SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Temel Karamollaoğlu: İktidar her türlü yola başvuracak

Temel Karamollaoğlu: İktidar her türlü yola başvuracak

05 Eylül 2020 Cumartesi - 13:12




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi iptal etmek için OHAL ilan edebileceğini belirterek; “İktidar ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak için her türlü yola başvuracak” dedi. Karamollaoğlu erken seçim tahminiyle ilgili de 'Şu günkü ihtimalde Ak Parti’nin oyları %33 MHP’nin de yüzde 7 civarında kaybedeceğini bile bile niye seçime girsin' dedi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BEST FM’de yayınlanan “Sorel Dağıstanlı ile Konuşan Türkiye” programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi iptal etmek için OHAL ilan edebileceği sözüne açıklık getiren Karamollaoğlu, “İktidar ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak için her türlü yola başvuracak” dedi. Karamollaoğlu erken seçim tahminiyle ilgili de “Şu günkü ihtimalde Ak Parti’nin oyları %33 MHP’nin de yüzde 7 civarında kaybedeceğini bile bile niye seçime girsin” dedi.

Karamollaoğlu, AK Parti'nin 18 yıllık iktidarı döneminde yıpranıp yorulmasına rağmen gücü bırakmak istemediğini, bunun içinde olağanüstü şartlar oluşturup seçimleri ertelemek isteyebileceğini belirterek, “Böyle bir durum için illa fiilen savaşa gerek yok. Tabi savaş ortamının hazırlanması bunun işareti olabilir. Bu sayede belli süre seçimleri erteleyebilirsiniz” dedi.

“NE ADALET KALDI NE KALKINABİLDİK”

Karamollaoğlu “Burada muhalefete eleştiri yapılıyor. Erdoğan'ı göndermek istiyorlar diye. Muhalefet buna isteyebilir. Doğaldır da. Ama muhalefetin yapılabilecekleri her zaman için sınırlıdır. Ama iktidar, devlet gücünü arkasına alıp, gitmemek için her yolu deneyebilir. İkisi aynı şey değil. Otoriterleşme mentalitesi görülen liderlerde bunu görebiliyoruz. Trump, Putin en iyi örnekleri. 18 yıl önceki Erdoğan'ın görüşleri ile şimdiki bir mi? Değil. 18 yıl önce demokrasi arayışı vardı, adalet arayışı vardı. O yüzden Adalet ve Kalkınma diye partilerine isim verdiler. Ama şimdi yapılanlar taban tabana zıt. Adı Adalet ve Kalkınma Partisiydi. Ne Adalet kaldı, ne kalkınmadık” dedi.


“ATILAN ADIMLARDA İKTİDARA YÖNELİK TEVECCÜH GÖRÜLÜRSE ERKEN SEÇİME GİDEBİLİRLER”

Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Bir seneden önce erken seçim ihtimalini görmüyorum. Bu Cumhurbaşkanının vereceği bir karar. Anketler seçim ihtimalini zayıflatıyor. Çünkü şu günkü ihtimalde Ak Parti’nin oyları %33 MHP’nin de yüzde 7 civarında. Topladığınızda yüzde 42. Böyle olunca seçilme şansı 1. Turda yok gibi. Kaybedeceğini bile bile niye girsin. Atılan adımlarda iktidara yönelik teveccüh doğarsa, bunu da görürlerse gidebilirler. Görmeden gitmezler”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap