SON DAKİKA



Haber > Siyaset > TBMM'deki bütçe görüşmelerinde kriz çıktı

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde kriz çıktı

07 Aralık 2020 Pazartesi - 14:30




TBMM'de bütçe görüşmeleri başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın konuşmasıyla başlayan görüşmelerde, Oktay'ın konuşmasının bitmesinin ardından, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kimlerin konuşma yapacağını sırasıyla okudu.





TBMM'de bütçe görüşmeleri başladı. Meclis'te sürdürülen bütçe görüşmelerine ilişkin grubu olmayan partilere konuşma hakkı tanınmazken, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin AK Parti tarafından verilen söz hakkıyla konuşacağı öğrenildi.

Meclis'te grubu olan partilerin Genel Başkanları ya da Genel Başkanlarının adına vekaleten konuşma yapacakların listesi okunurken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş da konuşma yapmak istediğini belirtti. 

 TBMM Başkanı Şentop'un konuşma hakkı vermemesi üzerine Erkan Baş, TBMM İç Tüzük 63. maddeye göre usül tartışması istedi ve daha önceki bütçe görüşmelerinde konuşma hakkı verildiğini hatırlattı.

Şentop ise bu durumun bir kural olmadığını söyledi. Bunun üzerine grubu olan partilerin temsilcileri lehte ve alehte söz istedi.

ERKAN BAŞ'TAN AÇIKLAMA


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bütçe görüşmelerine ilişkin konuşma yapma talebine henüz resmi bir geri dönüş olmadığını belirtti. 

Baş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda TBMM Başkanlığı'na sunduğu dilekçeye yer verirken, "1215’de tanınan bir hakkın 2020’de kullandırılmamasını da halkımızın takdirine bırakıyorum" dedi.

Erkan Baş şunları kaydetti:

"Bütçe görüşmeleri başladı.

5 gündür, 5 dakikalık bir konuşma için mücadele ettiğimizi ve henüz resmî bir yanıt almadığımızı paylaşmak istedim.


Biraz evvel ekteki dilekçeyi de verdim, 1215’de tanınan bir hakkın 2020’de kullandırılmamasını da halkımızın takdirine bırakıyorum."
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap