SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Temel Karamollaoğlu: ''Hep açlık sınırında sözleşme yapmaya mecbur muyuz?''

Temel Karamollaoğlu: ''Hep açlık sınırında sözleşme yapmaya mecbur muyuz?''

30 Kasım 2019 Cumartesi - 15:05




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, asgari ücret görüşmeleri öncesinde, “Toplu sözleşmeye girerken hep açlık sınırında sözleşme yapmaya mecbur muyuz? Hâlbuki çalışan insanın cebine girecek para doğrudan doğruya tekrar iş adamının cebine girer.” değerlendirmesinde bulundu.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Programa eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 

Yaptığı konuşmada, dünyayı dikkate almadan politika oluşturulmasının pek kolay olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, adaletin tam olarak gerçekleşmediği bir yerde huzuru ve barışı aramanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Karamollaoğlu, Türkiye'deki işsizlik rakamlarına değinerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de eğer işsizlik artıyorsa, resmi rakamlarla bile 5 milyona yaklaşmışsa, gayri resmi olarak 8-9 milyon insan işsizse, ekonomik yönden gelir seviyemiz yükseliyor, insanlar geçimlerini sağlıyor dememiz mümkün değil. Diğer konu, gelir dağılımında adalettir. Sosyal demokratik anlayışa sahip olan arkadaşlar genelde gelir dağılımının artmasından çok adil olmasının üzerinde dururlar. Toplu sözleşmeye girerken hep açlık sınırında sözleşme yapmaya mecbur muyuz? Hâlbuki çalışan insanın cebine girecek para doğrudan doğruya tekrar iş adamının cebine girer. Yeter ki sosyal adalet gerçekleşsin."

DAVUTOĞLU DA KONUŞMA YAPTI


Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da fırsatları değerlendirme, vizyon üretme ve krizleri yönetmenin en asgari şartının düşünce özgürlüğü olduğunu anlattı.

Krizleri yönetilmek için bütün fikirlere açık bir kriz yönetim stratejisinin uygulanması gerektiğini anlatan Davutoğlu, krizlerin konuşulmasının düşünce özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olacağını söyledi.

Hukukun üstünlüğünün önemini dile getiren Davutoğlu, rasyonel ekonomi yönetiminin hamasetle ve psikolojik dürtüleri tahrik ederek olamayacağını aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap