SON DAKİKA



Haber > Siyaset > TCMB pas geçti, Cemal Enginyurt kükredi! Hadi dağılın bakayım

TCMB pas geçti, Cemal Enginyurt kükredi! Hadi dağılın bakayım

17 Mart 2022 Perşembe - 16:56




Merkez Bankası faiz kararı yüzde 14'te sabit bırakıldı. Cemal Enginyurt değişiklik olmamasına karşın “Niye toplanıp duruyorsunuz?” diye sordu. Cemal Enginyurt, “Hadi dağılın bakayım.” dedi.





Merkez Bankası 17 Mart 2022 faiz kararı ile faizi yüzde 14’te sabit tuttu. Bu gelişmeler iç piyasada dolar kuru üzerinde hareketliliği biraz daha artırdı. Dolar kuru şu dakikalarda 14,77 TL bandında seyir halinde. DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da bir siyasetçi olarak Merkez Bankası faiz kararı için yorumda bulundu. Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TCMB faiz kararı sonrasında aktif olarak kullandığı sosyal medya platformu Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

CEMAL ENGİNYURT: NİYE TOPLANIYORSUNUZ KARDEŞİM

DP'li Cemal Enginyurt Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararının sabit tutulduğuna dikkat çekerek, “İyi de kardeşim! Bir şey değişmeyecekse niye toplanıp duruyorsunuz? Hadi dağılın bakayım.” paylaşımında bulundu. 

Öte yandan 17 Mart 2022 tarihli Merkez Bankası PPK karar metni dikkat çekti. Metinden cari fazla beklentisi çıkarıldı. PPK karar metninde enflasyondaki artışla ilgili sıcak çatışma ortamının yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlara dikkat çekildi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap