SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Temel Karamollaoğlu, AKP'nin tehlikeli seçim planını açıkladı

Temel Karamollaoğlu, AKP'nin tehlikeli seçim planını açıkladı

16 Haziran 2022 Perşembe - 13:49




Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sakin bir ortamda seçime gidilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “İktidar, Türkiye gerginleşirse ben daha fazla oy alırım kanaatine sahip…” dedi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün akşam TV5 ve TV42 Özel Yayınında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında önümüzdeki seçimlerin atmosferine ilişkin değerlendirmede bulunan Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, Türkiye’de iktidardan kaynaklanan sert bir hava olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, “Bazı yerlerde muhalefet olarak bizim de vatandaşı gerecek, atmosferi daha da gergin bir hale getirecek bir üslup kullanmamak gerek. Bu da oturulup konuşulur.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Türkiye'yi daha sakin ortamda seçime götürmeliyiz. Ama bu gerginlikten iktidar partisinin yararlanmak istediği kanaatine varıyorum. İktidar, Türkiye gerginleşirse ben daha fazla oy alırım kanaatine sahip…” diye konuştu.

Temel Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“Hakikaten Türkiye'de giderek sertleşen bir hava var. Yani bu yalnız muhalefetten kaynaklanan bir hava değil iktidarın tavrı bu havayı sertleştiriyor. Bazı yerlerde muhalefet olarak bizim de yani vatandaşı gerecek atmosferi daha da gergin bir hale getirecek üslup kullanmamalıyız. Ayrı bir konu bu da oturulur, konuşulur. Türkiye'yi biz daha sakin bir ortamda seçime götürmeliyiz. Ama bu gerginlikten iktidar partisinin yararlanmak istediği kanaatine varıyorum. Gerginleşirse ben daha fazla oy alırım düşüncesine sahip. Bende oluşan kanaat bu. Doğrudur, yanlıştır ayrı bir konu. Gerginleştirmenin iktidarın kendi menfaatine olacağı konusunda bir kanaati var. Ancak ben aynı kanaatte değilim. Giderek gerginlik artarsa ve Türkiye'de ekonomik şartlar, özellikle hukuk tarafgir hale gelirse o zaman iktidar ne yaparsa yapsın bu işin sorumlusu olarak kendisi ortada kalır. Çünkü Türkiye'yi yöneten o. Valiler, muhalefet mi ediyor? Kararları muhalefet mi alıyor? Kanunları muhalefet mi çıkarıyor? Para basmaya basmamaya meclisteki bütün kurallara muhalefet mi karar veriyor? Bütün bu kararları alan iktidar partisi ve ortakları. Şimdi siz tutup iktidar varken burada muhalefetin bazı ifadelerinden dolayı muhalefeti suçlamaya kalkarsanız bu vatandaşın gözünden de pek kaçmaz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap