SON DAKİKA



Haber > Siyaset > TBMM'de gergin anlar! Kapalı oturuma geçildi

TBMM'de gergin anlar! Kapalı oturuma geçildi

30 Ocak 2024 Salı - 17:11




Son dakika! TBMM, Atalay'ın milletvekilliğini düşürmek üzere: 'Tarihimize utanç olarak geçsin'





Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine yönelik Yargıtay'ın gönderdiği kararı okumak üzere kapalı düzenlediği oturumda önergeyi reddetti. Meclis'te şu an söz verilen vekiller lehte ve alehte görüşlerini anlatıyor. Atalay'ın avukatı Aktay Taşçı, 'Tarihimize utanç olarak geçsin' açıklaması yaparken Meclis kararının düşürülmesi için AYM'ye başvuracaklarını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözler Meclis'teydi. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Atalay kararının bu hafta TBMM’de okutulmasını planladıklarını açıkladı. Usta, "Can Atalay kararı bugün ya da bu hafta Meclis'te okunarak milletvekilliği düşecek" açıklaması yapmıştı.

KAPALI OTURUMDA ÖNERGE REDDEDİLDİ

Meclis'in bugünkü oturumunda Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğü kararı okunacakken CHP, "Anayasal darbe yapıyorsunuz!" diyerek bütün olumlu adımların atılabilmesi için kapalı oturum istediğini belirtti. Meclis'te yapılan kapalı oturumda önerge reddedildi.

CAN ATALAY'IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Atalay'ın avukatı Aktay Taşçı, 'Tarihimize utanç olarak geçsin' açıklaması yaparken Meclis kararının düşürülmesi için AYM'ye başvuracaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Gezi davasının tutuklu sanıklarından avukat Can Atalay, Genel Seçimlerde TİP milletvekili seçilmişti. Atalay’ın avukatları, “müvekkillerinin milletvekili seçilmesi nedeniyle hakkındaki yargılamanın durması ve tahliye edilmesi” talebiyle Yargıtay’a başvurmuştu.

Yargıtay’ın talebi reddetmesi üzerine Atalay, Anayasa Mahkemesine bireysel başvurusunda bulunmuş, mahkeme de “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine ve Atalay’ın yeniden yargılanarak tahliyesine karar verilmesine hükmetmişti.

Anayasa Mahkemesince Atalay’ın yeniden yargılanması ve tahliyesi istemiyle yerel mahkemeye gönderilen dosya, yerel mahkemece karar verilmeden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne iletilmiş, söz konusu ceza dairesi ihlal kararına uymamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap