ittifak içi ittifak meselesiyle ilgili fikirlerini bir senedir kapalı toplantılarda dillendiriyordu. Yani mesele bizim için yeni bir mesele sayılmaz.

2-Yapmak istediği şey, 6’lı ittifakın içinde başka ittifaklar oluşturmak. Bölgesel bazda, özellikle de genel başkanların seçim bölgelerini kapsayacak türden ittifaklar. 

3-Saadet Partisi çatısı altında DEVA ve Gelecek Partisinin katılacağı bir ittifak formülü bu. Çatı Saadet olmalı. Olmazsa olmazımız bu.

Bunlar Karamollaoğlu’nun ilk sözlerindeki maksadının çerçevesine uygun düşen cümleler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap